Trouwupdate: locatie en de jurk!

lovebirds

Hai meiden! Aangezien ik véél vragen krijg over de bruiloft vandaag weer even een update! Het is zo heerlijk om er mee bezig te zijn :) Ondanks dat er wat kleine tegenslagen waren (o.a. over de locatie) hebben we de knoop doorgehakt en locatie vastgezet. Daarnaast heb ik bij de tweede keer trouwjurken kijken de jurk van mijn dromen gevonden! Benieuwd? Lees dan snel verder

We hebben de knoop doorgehakt: Onze trouwceremonie gaat plaatsvinden bij buitenplaats de Houtmaat in Hengelo. In dit prachtige prieeltje op het water worden wij man en vrouw en steel ik zijn achternaam ;-)! Aangezien we nog save the date kaartjes gaan sturen houden we de datum nog even voor onszelf.

Daarna gaan we naar mijn ouders waar we het feest geven in de tuin! We hebben gekeken naar verschillende locaties maar ik wil het feest gewoon ontzettend graag in mijn ouders tuin geven. Het is een prachtige tuin, groot genoeg.. Daarnaast is het persoonlijk en kunnen we het precies zo aankleden als we zelf willen! Kan niet beter voor mijn gevoel :)

Daarnaast heb ik ook nog eens de jurk van mijn dromen gevonden! Het ging allemaal zo snel. 28 december gingen we trouwjurken kijken bij 3 verschillende zaken in Enschede. Hier ben ik er al vrij snel achter gekomen wat mij mooi staat en wat ik mooi en minder mooi vind maar dé jurk hing er niet tussen. Afgelopen maandag besloten we naar de Blauwe Hoeve in Apeldoorn te gaan, een kleine bruidszaak met betaalbare jurken. Een vriendin van mijn zus had haar jurk daar ook gekocht en was er ontzettend fijn geholpen dus besloten we daar ook maar eens heen te gaan. We kregen 2 mappen waarin alle foto’s zaten van de jurken die zij verkochten. Van de jurken die ik mooi vond schreef ik het nummer op en die werden door de verkoopster allemaal uit de hoezen gehaald en opgehangen om te bekijken.

In de map viel me gelijk al één jurk op, práchtig vond ik ‘m.. Precies zoiets als ik in gedachten had maar hoe zou het mij staan?! Zou dit mooi bij mijn figuur passen? Er werden zo’n 7 jurken uit de hoezen gehaald en opgehangen zodat we ze konden bekijken en gelijk werd mijn aandacht weer naar dé jurk getrokken: ‘mag ik die als eerste aanpassen’ hoorde ik mezelf zeggen. Natuurlijk mocht dat. Hop, kleding uit, torselet aan, hoepel om, armen omhoog en de verkoopster schoof de jurk over mijn hoofd heen. ‘Draai je maar even om naar de spiegel dan doe ik ‘m dicht’. Ik draaide me om, keek naar mijzelf en.. WAUW, ohmygod hij staat me goed is het eerste wat ik dacht. Ik wist niet hoe snel ik naar ‘voren’ moest lopen om ‘m aan mijn familie te showen. Aan de ene kant was ik er stil van en aan de andere kant kon ik wel zingen en springen van blijdschap. Bij geen enkele jurk had ik me zo gevoeld. Ik voelde me mooi, slank, mijzelf en bovendien helemaal BRUID. Ongelofelijk.. Er waren een aantal details wat ik graag anders zou willen zien maar de verkoopster (en tegelijkertijd ook coupeuse) gaf aan dat dit allemaal geen enkel probleem was..

Oke toch nog even een andere jurk aan, ze hangen er natuurlijk niet voor niks (meh moet ik deze jurk echt uit?!)! Maar geen enkele andere jurk gaf me dit gevoel.. Die kriebel in mijn buik en de dromerige blik in mijn ogen. Dit is hem.. Dit is de jurk ging er al zo’n 100 keer door me heen. ‘Mag ik de eerste jurk nog een keertje aan?!’

Ik liep in de jurk weer naar voren, ik keek in de spiegel en mijn hart maakte een sprongetje. YES ik heb ‘m gevonden. ‘Dit is ‘m..’ hoor ik mezelf zeggen. ‘Dit is de jurk waarin ik ga trouwen’..

Helaas konden mijn ouders er afgelopen maandag niet bij zijn en aangezien ik hun de jurk ook nog graag wil laten zien voor ik ‘m bestel ga ik aankomende vrijdag weer naar Apeldoorn. Nog even een keertje kijken, passen (maakt mijn hart nog steeds een sprongetje?!), papa en mama’s mening horen en dan ga ik ‘m (als het goed is) bestellen. EXCITINGGGGGGGGGGGGG

TAADAAADADAAAAA

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

50 reacties

 • Reageren
  Tessa
  9 januari 2014

  Gefeliciteerd!
  En wat super dat je de perfecte jurk heb gevonden :)
  Liefs Tessa,

 • Reageren
  Food Love and Happiness
  9 januari 2014

  Whaaaaa super! Dat klinkt geweldig, helemaal zoals je je moet voelen als je dé jurk hebt gevonden. Mooie locatie ook!

 • Reageren
  Josianne
  9 januari 2014

  Ik wil hem ziehieenn!!!

 • Reageren
  Marieke
  9 januari 2014

  Aaah wat leeeeeuk! Het geluk straalt er vanaf! Ik maak zelf trouwfilms met mijn vriend (eigen bedrijf) en wij filmen ook vaak het moment dat de bruid jurken gaat passen. Super leuk altijd, vooral wanneer dé jurk zich aandient!

 • Reageren
  joyce
  9 januari 2014

  Aaah leuk! Onze datum is 28-6-2013 :D mooi weekend haha. Ik ben echt benieuwd naar je jurk! Nog een half jaartje :D

 • Reageren
  Sabine
  9 januari 2014

  Ohhh wat leuk dat je een jurk én een locatie gevonden hebt! Ik zou het zelf ook heel leuk vinden om een trouwfeest in een eigen tuin te geven (helaas is die van mij en die van m’n ouders/schoonouders daar echt niet groot genoeg voor. :P) Van harte gefeliciteerd meid! Ik kan niet wachten tot we de foto’s zien! :D

 • Reageren
  Saskia
  9 januari 2014

  JE jurk vinden is zó een super gevoel. *zucht* trouwen. Mooiste dag van mijn leven waar ik nog graag op terug kijk, ook al is dat alweer heul lang geleden ;)

 • Reageren
  Stella
  9 januari 2014

  Wat een lieve foto’s met een romantische tekst! Ik smelt helemaal! Wat fijn dat je de jurk van je dromen gevonden hebt. Ik hoop dat het ook de dag van je dromen wordt, maar ik geloof dat dat niet zoveel moeite gaat kosten, hihi. Liefs, Stella.

 • Reageren
  Suze
  9 januari 2014

  Aaah echt super voor je! Ben zooo benieuwd :)

 • Reageren
  Wendy (B)
  9 januari 2014

  Ik ben echt benieuwd :)

 • Reageren
  Toetjestafel
  9 januari 2014

  Gefeliciteerd! Ben benieuwd naar de jurk :)

 • Reageren
  Marieke
  9 januari 2014

  Wat leuk zeg dat je je jurk gevonden hebt! Lijkt mij erg moeilijk hoor, de stijl kun je wel super vinden, maar zal hij je ook goed staan? De locatie in Hengelo is prachtig! Ik zal wel even zwaaien als je langs komt rijden ;) (als je langs Enschede komt natuurlijk) :p

 • Reageren
  Ianthe
  9 januari 2014

  Wat spannend allemaal! Trouwen hoeft voor mij niet, al zou ik uiteraard wel ‘ja’ zeggen als mijn vriend me zou vragen. Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat ik het niet ontzettend leuk vind om te lezen over jullie trouw ;)
  Ik hoop dat het een hele mooi dag zal worden en dat je heerlijk zal stralen! :D

 • Reageren
  Stacey
  9 januari 2014

  Wat een onwijs mooie update! Je liefde en blijdschap straalt er vanaf.

 • Reageren
  Esther
  9 januari 2014

  Wat een waanzinnig mooie locatie!!!

 • Reageren
  Aurelie
  9 januari 2014

  Ik word helemaal blij van jouw post! Zo leuk dat je je perfecte trouwjurk al gevonden hebt. Ik ben nu al benieuwd naar het resulaat, haha.

 • Reageren
  Jorien
  9 januari 2014

  Wauw klinkt super, zowel locatie als de jurk. Ik ben enorm benieuwd naar je grote dag!

 • Reageren
  Daphny
  9 januari 2014

  Aww, superleuk! Ben benieuwd !!

 • Reageren
  janneke
  9 januari 2014

  …so i am stealing his last name…haha, te grappig ;-) leuk om te lezen over je voorbereidingen. Ik ben sinds kort ook verloofd dus ga je zeker volgen! geniet ervan! ciao, Janneke

 • Reageren
  Jenny
  9 januari 2014

  Een prieeltje op het water klinkt super! En qua jurken passen, DE jurk werd het voor mij na slechts 2 jurken passen hihi :)

 • Reageren
  Bianca
  9 januari 2014

  Aaaah! Wat leuk! Ben erg benieuwd naar dé jurk!

 • Reageren
  Stephanie
  9 januari 2014

  Aaaah wat fijn om te horen dat je je droomjurk gevonden hebt! Ik heb echt heel erg benieuwd jaar alle foto’s.

 • Reageren
  Farah
  9 januari 2014

  Super fijn dat je een jurk hebt gevonden waarvan je gelijk ondersteboven was!

 • Reageren
  Ise
  9 januari 2014

  Ik ben zo benieuwd naar je jurk! Lijkt me super leuk om jurken te passen.

 • Reageren
  Kim
  9 januari 2014

  Zo leuk dit, en spannend! Ook erg goed geschreven, ik leef helemaal mee :)

 • Reageren
  Amy-Denise
  9 januari 2014

  Wat leuk dat je een jurk gevonden hebt!

 • Reageren
  Stephanie
  9 januari 2014

  Awwwww zo leuk om te lezen van je jurk! Ik leefde inderdaad ook helemaal mee met je verhaal tijdens het lezen ^^

 • Reageren
  Tamarah
  9 januari 2014

  Wat super leuk om te lezen! En een feest bij je ouders in de tuin is wel net zo leuk hoor! Ik ben benieuwd hoe jullie het verder gaan indelen! Leuk om de ontwikkelingen te lezen!

  • Reageren
   Roos
   9 januari 2014

   Ja dat is ook echt iets wat ik al heel lang in mijn hoofd had! Ben er heel blij mee :D

 • Reageren
  Mirjam - Jewelyz
  9 januari 2014

  Super leuk dat je je perfecte jurk gevonden hebt, gefeliciteerd!
  Ik heb mijn trouwjurk destijds samen met mijn jongere zusje uitgezocht omdat wij erg close zijn, en dat was in de eerste bruidszaak al raak ;) Heerlijk gevoel is dat!

  • Reageren
   Roos
   9 januari 2014

   Wat leuk, ja het is idd echt een geweldig fijn gevoel <3!

 • Reageren
  Kim / Vintage & Beauty
  9 januari 2014

  Oooh wat super leuk! Geniet ervan :)

 • Reageren
  Annebelle
  9 januari 2014

  Dat lijkt me echt prachtig zo’n gevoel!!

 • Reageren
  Wendy (MissPinkyNails)
  9 januari 2014

  Ik kijk vaak Say Yes To De Dress op TLC en daar hebben ze het altijd over dat WAUW gevoel… Nu ik dit lees denk ik echt dat het bestaat ;)

  • Reageren
   Roos
   9 januari 2014

   Ik dacht eerst ook echt: wat een ONZIN! haha ik geloofde het echt niet maar bij deze jurk had ik het echt! Zo gaaf :D! XXXX

 • Reageren
  MySimplySpecial
  9 januari 2014

  Wat leuk dat je jou jurk gevonden hebt!! Ik ben heel benieuwd!

 • Reageren
  Gemma
  9 januari 2014

  Wat heerlijk dat je dé jurk hebt gevonden! Weet nog precies hoe dat voelde. Wauw ;)

 • Reageren
  Manon
  9 januari 2014

  Ah leuk zeg! Fijn dat je al wat dingetjes kunt afstrepen van de to-do list :) Het lijkt me zo speciaal als je DE jurk vindt, lijkt me een heel bijzonder gevoel/moment! Ben benieuwd naar meer trouwartikeltjes.

 • Reageren
  Marlies
  9 januari 2014

  Wat superleuk om te lezen, vooral omdat je er zo ontzettend open en enthousiast over bent!
  Ben heel erg benieuwd naar je jurk, als je zo enthousiast bent zal het vast een hele mooie zijn! & leuk dat je ‘m in Apeldoorn hebt gevonden, had verwacht dat je naar een andere was gegaan, er zit namelijk ook een hele grote mooie bruidszaak in het centrum aan de stationsstraat! Veel plezier en succes verder met de voorbereidingen, maar ovlgens mij komt dat wel goed!

 • Reageren
  Sabrina
  9 januari 2014

  Wauw, klinkt heel gaaf! Ik hoop dat we hem ooit nog op je blog kunnen aanschouwen want het klinkt echt heel gaaf!

 • Reageren
  Marjolein
  9 januari 2014

  Gaaf zeg! Ik heb ook daar m’n jurk gekocht! ook helemaal verliefd! Superleuk dat jij hem daar ook vandaan hebt!
  Heel veel plezier met alle voorbereidingen!
  Groetjes,
  Marjolein

  • Reageren
   Roos
   9 januari 2014

   Wauw dat is inderdaad wel héél toevallig :D! Leuk zeg!

 • Reageren
  Lisanne
  9 januari 2014

  Aaah! Wat leuk! Ik ga eind deze maand ook op jurken jacht en wilde misschien ook naar Apeldoorn gaan! Ik ga even Googlen op deze bruidszaak, want ik heb niet een mega-budget. ;) ben super benieuwd naar je jurk, gaaf dat je er zo’n goed gevoel bij hebt!

  • Reageren
   Roos
   9 januari 2014

   Ja zeker even gaan kijken! Het is echt allemaal goed betaalbaar, rond de €1000! :D XX

 • Reageren
  Loes
  9 januari 2014

  Zooo leuk om te lezen, hoe enthousiast je bent :D lijkt me echt zo gaaf als je De Jurk gevonden hebt!

 • Reageren
  vintagirie
  9 januari 2014

  Gefeliciteerd! Heerlijk om je update te lezen, je enthousiasme spat er van af. Ik kom zelf uit Enschede, dus super leuk om dat allemaal te lezen!

 • Reageren
  Amy
  9 januari 2014

  superleuk, ben erg benieuwd hoe dé jurk eruit ziet.! xx

 • Reageren
  Hanna
  10 januari 2014

  Wauw, gefeliciteerd met je jurk alvast! Hopelijk word het een mooie bruiloft!

 • Reageren
  Wendy
  11 januari 2014

  Het enthousiasme spat van mijn scherm af. Wat fijn dat je DE jurk hebt gevonden. Ik hoop dat gevoel ook nog eens te mogen meemaken. Lijkt me zo geweldig!

 • Reageren
  Keytothefuture
  12 januari 2014

  Ahhh wauw! Wat geweldig Roos!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.