Trots op Twente: de Twentse vlooienmarkt

1.

Omdat ik ontzettend trots ben op mijn mooie Twente lijkt het mij leuk om jullie in mijn nieuwe blogserie: ‘Trots op Twente’ te laten zien wat voor leuke dingen Twente allemaal te bieden heeft. Geweldig leuke theehuisjes, woonwinkels of mooie plekjes, alles komt aan bod.

Jeej, nummer 2 van mijn Trots op Twente serie staat online! Nummer 1 lees je hier over het super schattige theehuisje ‘de Zoete Bezigheid’ in Almelo. Vandaag deel ik een andere geweldige tip met jullie namelijk de Twentse vlooienmarkt! De Twentse vlooienmarkt in een enorme vlooienmarkt die eerst plaatsvond in het Expo centre in Hengelo en nu plaatsvind in Go Planet in Enschede. Je moet het je even voorstellen: een méga grote hal met meer dan 1000 kramen waarop mensen hun oude troep (en ware schatten voor ons hehe) verkopen!

2.

Ik begon al vrij jong met het kopen van dingen op rommelmarkten. Op mijn 15e was ik met mijn ouders op de Twentse vlooienmarkt in Hengelo en kocht ik mijn eerste 2 paar tweedehandse pumps. Ik weet het nog precies; felgroene peeptoe’s en camelkleurige peeptoe’s met uitgesneden vlakken. Ik kocht ze van een man die een heleboel schoenen had gekregen van een oude dansschool. Er zaten zelfs nog prijskaartjes onder: 120 gulden per paar! Voor €2,- per paar mocht ik ze meenemen en ik voelde mij helemaal de koningin. Voor €4,- 2 paar schoenen die NIEMAND anders had (heel belangrijk op zo’n leeftijd).

Wat ik trouwens wel heel cool vind van mijzelf is dat het mij dus, op die leeftijd al, niks uitmaakte wat anderen er van vonden dat ik schoenen aan had van de rommelmarkt. Ik vertelde uitgebreid het verhaal van de ‘dansschool schoenen’ waarop een aantal reageerden met een WAUW en anderen met een IEW. I don’t care. Grappige is wel dat een jaar later het ‘vintage stijltje’ een beetje in kwam en toen opeens heel veel meiden rommelmarkten af gingen struinen haha. Vond ik grappig ;p!

En weer even terug naar mijn verhaal haha. Sinds toen is mijn liefde voor de rommelmarkt zeker niet bekoeld; als ik naar de Twentse vlooienmarkt kan gaan dan ga ik zeker. De Twentse vlooienmarkt wordt ongeveer 1x in de 2.5 maanden gehouden en is dan een heel weekend. Dus op de zaterdag en zondag. Tegenwoordig vind het plaats in Go Planet in Enschede waar ik stiekem van baal. Ik vond het namelijk veel leuker toen het nog in het Expo Centre in Hengelo gehouden werd. Go Planet heeft erg slecht licht en na 2 uurtjes struinen doen mijn ogen pijn en daarnaast is het er erg benauwd. Erg jammer maar je moet er iets voor over hebben haha ;-)! Ik koop op deze markt verschillende dingen. De ene keer hebben ze geweldig leuke kleding (zoals die enorme stapel die je ziet op de foto, dit kocht ik op een ochtentje voor €30,- in totaal) of leuke dingen voor in huis of in de keuken. Ook kun je heel goed slagen voor boeken en kinderkleding (voor de mammies onder ons!)

Entree kost onderhand ook alweer €5,- (het begon met €2,-) maar ik vind het zo leuk dat ik het er gerust voor over heb. Heb je ook zin om te shoppen maar ben je niet zo’n tweedehands-diva, lees dan eens mijn tips voor het kopen op rommelmarkten. Waar let ik op en hoe vind je leuke dingen tussen alle troep!

Zie ik jullie allemaal bij de volgende vlooienmarkt op 31 mei en 1 juni?!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

11 reacties

 • Reageren
  MySimplySpecial
  24 april 2014

  Leuke tip! Ik kom eigenlijk bijna nooit op dit soort markten, al vind ik het leuk om rond te snuffelen.

 • Reageren
  Tessa
  24 april 2014

  Ik ben echt gek op vlooienmarkten! Zo leuk om dan echt toffe dingen te vinden voor een laag prijsje! <3

 • Reageren
  Manon
  24 april 2014

  Wat leuk zeg! Ik kom eigenlijk nooit op vlooien/rommelmarkten, toch maar eens gaan snuffelen een keer :)

 • Reageren
  Karlijn
  24 april 2014

  Oh Roos zullen we daar een keer samen naartoe gaan? Lijkt me echt een supertoffe plek met allemaal leuke spullen. Of ruikt het er net zo als bij de tule mevrouw? ;) Hoewel we daar wel snel aan gewend waren toch?! X

 • Reageren
  nenacecilia
  24 april 2014

  Twente lijkt me echt nog wel leuk!

 • Reageren
  Kelly
  24 april 2014

  Ik ben zelf ook dol op de vlooienmarkt in go planet. Ben het wel met je eens dat ik het in expo veel beter vond, het licht in go planet is inderdaad erg slecht en ik vind de overloop van zalen ook wat minder makkelijk (waar moet ik beginnen?!) haha. Desondanks ga ik de volgende keer gewoon weer heen!

 • Reageren
  Miranda
  24 april 2014

  Oh wat leuk! Ik kom ook uit Twente dus ga je artikelen trots op Twente echt volgen haha:)

  Ik ben nog nooit op een rommelmarkt of zoiets dergelijks geweest, maar dit moet ik gewoon eens proberen. Eerst nog even je tips lezen;)

 • Reageren
  Kimberley
  24 april 2014

  Ik ben al zo lang niet meer op een rommelmarkt geweest, maar het blijft zo leuk om te doen!

 • Reageren
  Jennn
  24 april 2014

  Leuk! Ik kom graag op rommelmarkten, sta er zelf ook regelmatig om kinderen te schminken en/of iets te verkopen, maar dingen kopen doe ik ook graag.

 • Reageren
  Food Love and Happiness
  24 april 2014

  Leuk dit! Ik was er een tijd terug ook, wát een kraampjes, oneindig. De meest leuke, soms ook dure en hele grappige dingen voorbij zien komen :)

 • Reageren
  Ines
  27 april 2014

  Hihi, wat fijn!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.