We zijn getrouwd part 3: de ceremonie en onverwachte gasten

Rosanne+Kay-4

Foto door Renate van Wit Photography.

Wauw wat een overweldigende lieve reacties kreeg ik gisteren op mijn tweede deel van onze bruiloft. Super bedankt allemaal, wat leven jullie allemaal lief mee zeg <3!

Zoals beloofd, vandaag deel 3 over de ceremonie, onverwachte gasten en een cadeau wat compleet in de soep loopt!

Daar gaan we dan.. Ik hoor dat de door ons zo zorgvuldig uitgezochte muziek begint en papa begint al te lopen. Voor de tijd hebben pap en ik er weken grapjes over gemaakt: ‘paaap je mag niet te snel lopen hoor, dit is mijn momentje waar ik al jaren over droom dus het moet zo lang mogelijk duren haha’. Nou, ik kan jullie vertellen dat papa mij tijdens het lopen zei dat ik iets minder hard moest lopen want het enige wat ik nog wou was naar Kay toe! Het kon mij niet snel genoeg gaan ;-)!

Toen ik de trap opliep van het prieel zag ik iedereen zitten. Mijn ouders, Kays ouders, zussen, opa’s en oma’s en onze vrienden maar mijn ogen waren het meeste gericht op Kay. Mijn bijna-man. Wauw hij zag er zo mooi uit.. En zo te zien val ik ook wel in de smaak dacht ik stiekem hihi. Ik was de gehele tijd nog niet echt emotioneel geweest maar toen ik eenmaal de laatste meters richting Kay liep en papa tegen Kay zei dat ‘hij goed op zijn meisje moest passen’ begon de brok in mijn keel ook steeds groter te worden. Thankgod was mijn make-up waterproof ;-)! Kay knuffelde me helemaal fijn, kuste me en kon er niet over uit hoe mooi hij mij vond. Zo lief. We namen plaats op onze stoelen, ik keek rond en opeens zag ik het. Lars en Nicole waren er. WAT?! Lars en Nicole zijn vrienden van ons die voor een half jaar in Boston zitten en ze hadden stiekem geregeld dat ze toch op onze bruiloft konden zijn! ZO ontzettend lief en leuk! Na een wat ‘WAT DOEN JULLIE HIER NOU’ pakten we elkaars hand vast en begon de beambte te praten. Het ging echt beginnen!

Ze heette iedereen van harte welkom bij de ceremonie en begon al snel met haar verhaal over ons, onze liefde, hoe we elkaar ontmoet hebben etc. Ik vind dit érg lastig om te beschrijven omdat ik zelf het gevoel heb dat dit voornamelijk in een roes voorbij is gegaan. Gelukkig is alles gefilmd én hebben we de geluidsopnames op cd meegekregen dus dit kunnen we nog in alle rust terug luisteren. Wat ik nog wel weet is dat ze het ontzettend leuk deed, ze beschreef alles heel leuk en gooide er af en toe wat grapjes tussendoor. Heerlijk was het. Ondertussen kneep ik Kays hand fijn en konden we eigenlijk onze ogen amper van elkaar af houden.

Al vrij snel was het tijd, tijd om onze geloftes naar elkaar uit te spreken. Wij hebben er voor gekozen om onze eigen geloftes te schrijven. We vertelden aan elkaar en aan al onze gasten waarom we met elkaar wilden trouwen, ik vertelde wat Kay zo bijzonder maakt, waarom hij mij gelukkig maakt en ik beloofde hem eeuwig trouw te blijven, voor hem te zorgen en er altijd voor hem te zijn. No matter what. Ik stond te trillen als een rietje van de emoties maar ik heb het toch allemaal uit kunnen spreken zonder een vreselijke ugly-cry! Kay’s gelofte was ook zó mooi.. Pff! Volgens mij was dit ook het moment dat alle gasten vreselijk aan het huilen waren haha volgens mij hield niemand het droog.

Nadat wij onze geloften naar elkaar hadden uitgesproken was het tijd voor het ja-woord, wat we beiden wel uit wilden schreeuwen, en daarna was het dan eeeeeindelijk (voor Kays gevoel ;p) tijd dat de beambte zei: ‘Kay, je mag je bruid nu kussen’.. Nou, dat deed hij haha. Ooh wat een fijn moment was dat, Kay pakte me helemaal vast en we wilden elkaar eigenlijk niet meer los laten. Alle gasten moesten heel hard lachen en er werd stiekem een paar keer ‘plakkers’ geroepen (favoriete naam voor ons als klef stelletje;p) waardoor wij weer heel hard moesten lachen. De handtekeningen werden gezet door de getuigen, we werden gefeliciteerd door de beambte en toen was het gewoon allemaal officieel. We zijn GETROUWD! Nadat iedereen ons gefeliciteerd hadden liepen we het prieeltje af en vroeg mijn vader of iedereen mee wou lopen naar de kant van het water. Hier zou ‘iets’ gebeuren.

We stonden langs de waterkant met alle gasten om ons heen en er kwam een grote rieten mand aan. Pap vertelde dat hier tortelduifjes in zaten en dat ze het mooi zouden vinden als wij deze samen los zouden laten. Mijn vader haalde één duifje er uit en hield deze vast, mijn zwager probeerde het andere duifje er uit te halen en voor hij het wist kroop de duif door een piepkleine ruimte tussen zijn handen en vloog de duif al weg. En op dat moment begon het duifje in papa’s handen enorm tegen te stribbelen en liet die de duif ook per ongeluk los.. Nou ik dacht dat ik stierf van het lachen hahahahaha. Ooh wat was het een verschrikkelijk grappig moment. Het beteuterde gezicht van mijn zwager (‘oooh nee sorry sorry sorry, nee!!!’) en mijn vader die liep te balen als een stekker. Wat heerlijk typerend weer want dit zou ook écht weer iets voor mij zijn! Iedereen lag helemaal in een deuk! Natuurlijk was het jammer maar ik heb er zoveel lol om gehad, dat maakte alles weer goed haha ;p!

We liepen richting het boothuis waar de taart al klaarstond om aangesneden te worden. Kay en ik sneden de taart aan, voerden elkaar het eerste hapje (blijkbaar hoort dat zo, wist ik niet ;p) en we gingen met z’n allen aan de lange tafels zitten om lekker te genieten van de heerlijke taart (kan niet wachten tot ik jullie hier een foto van kan laten zien!!) en lekker met elkaar te kletsen. Even een rustmomentje voor de fotoshoot, het eten en het feest van die avond!

Het vervolg komt snel <3

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

27 reacties

 • Reageren
  Farah - Food and other Friends
  12 juli 2014

  Wat heerlijk om zo te lezen!
  Klinkt echt als een prachtige dag :).

 • Reageren
  chucky1012
  12 juli 2014

  Geweldig om hoe je dit geschreven hebt!
  Het is heel leuk om dit te lezen. Wat zagen jullie er zo mooi uit en het voor jullie beidden een prachtige dag om nooit te vergeten.
  Jij hebt zo een schitterende trouwjurk aan met een hartvormig decolleté en een lange sleep en zo wat een mooie sluier. Je schoentjes zien er ook zo leuk uit. Wat zag je man er prachtig uit.
  Mooi pak.
  Fijn dat jullie zo genoten van dit alles en dat de belangrijkste mensen dit met jullie mee konden maken.

  Ik wens je een prachtige dag Xoxo

 • Reageren
  Laura
  12 juli 2014

  Oooooh hier keek ik naar hit! Wat een sprookjesbruiloft!

 • Reageren
  Joyce
  12 juli 2014

  Aah heerlijk zeg!!

 • Reageren
  Marloes
  12 juli 2014

  Zo leuk ook dat je dit in stukjes doet! Ik wil meer meer meer! :)

 • Reageren
  Josianne
  12 juli 2014

  Wauw, kriebels in m’n buik hier. Wat ontzettend lief dat die vrienden van jullie er waren <3

 • Reageren
  Andrea
  12 juli 2014

  Wat leuk om te lezen. Ik ga snel door naar de eerste twee delen haha.

  Gefeliciteerd met jullie huwelijk!

 • Reageren
  Birte
  12 juli 2014

  Klinkt alsof het een superdag is geweest!

 • Reageren
  Kim
  12 juli 2014

  Super leuk zeg!

 • Reageren
  Simone
  12 juli 2014

  Het is net een droomhuwelijk, zo leuk!!

 • Reageren
  Fleur
  12 juli 2014

  Ooooh wat klinkt dit als een mooi sprookje!
  Ik heb ze alle drie gelezen met een grote glimlach!
  Nohmaals; heelheelheeeeeeeeel veel geluk samen!

 • Reageren
  Sabrina
  12 juli 2014

  Aah dat klinkt echt heel erg mooi!

 • Reageren
  Nynke
  12 juli 2014

  Wat heerlijk uitgebreid weer, fijn! :)

 • Reageren
  Myrna
  12 juli 2014

  Ik zit je verslag met een glimlach van oor tot oor te lezen! Wat mooi! Ik vind jullie ook zo’n leuk stel, de liefde spat ervan af! En wat zagen jullie er allebei prachtig uit.

 • Reageren
  MySimplySpecial
  12 juli 2014

  Ik zit deze verhalen elke keer met een grote glimlach te lezen. Ontzettend leuk en wat een mooie foto!

 • Reageren
  Petra
  12 juli 2014

  Heerlijk om te lezen! Ik heb overigens ook tegen mijn vader gezegd rustig aan te doen :-). Mooie jurk en en prachtig locatie.

 • Reageren
  LNNK
  12 juli 2014

  haha ik zie het helemaal voor me met die duiven. Op een of andere manier is het soms wel leuk dat iets niet helemaal volgens plan verloopt. Het zorgt voor een beetje spontaniteit en humor ;)

 • Reageren
  Cindy
  12 juli 2014

  Ik kreeg gewoon tranen in mijn ogen van dit en het vorige verslag. Wat een prachtig verslag van een prachtige dag! Heel veel geluk nog samen!

 • Reageren
  Anouk
  12 juli 2014

  Wauw, wat zien jullie er prachtig uit zeg!
  Ik ben nu al verliefd op je jurk. Ik kijk echt uit naar de andere foto´s!
  Vind dit echt zo leuk om te lezen :)

 • Reageren
  Liesbeth
  12 juli 2014

  Oh meid, als ik jouw verhaal lees, word ik meteen wat rustiger voor ons feest binnen 3 weken. Je klinkt supergelukkig en zo’n mooie foto’s!!

 • Reageren
  Suze
  12 juli 2014

  Klinkt allemaal als “de perfecte bruiloft” wauw! Love it :)

 • Reageren
  Andrea
  13 juli 2014

  Echt heel leuk, jouw terugblik op jullie mooiste dag. Wat zagen jullie er ook schitterend uit. Ik geniet mee!

 • Reageren
  Tamarah
  13 juli 2014

  Wat ontzettend leuk om te lezen en die tortelduifjes hahaha… hilarisch zeg! Een vriendin van mij had op haar bruiloft ook duifjes maar die vlogen niet weg vanwege de regen. Toen ze naar een paar pogingen de duiven de lucht in wilde hebben sloegen ze even later verder neer op de grond door de regen. Gelukkig waar ze ongedeerd maar wat zag het er hilarisch uit! Je bent dus gelukkig niet de enige die zulke dingen overkomt. En fijn dat je er zo hard om kon lachen! Ik ben benieuwd naar de rest van je verslag!

 • Reageren
  Kaylani
  13 juli 2014

  Aaaah hier kan ik zo heerlijk bij wegdromen, heerlijk om te lezen!

 • Reageren
  Wendy (MissPinkyNails)
  13 juli 2014

  En alweer! Wat ontzettend mooi! <3

 • Reageren
  Stephanie
  15 juli 2014

  OHH ik vind dit zo mooi en leuk en lief en prachtig en geweldig (haha ik kan nog wel even doorgaan) om te lezen. Zo lief! Net een sprookje! En hihi dat van die duiven, zou juist echt iets voor mijn vriend zijn geweest, ha ha.

 • Reageren
  Suzanne
  16 juli 2014

  Aahhh wat een mooi verhaal over een zo te lezen mooie en geslaagde bruiloft. Ik kan echt blij worden van zo’n verhaal, leuk geschreven en veel geluk samen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.