37 weken zwangerschaps update!

De babykamer is af, de vluchtkoffer is ingepakt, ik ben er steeds meer klaar mee ;p.. Het einde van de zwangerschap is in zicht! Ik ben de 37 weken gepasseerd en vertel je hoe alles gaat! :)

Het is al eventjes geleden dat ik uitgebreid vertelde hoe het gaat met mij en de baby, met 32 weken schreef ik mijn laatste zwangerschaps update. Ik merk dat, naarmate het einde dichterbij komt, ik weinig zin heb om foto’s te maken of om veel te delen. Ik wil al lekker in mijn cocon kruipen, veel in bed liggen en niksen ;-)! Maar tegelijkertijd weet ik ook hoe leuk het is om op terug te blikken later en kijk ik nu ook graag naar de foto’s van toen ik hoogzwanger was van Flynn!

Wat een warmte!

De afgelopen weken voelde ik mij gelukkig een heel stuk beter. De hooikoorts kreeg ik wat onder controle wat het leven een STUK leuker maakte kan ik je vertellen haha. Ik voelde mij niet meer ziek en sliep weer beter. Wat doet dat veel met je :)!

Helaas stonden daar wel de ongelofelijk warme dagen voor de deur. Wie mij al langer volgt weet dat ik sowieso al een herfst/winter mens ben maar nu ik zwanger ben vind ik die warmte helemaal vreselijk.

Ik besloot me er echter niet zoveel van aan te trekken en veel het water op te zoeken. Badje in de tuin of naar het zwembad, ik zat overal in haha. Veel verkoeling zoeken, veel water drinken en proberen er niet teveel over na te denken of over te klagen :)! Ik merkte dat de mensen om mij heen er drukker mee waren (OH WAT ZAL JE HET ZWAAR HEBBEN) dan ik zelf. Alleen maar heel lief bedoelt natuurlijk! De nachten vond ik lastiger, met warm weer slaap ik nou eenmaal slechter, maar inmiddels is de temperatuur weer wat gezakt en hoop ik dat het lekker zo tussen de 20 en 25 graden blijft :)!

37 weken zonder medische indicatie!

Inmiddels zijn de 37 weken gepasseerd en ik ben ongelofelijk blij dat er geen medisch stempeltje op mijn zwangerschap gedrukt is :)! Mijn hoop was dat deze zwangerschap geheel anders zou zijn en dat ik geen medische indicatie zou krijgen en tot nu toe is dat gelukt. Ondanks mijn medium risk indicatie, wat inhoudt dat ik in het ziekenhuis moet bevallen zónder medisch personeel maar mét mijn eigen verloskundige, is de kans nog groot dat ik in bad mag bevallen. Precies zoals ik dat wil!

Onzekerheden, kwaaltjes en zorgen.

De babykamer is klaar, de vluchtkoffer is ingepakt en mijn hypnobirthing cursus is afgerond. 90% van de tijd voel ik mij er helemaal klaar voor en de andere 10% kan ik mij opeens onwijs onzeker voelen en komen er allerlei negatieve gedachtes in mijn hoofd voorbij.

Niet fijn maar ik denk dat iedere zwangere daar wel last van heeft? Vragen als ‘heb ik alles wel goed voor elkaar?’ of ‘het is vast niet voor mij weg gelegd, zo’n bevalling van 8 uurtjes’.. Maar ik probeer deze gedachtes niet te laten overheersen en er gauw een positieve draai aan te geven. We weten toch niet hoe het loopt, druk maken om iets waar je geen invloed op hebt heeft weinig zin! <3

Qua kwaaltjes mag ik echt niet klagen. Ik kan natuurlijk niet zo goed meer bewegen en langer dan 10 minuutjes lopen is er ook niet echt meer bij maar als ik rustig aan doe red ik mij nog prima. Ik kook nog iedere dag, ik doe de was en ruim tussendoor op. Zo lang ik dat nog kan ben ik nog heel trots op mijzelf ;-)!

Tussen nu en 5 weken wordt onze tweede zoon geboren, ik ben zo benieuwd!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Marloes
  3 juli 2019

  Oh wat ben je mooi zwanger! Leuk om een update te lezen en succes met de laatste loodjes.

 • Reageren
  Darina
  4 juli 2019

  Leuk om een update te lezen. Sterkte met de laatste loodjes.
  Darina onlangs geplaatst…Zomer in Saint-TropezMy Profile

 • Reageren
  Simone
  4 juli 2019

  Wat zie je er mooi uit Rosanne! Heel fijn dat je niet medisch bent geworden, ik hoop heel erg dat je in bad kunt bevallen!
  Simone onlangs geplaatst…On My Mind #3My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.