25 weken zwangerschapsupdate!

De tijd vliegt, mijn buik groeit en de eerste kwaaltjes dienen zich aan. Maar ik ben blij, voel me onwijs dankbaar voor deze zwangerschap en ik deel vandaag met jou hoe het gaat!

25 weken zwanger, de tijd vliegt.

Ik blijf het herhalen maar wat is dit toch een andere zwangerschap dan de zwangerschap van Flynn. Op alle mogelijke manieren is ‘ie anders, daarom is het soms nog steeds lastig te geloven dat er dan ook niet een kindje van het andere geslacht in mijn buik groeit haha.

Niet alleen lichamelijk is het enorm anders maar ook de mate waarin je stil staat bij je zwangerschap is zo anders met een tweede. De tijd vliegt en doordat je al een kind hebt om voor te zorgen vliegt de tijd denk ik helemaal. Ik ben alweer ruim over de helft en dat voelt heel erg fijn.

Lichamelijk

Zoals je ziet: mijn buik is al erg groot. Als ik al die bescheiden buikjes voorbij zie komen op Instagram moet ik aan de ene kant lachen en aan de andere kant kan ik wel huilen haha. Ja ik ben echt blij met mijn mooie ronde buikie, de baby heeft er in ieder geval genoeg ruimte in om rond te zwemmen ;-)!

Het enige nadeel aan zo snel zo groot zijn is dat je zwangerschap gewoon al veel sneller zwaarder wordt. Die buik zit al veel eerder in de weg dan wanneer je een groeispurt maakt in bijvoorbeeld je laatste trimester. Mijn heupen en rug beginnen steeds vaker pijn te doen en ik begin ook steeds vaker last te krijgen van bandenpijn. Een trekkend gevoel in je zij waarbij je het gevoel krijgt dat je lichaam éigenlijk gewoon te snel groeit.

Daarnaast merk ik ook dat vooral andere mensen vaak ‘schrikken’ als ze horen dat ik ‘nog maar’ 25 weken zwanger ben. “Maar je moet nog zo lang!”

Ja schat, denk je dat ik dat niet weet? ;-)

Ik kan mij er wel heel druk om maken maar dat verandert er niets aan :)! Met Flynn was ik ook erg groot en nu ben ik ook erg groot. Dit is nou eenmaal hoe ik zwanger ben. Van zorgen maken wordt ‘ie echt niet kleiner. You gotta work with what you got right? <3

Bevallingsplan maken.

Zoals jullie vast weten sta ik onder controle bij de POP Poli i.v.m. psychische klachten n.a.v. mijn eerste bevalling en de komende tijd gaan we ons richten op het schrijven van een bevallingsplan. Er gaan veel keuzes gemaakt worden en daar over nadenken doet mij erg goed.

Waar ik had verwacht angstiger te worden richting de bevalling merk ik dat ik gelukkig juist rustiger en hoopvoller wordt. Berust ook in dat het gaat gebeuren en dat wat er ook gebeurt het uiteindelijk weer goed komt.

De keuze is gemaakt voor een badbevalling, zo lang dit medisch mogelijk is, en daar zal ik binnenkort nog een blog over schrijven.

Genieten van mijn zwangerschap.

In mijn vorige zwangerschapsupdate, toen ik 20 weken zwanger was, gaf ik aan dat ik graag meer wil genieten van mijn zwangerschap. Het gaat zo goed, ik wil er nu ook iets meer bij stil staan. Dat lukt steeds beter en dat is heel fijn. We zijn lekker rustig aan de babykamer aan het werken, die krijgt steeds meer vorm. Kleertjes worden uitgezocht, de disco in mijn buik wordt steeds voelbaarder voor Flynn (wat zulke leuke gesprekken geeft) en ik voel mij gewoon goed en blij en oh zo dankbaar voor deze zwangerschap.

De tijd vliegt, nog maar ongeveer 15 weken te gaan voordat ik het snoetje in mijn buik vast kan houden. Can’t wait!

Gerelateerde artikelen

6 reacties

 • Reageren
  Natasja
  10 april 2019

  Prachtig buikje hoor! Ik had met beide zwangerschappen ook een grote buik en bij de tweede ook al heel snel. Opvallend was wel dat ik vooral in het begin het snel groeide en gaat het verder in de zwangerschap juist was langzamer ging.
  Wat goed om te lezen dat je naarmate de bevalling dichterbij komt toch wat rustiger wordt. Ik ben benieuwd naar je blog over de beslissing voor een badbevalling.
  Natasja onlangs geplaatst…Mijn geheime relatie met HettyMy Profile

 • Reageren
  Anna
  10 april 2019

  Zwanger van #3 en nu met 27 weken ook continue de vraag of ik al bijna op mijn uitgerekende datum ben. Yep… zucht. Ik heb er ook gemengde gevoelens over. Soms kan ik t wel gewoon geinig vinden, maar op andere momenten denk ik: zoooooo bizar groot als een 40wk buik is het allemaal nog lang niet dus doe niet zo overdreven met die opmerkingen over mijn grote buik.

  Was de vorige 2 zwangerschappen ook zo. Waren dan ook grote jongens van beide ruim 4.4kg, dus die grote buik was ook niet zo gek. Gelukkig elke keer weinig klachten dus dat valt mee. En uiteindelijk ben ik vooral gewoon trots dat ik en mijn lichaam dit kunnen. Echt zo cool: wij bouwen gewoon een mens in 9 maanden!

  Succes nog met de komende 15wk! Oh enne; een tweede bevalling is zó anders. Gaat vast een betere ervaring worden. Je bent veel minder overrompelt door alles. Ook de kraamtijd is een wereld van verschil. Heerlijk! Dat heb ik en echt al mijn vriendinnen zo ervaren. Hopelijk voor jou straks ook!

 • Reageren
  Saskia
  10 april 2019

  Leuk om je update te lezen! Ik loop 2 weken op je voor en ben morgen 27 weken ;-)
  Ik kreeg van de week nog een felicitatie met mijn zwangerschap, aangezien mijn buik juist een klein formaatje heeft… Ook heel gek omdat ik over 2 maanden al met verlof ga… Maargoed, wat niet is kan nog komen he qua buik!

  Vind het ook een prachtige foto van je, je straalt<3
  En ben erg benieuwd naar jullie babykamer…

 • Reageren
  Evi
  11 april 2019

  Ik ben morgen ook 25 weken zwanger, dus ik vind het (extra) leuk om jou blog te lezen. Bij mij is het mijn eerste kindje, en vind het allemaal super spannend. Maar tegelijkertijd ben ik ook heel erg dankbaar (we hebben 5 jaar en 9 maanden geduld moeten hebben).
  Alhoewel ik van nature best mager ben, heb ik ook al een grote buik. En eerlijk? Ik vind die dikke buik heerlijk! Anderen mogen ervan vinden wat ze willen 😊
  Veel succes nog met je zwangerschap!

  • Reageren
   Roos
   11 april 2019

   Oh Evi wat ontzettend fijn dat het gelukt is na al die jaren <3! En wat leuk dat we zo gelijk lopen. Het is ook allemaal super spannend maar alles vindt zijn weg :D! Fijn dat je zo kunt genieten van je dikke buik!!

 • Reageren
  Sigrid
  14 april 2019

  Elke buik is mooi!!
  Ik hoop dat je badbevalling lukt; mijn eerste ging ook niet top, maar zoon 2 werd vredig en mooi in bad geboren, met veel minder pijn en drama eromheen. Ik gun ‘t je, zou een heerlijke en bekrachtigende ervaring zijn, denk ik!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.