Indonesie: Gili Meno part I

1.

Gili Meno.. Zucht, waar moet ik beginnen! Dit prachtige mini eilandje aan de kust van Lombok is echt een waar paradijs. Gili Meno is één van de 3 Gili eilanden, Meno, Air en Trawagan. Wij besloten naar Gili Meno te gaan omdat dit het kleinste eilandje is en dus het rustigst!

Helder blauw water, de meest prachtige vissen en koraal en er hangt een heerlijk hippie sfeertje.. Wat een heerlijk eiland! De eerste dag dat wij hier aankwamen verliep alleen niet helemaal zoals gepland en we waren al bang dat ons hele Gili avontuur in de soep zou lopen..


IMG_91902. 3. IMG_91824.

We namen de boot vanaf Lombok naar Gili Trawagan omdat er geen rechtstreekse verbinding is met Meno. Rond 12 uur kwamen we aan op Trawagan en hoorden we dat de boot naar Meno pas om 4 uur ging.. Grr.. 4 uur wachten in de brandende zon met je backpack is niet echt een leuk vooruitzicht, je wil gewoon graag naar je eindbestemming zodat je daar lekker kan gaan genieten. We besloten, met nog een ander stel, een privé boot te huren om naar Meno te varen. Dit was wel een stuk duurder maar omgerekend viel het reuze mee.

In de Lonely Planet stond een kaartje van Gili Meno en eenmaal daar aangekomen sprongen we met onze backpacks op het helder blauwe water in. We vonden (ook in de Lonely Planet) een adresje voor een goed hotel (ik denk dat de schrijver zo stoned was als een kanarie als hij dit goed vond). Aangezien het kaartje aangaf dat Gili Meno ongeveer 500 m breed zou zijn, en het aan de andere kant van het eiland was, besloten we te gaan lopen. 500 m is zelfs in de brandende zon nog wel goed te doen, toch?!

Helaas waren er een aantal dingen die niet bleken te kloppen waardoor onze missie in het water viel (viel ik toen maar in het water, OMG ik stierf van de hitte): a. Gili Meno blijkt helemaal niet 500 m breed te zijn en b. we waren helemaal niet in de haven afgezet, zoals wij dachten! Ze hadden ons veel dichter bij Trawagan afgezet gewoon op het strand.. Wij dachten dat we in de haven stonden en hebben dan ook dat punt gerekend als beginpunt. In ieder geval, we liepen en we liepen en we liepen.. Er leek geen einde aan die zogenaamde 500 m te komen. Onderweg nog een aantal mensen gevraagd, ja we moesten echt die kant op.. NOT.

3 kwartier, 1000 zweetdruppels, 2 brandblaren onder mijn voeten en 2000 scheldwoorden later waren we eindelijk, kleddernat van het zweet, aan de andere kant van het eiland maar helaas nog geen hotel te zien.. Nog weer verder en verder gelopen. Uiteindelijk kwamen we bij een miezerig, schooierig hotelletje uit die belachelijke prijzen hanteerden (absoluut niet dezelfde prijzen als die in de Lonely Planet vermeld werden). No way dat we hier gingen slapen. Er zat nog een hotelletje naast, wat er van de buitenkant (zie de foto) super leuk uit zag! Helaas was het van binnen net zo armoedig als het vorige hotel. Een zout water douche, zout water kraantje, vieze wc, vieze vloeren en beestjes (bleek uiteindelijk) in ons bed.. Help!

We besloten toch maar te blijven want we konden niet meer, we waren echt kapot. Spullen neergegooid, de helft van de prijs nog weten af te praten, bikini aan en snel de zee in. Oke wat gaan we doen.. We besloten die nacht te blijven maar voor de volgende dag iets anders te zoeken (mét airco)! Dit is gelukt, we vonden een heerlijk hotel waar ons Gili Meno avontuur eindelijk écht kon gaan beginnen!

Wordt vervolgd ;-)!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

10 reacties

 • Reageren
  Katrien
  27 november 2013

  Hoe stom dat dat al tegenviel! :( maar ziet er wel een supermooi eiland uit!

 • Reageren
  Josianne
  27 november 2013

  Pfoeh, slecht begin zoiets… Vervelend zeg! Gelukkig vonden jullie de dag erna iets wat beter was!

 • Reageren
  MySimplySpecial
  27 november 2013

  Wat een tegenvaller! Ik ben benieuwd naar het vervolg.

 • Reageren
  Simone
  27 november 2013

  Iek beestjes, niks voor mij hihi! Ben benieuwd naar het volgende verslagje. De foto’s zien er in ieder geval geweldig uit!

 • Reageren
  Isabel Cristina
  27 november 2013

  Wauw, wat een avontuur! Ben benieuwd naar de rest!

 • Reageren
  Stacey
  27 november 2013

  Wat balen zeg dat de info niet helemaal klopte, ik zal het in mijn oren knopen voor als ik er in mei ben! Zou je trouwens de naam van het wel goede hotel door willen geven, ik ben nog op zoek naar een goed adresje….

 • Reageren
  cuisineceline
  27 november 2013

  Wat een avontuur!

 • Reageren
  Mirjam - Jewelyz
  27 november 2013

  Jammer dat het zo tegenviel, maar de foto’s maken veel goed!

 • Reageren
  Wies | TEATC
  30 november 2013

  Tja, je weet nooit precies waar je uitkomt in dat soort landen, maar dat is ook onderdeel van het avontuur :) Al is het écht vervelend als je de hele dag gereisd hebt en je komt op een bestemming aan die vies is :(

 • Reageren
  Sanne Marlijn
  5 januari 2014

  Wat leuk dat je ook naar de Gili eilanden bent geweest! Ik vond het daar geweldig en heb een week op Gili Trawangan door gebracht, in Pondok Twin Garden. Ik ga nu de rest van je verslagen lezen:)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.