Life with Rosie week 51| Midweek naar Texel deel 2!

Door de kerstdagen en zieke kindjes was het er even niet van gekomen maar jullie hadden natuurlijk het heerlijke tweede deel van mijn Texel fotodagboekje nog te goed!

Het eerste deel kun je hier lezen vol heerlijke, winterse eiland foto’s! We waren de hele ochtend op het strand en bij de vuurtoren geweest en besloten toen lekker te gaan eten.

In Den Burg! De Smulpot was ons meerdere keren aangeraden dus daar besloten we te gaan lunchen. Die aanbevelingen waren niet voor niets want wat hebben we hier heerlijk gegeten! Echt in geen tijden zó lekker geluncht. Ik nam een broodje pulled chicken en deelde de frietjes met Flynn en Kay..

Bestelde een mega bord nacho’s met groente, salsa en guacemole. Heeeeel vervelend ;-)!

Nadat we uitgegeten waren liepen we nog even een rondje door den Burg. Wat een ontzettend leuk plaatsje is dit zeg. Bij Kees de Waal, een super gezellige interieur winkel, kochten we een nieuwe klok en een paar gezellige kerstdingetjes. Echt een aanrader deze winkel!

Donderdagochtend, onze laatste volledige dag op het eiland. We sliepen vannacht gelukkig ietsjes beter dan voorgaande nachten. Na het ontbijt pakten we onze spulletjes en gingen we weer op pad!

Oh wat was het koud en winderig! Ik had mijn haren nog nat van het douchen ‘s morgens maar die waren binnen no time droog gefohnd hoor ;-)!

We gingen naar de Slufter, een prachtig natuurgebied. We hadden in gedachten om daar te gaan wandelen maar de wandelroutes waren voor ons gevoel ietsjes te ver voor de combinatie kindjes + het weer.

Kay en Flynn rennen door de duinen! Altijd gek doen die twee haha.


We besluiten ergens anders een wat kortere wandeling te maken, richting de Bertusnol. Één van de hoogste duinen op Texel. Na een kilometer lopen is Flynn er al wel een beetje klaar mee en mag hij even op mijn rug. Helaas wil hij dat niet zo lang want nee, papa’s rug is veel beter natuurlijk.. WELLLL, dan loop je maar mooi jongen ;-)! Graag of niet!

Het laatste gedeelte zijn flink wat trappen maar het is een leuke route!

Ja hoor, meneer heeft het voor elkaar. Één kind voorop, één kind op de rug.. Ik heb toch ook wel een superman hoor :D!

Na het wandelen zijn we in de buurt van Den Burg en besluiten we gewoon weer bij de Smulpot te gaan eten. Het was zo lekker de dag er voor, waarom niet :)!

<3

En deze meneer ligt ondertussen weer lekker op zijn kleedje te rollebollen. Tevreden mannetje is het overdag ;-)!

Ecomare boekjes doorlezen in de auto haha.

‘s Middags gaan Kay en Flynn weer lekker zwemmen en ik bewerk alvast wat foto’s van ons tripje voor een groot verzamelblog met tips voor Texel. Deze foto van Flynn; ik moet er zó om lachen haha.

Vrijdagochtend! De dag dat we weer naar huis gaan. Meestal vind ik het aan het einde van een vakantie ook wel weer helemaal prima om naar huis te gaan maar nu heb ik dat gevoel absoluut niet. Ik wil nog heel graag blijven haha. We starten de ochtend in ieder geval wel met een hele mooie lucht!

Dag mooi huisje! Wie weet zien we elkaar nog weer eens.

We besluiten als afsluiter nog te gaan glowgolfen op ons vakantiepark de Krim. Er is zoveel leuks te doen en Flynn mocht kiezen. Na 3 dagen zwemmen koos hij voor glowgolf. Eerlijk: ik had er niet zoveel zin in haha. Maar uiteindelijk was het hartstikke leuk (had er niets mee te maken dat ik de jongens inmaakte natuurlijk ;p).

Met z’n vieren een foto proberen te maken. Kleine fail maar goed, we hebben het geprobeerd toch ;p!

Zijn gezichtje zegt alles. Zo jammer dat we weer naar huis gaan! Maar de boot naar huis is wel heel erg leuk natuurlijk.

Eenmaal thuis eten we wat en gaan de jongens naar bed. Wij spenderen de avond aan het opruimen en leegpakken van alle tassen en wassen aanzetten.

Zaterdagochtend komt de kapster langs en besluit ik vrij spontaan een flink stuk van mijn haren te knippen. Ik ben zó zat van al het haaruitval. Ik weet dat je haren korter knippen dat niet echt tegengaat maar het voelt fijn en fris.

Het eindresultaat! Tada! Ik ben er heel erg blij mee. Even wennen maar ik ben blij.

Verder maken we van zaterdag een rustig dagje. Flynn leest hier Morris voor uit één van zijn favoriete boekjes haha. Zoals je ziet is Morris érg geïnteresseerd.

Klein knuffeltje. Nog even een rustig dagje voordat de drukke week van kerst aanbrak.

Helaas liep onze kerst behoorlijk anders als gepland doordat Flynn een flinke oorontsteking kreeg met torenhoge koorts. Ik vertel je daar snel meer over. Ik hoop dat jullie genoten hebben van de feestdagen!

Dikke knuffel!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Tineke
  29 december 2019

  Ik denk dat ik zo meteen ook weer een weekendje Texel wil boeken. Ik hou zo van de wadden.
  liefs

 • Reageren
  Darina
  30 december 2019

  Wat is Texel toch een heerlijk eiland. Ik kom er ook erg graag. Vervelend van de oorontsteking, ik hoop dat het snel weer beter gaat. Fijne jaarwisseling!
  Darina onlangs geplaatst…One Little Word 2019: wat is er van terecht gekomen?My Profile

 • Reageren
  Dita
  30 december 2019

  Heerlijk! Texel is zo leuk. Wij hebben er afgelopen zomer met onze boot gelegen.

 • Reageren
  Jenn
  6 januari 2020

  Wat leuk je haar zo! Staat je goed :)
  Jenn onlangs geplaatst…Tag | 10 jaar geleden & nuMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.