Op vakantie in mijn derde trimester: tips gevraagd!

Het is februari en het kriebelt om weer na te gaan denken over een mooie vakantie dit jaar! Alles is alleen een beetje anders dit jaar omdat ik richting de zomer natuurlijk flink zwanger zal zijn. Wat gaan we doen met deze vakantie?

Als je mij langer volgt weet je vast dat wij dol zijn op wat avontuurlijkere vakanties. Begrijp me niet verkeerd: ik kan ook enorm genieten van een all-inclusive vakantie (zoals onze huwelijksreis bijvoorbeeld) maar een vakantie waarbij we op avontuur gaan heeft absoluut mijn voorkeur.

Eerste vakantie met kind, DRAMA!

Toen we Flynn kregen wisten we eigenlijk niet zo goed wat we van vakanties moesten verwachten. Toen Flynn een maand of 7 was gingen we met mijn schoonouders een weekje naar Turkije en ondanks dat het natuurlijk allemaal heel fijn was had ik bij thuiskomst ZO’N naar gevoel bij de vakantie. Wat een tegenvaller.

Je hoort altijd mensen alleen maar vakanties bejubelen, nou ik niet ;p! Op vakantie gaan met kind is nou eenmaal heel anders en ik had het gevoel dat we NOOIT MEER een leuke, ontspannen vakantie zouden gaan hebben. Klinkt lekker hysterisch maar dat was ik toen ook ;-)! Het idee om nooit meer de rust te ervaren die je eerder op vakantie had gaf me zo’n rot gevoel. Nooit meer lekker uitslapen, een boek lezen aan het zwembad, rustig je drankje opdrinken zonder gekrijs.

Natuurlijk had het allemaal te maken met verwachtingen en die verwachtingen? Die moesten FLINK bijgesteld worden ;-)!

Avontuurlijke roadtrips.

Dat je hele leuke vakanties kunt hebben met je kind bewees onze vakantie er na gelukkig wel ;-)!

We maakten een roadtrip van Frankrijk naar Oostenrijk en Duitsland toen Flynn bijna 1 jaar was. Het was een onwijs mooie reis en we leerden ons steeds meer aanpassen en een balans te vinden tussen onze wensen en wat hij nodig had. Al doende leert men, toch? :D

In 2017 gingen we niet op vakantie ivm de aankoop van ons huis maar in 2018 gingen we naar Servië en ontdekten we Belgrado en de omgeving van Zlatibor. Het was geweldig, 2,5 is ook echt een fijne leeftijd om te reizen en wat avontuurlijkere dingen te doen!

Vakantieplannen voor dit jaar!

En nu hebben we een drie jarig jongetje en ben ik in de vakantieperiode (we willen eind mei op vakantie) een week of 32 zwanger. Als ik net zo’n ronde toeter krijg als met Flynn kan ik mij voorstellen dat het geen actieve vakantie gaat worden haha. Met Flynns zwangerschap kon ik toen nog amper lopen maar deze zwangerschap is al zo anders dat ik er van uit ga dat dat anders zal zijn.

Maar dan rijst natuurlijk de vraag: what to do! Het wordt sowieso een autovakantie. Met het vliegtuig gaan lijkt mij niet heel comfortabel meer en heel ver weg wil ik waarschijnlijk toch niet. Misschien kamperen met de caravan van mijn ouders net over de grens in Duitsland? Of misschien naar een tof vakantiepark ergens aan Zee?

Ik vind het ook vooral heel lastig om iets te plannen omdat ik natuurlijk niet weet hoe het op dat moment met mij gaat. Maar dat ik graag nog weg wil met z’n drietjes voordat we een gezin van 4 zijn staat vast voor mij :)!

Kamperen? Vakantiepark?

Kamperen lijkt mij heel erg leuk maar is het nog comfortabel om met zo’n dikke buik in een kleine caravan te vertoeven? Hebben jullie daar ervaring mee?

Normaal zijn wij altijd meer van de airbnb’s maar misschien is het, als hoogzwangere helemaal, ook wel eens lekker om bijvoorbeeld in een wat luxer vakantiehuisje te zitten op een park waar ook nog van alles te doen is voor Flynn! Ik vond bijvoorbeeld vakantiepark Buitenhof Domburg. Een vakantiepark in Zeeland, vlakbij het strand (tof voor ons) en met een subtropisch zwemparadijs (Flynn is DOL op zwemmen). Luxere huisjes met lekkere bedden zijn misschien toch wat fijner als hoogzwangere? Op Parkvakanties vind je sowieso heel veel toffe vakantieparken in Nederland en andere Europese landen!

Help a girl out!

Ik ben heel benieuwd wat jullie tips zijn! Zijn jullie nog lekker ver weg gegaan met dikke buik en kind of heb je toffe adresjes voor campings of vakantieparken? Let me know! Alle tips zijn welkom!

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Parkvakanties.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Lineke
  16 februari 2019

  Toen ik 28 weken zwanger was van de 2e zijn we 1 week naar Frankrijk gegaan. Toen we het boekten leek me dat totaal geen probleem, toen ik er zat met een flinke buik was ik blij dat we maar 1 week zo ver gedaan hadden, ik voelde me ver van huis toch niet zo fijn. Wij waren daar ook eind mei trouwens en was het sommige dagen 30 graden!

  We hadden een safari tent op een camping met boxspring bedden.
  Ik had ook een flinke buik en zeker tijdens de hele warme dagen heeft mijn man onze zoon ‘vermaakt’ en ik mezelf ;)

  Oftewel: met 32 weken zwangerschap zou ik zeggen: niet te ver, kan wellicht voor jou best Duitsland zijn, klein park of camping, goede bedden, met goed vermaak op het park/de locatie. Waar je man en zoon zich samen goed kunnen vermaken en waar jij op korte afstand ook nog heen kunt waggelen ;)
  Ik heb geen tip voor een locatie maar bovenstaande tips wel!

 • Reageren
  Tineke
  16 februari 2019

  Wat ik al via instagram had geantwoord! Wij zijn helemaal weg van Ameland en gaan altijd naar Klein Vaarwater. Een hele leuke camping vlakbij het strand met een klein zwembad en peuterbadje, grote zandbak, dieren aan het begin van de camping en een mooie grote supermarkt. Ik hou zo van de zee en het strand.

 • Reageren
  Myrthe
  17 februari 2019

  Wij gaan eind mei voor een weekjenaar Centerparcs, Noordzee kust. Ik ben dan 34 weken zwanger en zie het niet zitten om dan verder weg te gaan. Als ik onze vakantiefoto’s van afgelopen jaar bekijk twijfel ik wel maar wil ook wel realistisch zijn. Dan heb ik echt geen zin om 4 uur te vliegen of heel lang in de auto te zitten. Misschien dat we in september nog weggaan maar dat hangt af van het moment. Succes met het kiezen 😊

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.