Zwangerschapsupdate: 20 weken zwanger!


Ik kan het bijna niet geloven maar het is toch echt zo: ik ben alweer op de helft van mijn zwangerschap! Vandaag geef ik je een update! :D

Yes, we zijn alweer halverwege en wat is de tijd gevlogen. Lekker cliche, maar wel heel erg waar.

Alles aan deze zwangerschap is anders en dat vind ik aan de ene kant geweldig (want het is alles waar ik op gehoopt heb) maar tegelijkertijd is het zo vreemd. Je bent al eens eerder zwanger geweest en hebt een heleboel associaties met zwanger zijn. Als alles dan opeens anders is voelt het opeens als een hele nieuwe ervaring! Kan het ook zo?

Meer leren genieten.

Sinds een week of 3 merk ik dat ik meer aan het genieten ben van het zwanger zijn en daar ook bewust voor probeer te kiezen. Als je je goed voelt en gewoon druk bent met je gezin, werk en huis vliegen de dagen en weken voorbij. Heerlijk natuurlijk maar als de enige manier dat je bij je zwangerschap stil staat is als je je, met behulp van professionals, aan het voorbereiden bent op de bevalling, dan is dat eigenlijk niet zo goed.

Ik was nog niet bezig met de babykamer, ik had nog niks leuks gekocht voor de baby (nog steeds niet maar ben er wel meer mee bezig ;-)!) of ik zwijmelde nog niet bij foto’s van baby’s of wat ook. Ik vond dat het wel eens tijd werd om ook tijd te besteden aan de geweldig leuke kanten van het krijgen van een baby in plaats van alleen maar die focus te leggen op de hoop op een goede bevalling.

Compleet omgedraaid

Inmiddels ben ik compleet omgedraaid en zeg ik 6x per dag tegen Kay dat ik niet kan wachten tot de baby er is haha. Ik ben zo nieuwsgierig, heb zoveel zin om dit jongetje in mijn armen te houden. Ik ben talloze nieuwe accounts op Instagram gaan volgen met leuke babykleertjes en accessoires voor in de babykamer en ik spam het Pinterest bord wat Kay en ik delen voor de babykamer vol.

Nu heb ik verdorie een goede zwangerschap en dan zal ik er niet van genieten? Dat gaat me niet gebeuren ;-)!

Qua gezondheid:

Ik voel mij gewoon hartstikke goed, ik kan niks anders zeggen. Mijn vermoeidheid is een heel stuk minder geworden en de misselijkheid is zo goed als weg (als ik goed blijf eten). Verder slaap ik nog als een roosje, heb ik helemaal geen last van kwaaltjes (als je Flynn niet meerekent als kwaaltje, die is lekker op dreef de laatste tijd hahhaha) en buiten wat emotionele buien om gaat het gewoon hartstikke goed. Zelfs mijn acne is een stuk minder geworden.

Mijn buik groeit ontzettend en begint al wel soms in de weg te zitten. Soms spring ik op van de bank of wil ik opstaan als ik met Flynn op de grond heb gespeeld en bedenk ik mij opeens: ohja, ik ben zwanger! Dat gaat allemaal wat minder soepel en charmant haha.

Maar wat het allerleukste is is dat ik sinds een week of 3 de baby echt heel goed voel. Terwijl ik dit typ zit hij ook lekker zachtjes in mijn buik te schoppen en voel ik hem bewegen. Waarschijnlijk zal ik hem over een week of 10-15 (als hij op zijn broer lijkt) wel eens vervloeken omdat hij me vreselijk pijn doet maar nu zijn die lieve zachte schopjes nog heeeeeerlijk ;-)!

De 20 weken echo

Afgelopen week hadden we de 20 weken echo en ik merkte dat ik het toch wel weer een beetje spannend vond. Met Flynn was ik helemaal niet gespannen maar nu merkte ik dat ik de dagen voor de echo meerdere keren per dag er wel even over nadacht en stiekem even over mijn buik wreef. Hopelijk gaat alles goed daarbinnen!

Gelukkig bleek hij, voor zover ze dat nu kunnen zien, zich hartstikke goed te ontwikkelen! Bizar hoeveel ze al kunnen zien. Heel gaaf!

Komende vrijdag heb ik een intake bij de psychiater voor de POP-poli en gaan we bekijken of/wat/hoeveel hulp ik eventueel nog nodig heb om zo positief mogelijk richting de bevalling te gaan. Als je hier meer over wil weten lees dan even dit artikel. Voor nu: i’m a happy mom! Hopelijk blijf ik mij nog lang zo voelen <3 !

Gerelateerde artikelen

9 reacties

 • Reageren
  Audrey
  6 maart 2019

  Fijn dat alles goed was op de 20 weken-echo en dat je nu zo kunt genieten! :D
  Audrey onlangs geplaatst…Een of andere Molblogger 2019: WIDM-recap aflevering 9My Profile

 • Reageren
  Saskia
  6 maart 2019

  Mooi artikel en wat een mijlpaal he?! Ik ben morgen alweer 22 weken<3 Kan mij niet hard genoeg gaan tot ik ons wondertje in mijn armen mag sluiten. Zwangerschap is dan ook echt zo mijn ding moet ik eerlijk bekennen haha :') geniet ervan!

  • Reageren
   Roos
   7 maart 2019

   Leuk dat we bijna gelijk lopen :D! Ja het kan soms niet snel genoeg gaan (al mogen die slapeloze nachten nog wel even wachten ;p)!

 • Reageren
  Bertine
  6 maart 2019

  Wat fijn dat het zo goed gaat met je! En dat je ervan kunt genieten. Fijn dat de 20weken echo goed was! Top foto, je staat er prachtig op!

 • Reageren
  Margot
  7 maart 2019

  Wat fijn dat het zo goed gaat met jou en je kleintje!

 • Reageren
  Eveline
  7 maart 2019

  Hier de belangrijke 12 weken voorbij! 😊

 • Reageren
  Darina
  7 maart 2019

  Fijn om te lezen dat je je zo goed voel! En een hele mooie stralende foto!
  Darina onlangs geplaatst…Fotodagboek februari 2019My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.