Kerstfilms, mijn top 6!

Favo kerstfilms

Vanaf volgende week is het voor veel mensen kerstvakantie, heerlijk! Voor mij helaas niet maar dat maak ik wel weer helemaal goed in Februari met een weekje Parijs (waar ik jullie natuurlijk snel meer over vertel!). MAAR, niets is heerlijker in deze tijd om ‘s avonds, of gewoon lekker ‘s middags als je vakantie hebt, lekker vanuit bed of op de bank je favoriete kerstfilms te kijken. Kop thee of warme choco erbij, verwarming op minstens 20 graden en wegzwijmelen bij de mooiste kerstverhalen.

Vandaag deel ik mijn top 6 met de leukste kerstfilms, dus mocht je nog wel wat inspiratie kunnen gebruiken.. ;-)!

1. De allerleukste kerstfilm aller aller aller aller tijden is voor mij BY FAR Love Actually. Echt, als iemand dit leest die deze film nog nooit gezien heeft: doe het NU! Wat een heerlijke romantische film waar je heerlijk bij weg kan dromen, zwijmelen, lachen en die ik ondertussen al zo vaak gezien heb dat ik de tekst mee kan praten. In de film worden 10 verschillende liefdesverhalen verteld in de periode voor Kerstmis. 10 verschillende verhalen waarvan de personen allemaal op de één of andere manier aan elkaar gelinkt zijn. Dit soort films zijn echt mijn favoriet! ♥

 

 2. Wat bij ons ondertussen een beetje traditie is geworden is dat we voorafgaande aan het kerstdiner the Muppets Christmas Carol kijken. Wat een ontzettend leuke, lieve film is dit. Het klassieke Scrooge verhaal in een Muppets jasje. Met Tiny Tim, Miss Piggy en het kleine konijntje wat kerstliedjes komt zingen: ‘a penny for the song’ als mijn grote favorieten. Zeker een aanrader!

 

3. The Holiday! Ooh zo’n heerlijke, romantische zwijmelfilm waarin 2 vrouwen, met ieder hun eigen problemen, van huis ruilen voor de kerst. Natuurlijk ontstaan er romances en moeten ze ondertussen afrekenen met problemen uit het verleden. Fantastische film!

 

4. Op 4 staat Frozen. Ik zag deze film afgelopen zomer (!) voor het eerst maar wat is dit een ontzettend leuke film zeg. Misschien niet gelijk gerelateerd aan Kerstmis maar met het hele sneeuw en ijs gebeuren (de titel zegt genoeg) is het absoluut kerstig genoeg! Ben je gek op animatiefilms van Disney, mooie meezing muziek en een leuk winters verhaal? Kijk dan zeker deze film :)

 

5. A boyfriend for Christmas. Deze zag ik 2 jaar geleden een keer toevallig voorbij komen op tv en ook al is het verhaal niet heel bijzonder, ik vond het een erg leuke film :)! Er is niet echt een goede trailer van te vinden maar de video hierboven zegt al behoorlijk veel. De dame in het spel heeft vroeger een wens gedaan dat ze een vriendje wou voor kerstmis en nu jaren later staat er opeens 1 op haar stoep! Hoe dat zo?! Gewoon lekker kijken!

 

6. Eigenlijk is het een tikkeltje fout maar een film met zo’n ontzettend lieve hond en Jim Carey, tsja. Toch stiekem wel erg leuk! Ik heb het natuurlijk over: How the Grinch stole Christmas.

En dat waren ze! Ik hoop dat ik dit jaar nog wat leuke nieuwe kerstfilms ontdek! Wat zijn jouw favoriete kerstfilms? Laat ze achter in de comments! :)

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

19 reacties

 • Reageren
  angelique
  17 december 2014

  Dat zijn inderdaad super films!!

 • Reageren
  Petra
  17 december 2014

  Love Actually en The Holiday staan ook in mijn lijstje. Frozen is trouwens ook geweldig.

 • Reageren
  Katrien
  17 december 2014

  Ahhh ik heb Love Actually nog altijd niet gezien, super stom ik weet het! Ik heb niet echt een favoriete kerstfilm maar ik vind de kerst/Thanksgiving afleveringen van Friends echt één van de gezelligste dingen die er bestaan.

 • Reageren
  jana
  17 december 2014

  Dit zijn zo leuke kerstfilms :D

 • Reageren
  Tamarah
  17 december 2014

  Wat een super leuke films alleen de film a boyfriend for christmas kende ik nog niet! Deze ga ik mijn vakantie maar eens kijken!

 • Reageren
  Andrea
  17 december 2014

  Ja The Holiday is zo leuk! En Annie vind ik ook een typische film voor rond de kerst. Ben benieuwd naar de nieuwe versie.

 • Reageren
  Evelien
  17 december 2014

  Love Actually, Frozen en The holiday zijn super leuk. De anderen heb ik nog nooit gezien. Die beschouw ik dus als leuke tips :)

 • Reageren
  Manon
  17 december 2014

  Ja wat een leuke top 6 heb je gemaakt !!!

 • Reageren
  Wendy
  17 december 2014

  Wist je dat ik Love Actually nog nooit heb gezien. Hahaha. Echt waar. Elke keer met kerst denk ik: ja, nu ga ik hem echt eens kijken! Maar elke keer komt het er weer niet van.

 • Reageren
  Céline
  17 december 2014

  The grinch heb ik gisteren nog bekeken! Heerlijk om nu van die foute kerstfilms te bekijken.
  Mijn meest favoriete kerstfilm ever (afgezien van de videobanden over “kleine” de ezel die we vroeger hadden) is toch wel ELF. Jammer genoeg staat hij nog niet op Netflix, want ik heb hem al een tijdje niet meer gezien.

 • Reageren
  Karlijn
  17 december 2014

  Echt he, wat een heerlijke kerstfilms. Ik ben maandag met mijn zusje naar de bios geweest. We zagen Pak van mijn hart en wat is dat een leuke film! Een beetje tussen een Sint en kerstfilm is. Heerlijk wegzwijmelen. X

 • Reageren
  Isabel Cristina
  17 december 2014

  lk hou van kerstfilms! Alleen nummer 5, a boyfriend for christmas kende ik nog niet, maar lijkt mij erg leuk!

 • Reageren
  Margot
  18 december 2014

  Zo leuk om kerstfilms te kijken! Volgens mij ken ik alleen nummer 5 nog niet.

 • Reageren
  Anneleen
  18 december 2014

  The Holiday is ook mijn favoriet!

 • Reageren
  ines
  18 december 2014

  Frozen <3

 • Reageren
  Miss Paperfection
  18 december 2014

  Love actualy lijkt me echt een leuke film, maar heb hem nog niet gezien, erger nog ik had er zelfs nog nooit van gehoord.

 • Reageren
  Nina Simplynspecial
  19 december 2014

  The holiday is geweldig. Toch maar weer eens kijken!
  Ik heb geen film die ik standaard iedere kerst kijk. Persoonlijk vind ik all you need is love kerstspecial bij kerst horen hihi. Absolute must

 • Reageren
  Marije
  19 december 2014

  Leuke tips! Love actualiteit is zo bekend maar heb ik nooit gezien, dat wordt dus hoog tijd.
  Mijn traditie is om ‘While you were sleeping’ te kijken, een film met Sandra Bullock. Beetje oud al inmiddels maar nog erg leuk en romantisch.

 • Reageren
  Kathleen
  22 december 2014

  We zagen dit weekend It’s a Wonderful Life, een kerstfilm uit 1946. Hoewel het een hele oude film is, is het meteen een van mijn favoriete kerstfilms geworden!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.