THINK!

THINK

Op Pinterest kwam ik een tijdje geleden deze quote tegen en ik krijg hem niet uit mijn hoofd: het is zó waar. Think before you speak. Is het waar wat je over iemand zegt? Help je diegene daarmee? Is het nodig om bepaalde dingen te zeggen en is het leuk/lief/vriendelijk om het te zeggen?

De laatste tijd is het me steeds meer op gaan vallen wat voor verschrikkelijk gemene dingen er soms online worden gezegd, voornamelijk tegen de ‘grote bloggers’ onder ons. Iedere keer als ik zoiets lees vraag ik me af waarom mensen dat zeggen? Voel je je er goed bij om gemene dingen te zeggen? Vind je het leuk om iemand te kwetsen of denk je er gewoon niet bij na dat ieder mens gevoelens heeft? Wáárom zou je iemand opzettelijk willen kwetsen? Natuurlijk heb ik ook wel eens dat ik bij sommige bloggers denk: jeejtje wat een gezeur of ‘alweer dit of dat’  maar als het me niet aanstaat druk ik op het rode kruisje in de rechterhoek van mijn scherm, daar is die voor gemaakt toch?!

Veel mensen verschuilen zich achter ‘vrijheid van meningsuiting’: ik mag toch zelf weten wat ik zeg? Als ik dat vind mag ik dat toch zeggen, het is míjn mening. Zucht.. Natuurlijk mag je denken wat je denkt en vinden wat je vind maar waarom zou je daar iemand anders mee willen kwetsen? Je hóeft niet alles te zeggen, je kunt het ook denken en het daarna los laten. Het maakt je een leuker mens, echt waar! Denk na voordat je iets zegt, help je er iemand mee door het te zeggen? Is het echt nodig?

Als je op het punt staat om iets te zeggen waar je iemand anders mee zou kunnen kwetsen hoop ik dat je hier aan zal denken. Laten we het met z’n allen juist gezellig houden online, we delen allemaal iets en dat is dat we van bloggen houden. Wees lief voor elkaar en help elkaar: wie goed doet, goed ontmoet.

Meiden die het hiermee eens zijn, deel deze quote op je blog en laat iedereen weten dat jij achter het ‘THINK’ principe staat. Misschien kunnen we samen een klein, piepklein beetje veranderen in deze online wereld! 

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

17 reacties

 • Reageren
  Lisa
  6 augustus 2013

  Helemaal mee eens! Helaas speelt jaloezie ook vaak een rol bij dat soort kwetsende opmerkingen, en dan kunnen mensen niet meer zo helder nadenken :P

 • Reageren
  SarahDiiamonds
  6 augustus 2013

  Respect ontbreekt soms beige sommige mensen, jammer dat er vaak zijn die vervelend willen doen!

 • Reageren
  Regina
  6 augustus 2013

  Zo waar. MOoi dat je dit op je blog zet!

 • Reageren
  Purpurapapilio Nails
  6 augustus 2013

  echt een super quote !

 • Reageren
  Laura - what about her
  6 augustus 2013

  Ja, daar ben ik het zeker mee eens. Maar ook in het echte leven is dit heel belangrijk.

 • Reageren
  Annelies
  6 augustus 2013

  Mooie quote!

 • Reageren
  Karlijn
  6 augustus 2013

  Wat herken ik jouw mening zeg. Ik vind precies hetzelfde. Laatst las ik een post die daarover ging en toen viel het me pas op. Normaal lette ik daar nooit zo op, maar ik verbaasde me echt. Als je het niet wilt lezen, lees je niet. Zo simpel is het toch?! Ik ben zelf altijd bang om een ander te kwetsen en ik vind niet dat je het overal mee eens hoeft te zijn, dat hoef je alleen niet altijd hard op te zeggen. Mooie quote!

 • Reageren
  Estrella
  6 augustus 2013

  Goede quote!

 • Reageren
  Lieze
  7 augustus 2013

  Wat een mooie quote, deze kende ik helemaal niet! Deze is ook goed voor mij, als ik in een bepaalde emotie zit kan ik er nog wel eens dingen uitgooien die ik achteraf beter niet had kunnen zeggen…

 • Reageren
  Lief meisje
  7 augustus 2013

  Nu het er zo over schrijft, kan ik mij zo wel een aantal dingen bedenken waarin ik fout zat.

  • Reageren
   Roos
   7 augustus 2013

   Alleen maar goed dat je er op deze manier over aan het denken gezet word toch :)!

 • Reageren
  Mariska
  7 augustus 2013

  Ik vind de quote heel erg mooi!

 • Reageren
  Resy
  8 augustus 2013

  Goeie quote!

 • Reageren
  Nem
  9 augustus 2013

  True story! Komt overal voor, niet alleen in de bloggerswereld. Ik let er wel op dat ik wel lief reageer, maar ik durf ook wel iets te zeggen en iemand een tip te geven. Als ik twijfel hoe het overkomt, doe ik een DM of een mailtje!

 • Reageren
  Annebelle
  10 augustus 2013

  Dit klopt echt helemaal!

 • Reageren
  José
  10 augustus 2013

  Dit is zo waar!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.