De kraamtijd

1.

De kraamtijd:

27 september, ondertussen alweer 11 dagen geleden kwam onze lieve Flynn ter wereld en veranderde ons leven compleet. Doordat we een heftige bevalling achter de rug hadden met behoorlijk wat pech moesten we beide nog een aantal nachtjes op het ziekenhuis blijven. Via Instagram werd me al gevraagd of ik mijn bevallingsverhaal ga delen en op dit moment ben ik daar nog niet helemaal over uit. Misschien over een aantal weken of maanden als de tijd wat letterlijke en figuurlijke wonden geheeld heeft ;-). Voor nu is het nog te vers.

2.

De eerste dagen in het ziekenhuis waren vreselijk. Flynn is uiteindelijk met de vacuümpomp geboren en had last van zijn hersenschudding en zijn hoofdwond en ik had behoorlijk wat bloed verloren tijdens de bevalling en de operatie daarna (mijn placenta liet niet los dus die moest operatief verwijderd worden) en was daardoor zo slap als wat. Ik kon niks. Je hebt net je kind op de wereld gezet, je baby moet gelijk mee met de kinderarts, ik moest gelijk naar de OK en als je hem dan eenmaal in je armen hebt kun je hem niet verzorgen. Als hij gespuugd had of huilde moest ik op de bel drukken zodat de zuster zou komen want ik kon hem niet troosten, oppakken of aanraken. Dat doet emotioneel zoveel met je.

Het enige wat ik voor mijn gevoel kon doen was doorzetten met de borstvoeding. Aanleggen, aanleggen, aanleggen, kolven, kolven, kolven. Toen het eindelijk lukte voelde ik me net de koningin! Ik kan eindelijk ook iets voor mijn lieve baby doen! ♥

Gelukkig besloten ze op dag 2 dat ik een soort van bloedtransfusie kreeg, een enorme boost ijzer zou mijn HB omhoog moeten krikken waardoor ik mij al snel een heel stuk beter ging voelen. De volgende dag kon ik, met een beetje hulp, zelfs douchen (zonder flauw te vallen ;p) en iedere dag ging het een beetje beter! Oh eindelijk, ein-de-lijk kon het genieten een klein beetje gaan beginnen.

Flynn werd op dag 3 officieel ontslagen door de kinderarts en op dag 4 mocht ik ook naar huis van de gynaecoloog. Toen kon het genieten helemaal gaan beginnen. We kregen een hele lieve kraamhulp die ons echt met alles enorm geholpen heeft en ook echt verwend heeft. Ze nam mijn klachten heel serieus en samen kwamen we er al snel achter dat mijn stuitje waarschijnlijk gebroken of gekneusd is. Alles knapt op, mijn energie gaat omhoog, alleen mijn stuitje doet zo ontzettend veel pijn. Waarschijnlijk heeft deze een enorme klap gekregen door de vacuüm pomp en ze kunnen hier niks mee. Ontzettend balen maar we vinden al steeds meer manieren om er mee om te gaan! Ik kan mezelf alweer zelfstandig uit bed en uit de stoel krijgen (je moet niet kijken hoe haha)! Maar het lukt en daar gaat het om!

Maar, dat weegt niet op tegen al het moois wat we er voor terug gekregen hebben. Het is echt zo cliche als wat maar wat zijn we verliefd op Flynn. Het was een zware zwangerschap en een zware bevalling maar wat hebben we er een lieve baby voor terug gekregen! Hij slaapt als een roosje (al 2 nachten achter elkaar van 12 tot half 6 doorgeslapen!) en hij drinkt ontzettend goed. En daarnaast is hij natuurlijk belachelijk knap zoals jullie kunnen zien haha ;-)! Zijn lieve donkere haartjes, zijn mooie neusje en zijn lipjes die precies hetzelfde zijn als die van Kay. Ik kan er de hele dag naar kijken en me erover verwonderen dat hij diegene was die iedere keer disco hield in mijn buik.

Maar na al die maanden en weken is hij er. Ik wil iedereen enorm bedanken voor alle lieve woorden op Social Media, alle lieve kaartjes, cadeautjes, bezoekjes van vrienden en familie en iedereen die hulp aanbiedt. Ik bof met zulke lieve mensen om me heen. Maar voornamelijk bof ik met mijn 2 mannen. Kay die werkelijk alles voor me doet en Flynn die mij moeder heeft gemaakt.

Mijn grootste droom is uitgekomen. Ik ben moeder.

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

41 reacties

 • Reageren
  Sandra
  7 oktober 2015

  Mooi stukje en wat een prachtig ventje! Geniet van deze mooie dagen en hopelijk knap je met de dag iets meer op. :)

 • Reageren
  Sharona
  7 oktober 2015

  Ik wens jullie alle geluk lieve Roos, ik vind het heel knap hoe je het zo doet ondanks de tegenslagen. Ga zo door en vooral: genieten van elkaar en jullie nieuwe gezinnetje. Geef jezelf de tijd goed te herstellen!

 • Reageren
  chucky1012
  7 oktober 2015

  Prachtig geschreven.
  Hé….jeetje zeg.
  Neem rustig alle tijd voor alles.
  Lekker alles in jullie eigen tempo doen.
  Ik begrijp je goed.
  Geniet samen met je man van jullie prachtig kindje …..

  Sterkte en beterschap…..

  Xoxo

 • Reageren
  Willemijn
  7 oktober 2015

  Wat een prachtig kereltje heb je op de wereld gezet! Pittig hoor, wat jullie allemaal meegemaakt hebben tijdens de zwangerschap en bevalling. Fijn om te horen dat je aan de beterende hand bent. Hopelijk knapt je stuitje ook snel op! Ik heb hem vroeger ook eens geneusd, echt geen pretje :(

 • Reageren
  Nikki
  7 oktober 2015

  Ik had je na die zware zwangerschap een makkelijker bevalling gegund :( wat een verhaal zeg. Gelukkig zijn jullie aan de beterende hand en wat een prachtig kereltje hebben jullie. Die eerste foto is zo mooi: 100% mama!

 • Reageren
  Anouk
  7 oktober 2015

  Jeetjemina wat heftig zeg!! De bevalling is altijd heftig maar met alle toeters en bellen word het nog heftiger. Gelijk heb je dat je niet meteen je bevallingsverhaal online knalt. Eerst het zelf verwerken en lekker genieten!!

 • Reageren
  Dionne
  7 oktober 2015

  Aaah wat fijn om te horen! Ga maar lekker genieten en tot rust komen. Minder fijn van de bevalling, maar ach kijk wat je gekregen hebt!

 • Reageren
  kim
  7 oktober 2015

  Wat een prachtig ventje!

 • Reageren
  Jess
  7 oktober 2015

  Pff zon herkenbaar verhaal en ik wens het niemand toe. Ik heb ook een horrorbevalling achter de rug. Gelukkig is alles goed aan het komen, lekker genieten met je mannetje.

 • Reageren
  Tamara
  7 oktober 2015

  Wauw wat een heftige bevalling heb jij doorstaan! Ontzettend mooi geschreven! Ik wens je ontzettend veel geluk toe! En geniet! ( maar dat doe je zichtbaar al! )

 • Reageren
  Jane
  7 oktober 2015

  Wat een prachtig kereltje hebben jullie. Ga er heerlijk van genieten en ondertussen veel beterschap!

 • Reageren
  Curly Creative
  7 oktober 2015

  Wat een pracht van een ventje.. dat verliefd zijn snap ik heel goed!
  Stiekem heb je toch al een beetje je bevallingsverhaal gedeeld zonder dat je het misschien zelf door had ;) (in ‘t kort)

  Veel geluk saampjes

 • Reageren
  Cindy
  7 oktober 2015

  Wat heb je een prachtig kereltje op de wereld gezet. Maar wat een heftige periode heb je met de bevalling gehad. Gelukkig zijn jullie nu thuis, het genieten kan beginnen, ook al heb je een gebroken/gekneusde stuit. Veel geluk!

 • Reageren
  Stephanie
  7 oktober 2015

  Zo mooi en onwijs leuk om te lezen. Echt een mooie baby! Beterschap en nu heerlijk genieten met zn 3tjes!

 • Reageren
  Iris
  7 oktober 2015

  Wauw! Ik ben er helemaal stil van. Wat prachtig omschreven! Geniet van de komende tijd en doe het vooral lekker rustig aan. X!

 • Reageren
  Amber
  7 oktober 2015

  Oh Rosanne, wat heb je een prachtig kindje op deze wereld gezet! Denk er ondanks de vervelende bevalling aan dat er na regen altijd zonneschijn komt :-) Geniet van jullie kleine wonder, want voor je het weet is hij al groot!

  XOXO

 • Reageren
  Martina
  7 oktober 2015

  Van harte met jullie prachtige ventje!

 • Reageren
  Odile
  7 oktober 2015

  Jeetje, wat klinkt dit herkenbaar. Ook Maxim werd uiteindelijk met de vacuüm gehaald. Met het zetten van de knip hebben ze toen een bloedvat open geknipt waardoor ik ook veel bloed was verloren en al flauw viel bij het vasthouden van een kopje thee. Ik heb ook wat zakken bloed gekregen maar ik weet uit ervaring dat het terugkrijgen van je energie nog even kan duren en dat het inderdaad emotioneel erg zwaar is als je je kindje niet in bad kunt doen, niet de eerste wandeling kan maken en ga zo maar door. Ik hoop dat je toch kunt genieten van Flynn, lekker veel kroelen in bed en op de bank en goed voor je laten zorgen! Xx

 • Reageren
  Sarah
  7 oktober 2015

  Wat mooi geschreven! De liefde voor Flynn komt duidelijk naar voren ♡ wat vervelend dat de bevalling verre van fijn was en dat je er nog steeds last van hebt. Gelukkig gaat het steeds beter. Ik hoop dat je gauw helemaal opgeknapt bent. Lekker genieten nu!

 • Reageren
  mamasruntheworld
  7 oktober 2015

  Wat heftig om te lezen. Al een zware zwagerschap en ook nog een zware bevalling gehad.. Maar wat heb je het goed gedaan! Je hebt het altijd positief benaderd. Heb ik heel veel respect voor! Gefeliciteerd met jullie mooie Flynn, lekker genieten! En wat een prachtige naam trouwens!

 • Reageren
  Kiki
  7 oktober 2015

  Proficiat met Flynn!! Hij is echt suuuper mooi! Fantastisch geschreven, je ziet dat je enorm veel van hen houdt! Flynn boft met zo’n moeder en vader! Nog van harte gefeliciteerd met je prachtige zoon! Geniet van je 2 mannen!

 • Reageren
  Paola
  7 oktober 2015

  Wat prachtig geschreven en wat mogen jullie trots zijn op Flynn!

 • Reageren
  Rieke
  7 oktober 2015

  ik vind pasgeboren baby’s meestal allemaal hetzelfde eruit zien, maar wat is jouw zoontje schattig! dat deukje in z’n kin op die tweede foto, zo cute!
  ik wens je heel veel beterschap en plezier de komende tijd :)

 • Reageren
  Loes
  7 oktober 2015

  Lieve Rosie, wat hebben jullie veel meegemaakt. Het is al heftig om te lezen, laat staan voor jullie om meegemaakt te hebben. Je hebt het wel heel mooi opgeschreven; je hebt er inderdaad wel iets prachtigs moois voor terug. Veel sterkte met je herstel meis neem je tijd, en veel geluk samen natuurlijk.

 • Reageren
  Saskia
  7 oktober 2015

  Wat een knapperd! Alle goeds en liefde voor jullie drieën! Mooi he, mama en papa zijn :)
  Dikke kus!

 • Reageren
  Leonie
  7 oktober 2015

  Jeetje, wat een mooi stuk heb je geschreven en wat een mooi kindje heb je op de wereld gezet! Ik wens jullie al het geluk toe!

 • Reageren
  Linda
  7 oktober 2015

  Lieve Rosanne,

  Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje Flynn!! Vervelend dat de bevalling ook erg zwaar was maar ik vind t mooi om te lezen hoe positief je blijft!! Ik hoop dat je snel opknapt en nog meer kunt genieten!! Groetjes Linda

 • Reageren
  Nicole
  8 oktober 2015

  Ik heb onder een steen geleefd en helemaal gemist dat Flynn er al is.. Nog gefeliciteerd!
  Ik kan me dat gevoel wel voorstellen dat je niet eens voor je eigen kindje kan zorgen. Gelukkig gaat de borstvoeding nu wel goed!
  Prachtige foto’s trouwens!!

 • Reageren
  Simone
  8 oktober 2015

  Wat een onwijs knap en mooi mannetje. Prachtige foto ook, die met Kay. Nogmaals gefeliciteerd en hopelijk neemt het genieten steeds meer en meer de overhand totdat er geen klachten meer over zijn!

 • Reageren
  Tea
  8 oktober 2015

  Gefeliciteerd met jullie zoon nog! Wat een lieve foto’s :) Heel veel sterkte voor nu en geluk toegewenst natuurlijk :)

 • Reageren
  Margot
  8 oktober 2015

  Wat jammer dat het zo is gelopen! Heel veel sterkte nog en geniet van je mooie mannetje!

 • Reageren
  Lotte
  8 oktober 2015

  Wat een prachtige foto’s!!

 • Reageren
  Jenn
  8 oktober 2015

  Heel mooi geschreven, veel geluk!

 • Reageren
  Sabrina
  8 oktober 2015

  Ah wat een ontzettend lieve foto! Geniet van elkaar (:

 • Reageren
  maai
  8 oktober 2015

  whaaaaa ik heb wat gemist zie ik. Gefeliciteerd! Neem je tijd voor elkaar meis, de rest wacht echt wel :) Liefs

 • Reageren
  Femke
  8 oktober 2015

  Heel mooi geschreven Roos. Wel pittig zeg, pfoe.. En nu heeeerlijk genieten en alleen maar knuffels en kussen geven aan jullie ventje! <3

 • Reageren
  Nelly
  8 oktober 2015

  Lekker genieten!!! Maar 1 tipje………let aub op je stuitje….Ik heb er nog last van met vlagen. Bel een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bekkenproblemen en stuitjes… Als het een goede is komt hij gewoon thuis. Wat eenvoudige oefeningen om het sterker te maken zodat je minder pijn hebt. Zitten op een zwemband verlichtte bij mij wel de pijn of zitten in kleermakerszit. Al weet ik niet of je dat kan. Ik deed dat al tijdens mijn zwangerschappen.

 • Reageren
  Anouk
  8 oktober 2015

  Hey rosanne
  Wat en sterke vrouw ben je zeg! Op naar een voorspoedig verder herstel. Zoiets moois wat jullie op de wereld hebben gezet. Hoop dat jullie als gezinnetje ontzettend mogen genieten van al het leuke dat komen gaat.

  Liefs xx

 • Reageren
  Saskia
  9 oktober 2015

  Mooie foto’s! Zo te lezen heb je een heftige tijd achter de rug. Veel geluk en gezondheid gewenst.

 • Reageren
  Suzanne
  9 oktober 2015

  Héél veel geluk samen en wat een heftig verhaal wel. Ik gun je alle geluk en dat jullie maar heel veel mogen genieten met z’n drietjes.

 • Reageren
  Tamarah
  12 oktober 2015

  Gefeliciteerd met Flynn! Wat een ontzettend lieve foto’s. Wat een heftig verhaal ook, ik hoop dat alle figuurlijke en letterlijke wonen snel helen en jullie alleen nog maar hoeven te genieten :)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.