Cadeautip voor opa en oma!

2.

Een cadeautje kopen voor je opa en oma, vind je dat net zo lastig als ik? Ik denk dat we opa en oma allemaal wel graag eens iets leuks of handigs willen geven maar verder dan een bloemetje, iets lekkers voor onder de douche of een Bolletje pakket (in Twente een veel gegeven cadeautje!) kom ik vaak niet. Tot ik opeens dacht: hee, ik heb jarenlang honderden kalenders tijdens mijn werk bij uitgeverij Tom gemaakt. Dat is nog eens een leuke cadeautip voor mijn lezers.

Bij Uitgeverij Tom maakte ik kalenders, agenda’s en puzzelboeken voor mensen die slechtziend zijn, niet houden van drukte of extra prikkels maar duidelijkheid nodig hebben. Bij de uitgeverij maken ze geen mooie producten maar puur praktische producten.

Is jouw opa of oma slechtziend of kan hij/zij misschien lastig onthouden welke dag het vandaag is? Dan zijn de kalenders, puzzelboeken en/of agenda’s van Uitgeverij Tom een super cadeautje voor onder de boom.

1.

De weekkalenders zijn verkrijgbaar in A4 formaat en A3 formaat. De A3 kalenders noemen we ook wel reuze kalenders! Heel handig voor mensen die slechtziend zijn.

De kalender op de eerste foto is de dagscheur kalender, verkrijgbaar in A5 en A4 formaat. Handig voor mensen die slechtziend zijn of baat hebben bij veel duidelijkheid. 1 blik op de kalender en het is duidelijk welke dag het ook weer is. Deze wordt ook veel verkocht aan verzorgings- en verpleeghuizen. Zelf denk ik dat dit ook enorm handig zou zijn voor mensen met autisme. Tijdens mijn werk op een dagbesteding voor jongeren met autisme hadden we altijd een bord in ieder kantoortje hangen waar op geschreven werd welke dag het was. Veel leuker en handiger was het geweest om iedere ochtend samen met de client een blaadje af te scheuren en stil te staan bij welke dag het is.

3.

Een duidelijke agenda op A4 formaat zonder poespas.

Ook zijn er puzzelboeken verkrijgbaar op A4 formaat, hele grote ‘echte’ puzzels, uitvergrote boeken en nog veel meer.

Mocht je iets hebben gezien waarvan je denkt dat dat wel eens iets voor opa/oma/familie/vrienden etc zou kunnen zijn, neem dan even contact op. Ik zou bellen als ik jou was, kun je gelijk even kletsen met 1 van mijn gezellige oud-collega’s ;-)!

Veel liefs! Xx Rosie

Gerelateerde artikelen

6 reacties

 • Reageren
  chucky1012
  17 december 2015

  Leuke en handige tip om kado te geven!

 • Reageren
  Frauke
  17 december 2015

  Wat een leuke en inderdaad heel handige tip! Ik heb geen grootouders (meer) die dit zouden kunnen gebruiken, maar het lijkt me echt een leuk en geschikt cadeau. Al helemaal als je het personaliseert met leuke foto’s en dergelijke :D X

 • Reageren
  Michelle
  17 december 2015

  Wat een lieve tip en wat goed dat je hieraan denkt! Mijn opa en oma hebben het gelukkig (nog) niet nodig, maar voor later is het misschien wel hartstikke handig. Ik hou het in m’n achterhoofd.

 • Reageren
  Margot
  17 december 2015

  Handige tip!

 • Reageren
  Lieke
  17 december 2015

  Wat een handige tip!

 • Reageren
  Amy-Denise
  17 december 2015

  Handige tip! Ik heb voor mijn grootmoeder een kamerjas gekocht dit jaar, ze had een nieuwe nodig dus dit kwam goed uit.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.