Hotel love: Phoenix in Yogjakarta

1.

Na een lange reis in een waar paradijs aankomen.. Zo voelden we ons toen we met een gammele taxi vanaf het vliegveld aan kwamen rijden bij het Phoenix hotel. Onze reis was niet helemaal vlot verlopen, de eerste 2 vluchten naar Kuala Lumpur en Jakarta verliepen vlekkeloos maar eenmaal op Jakarta mochten we niet mee met het vliegtuig naar Yogjakarta. Onze plaatsen waren wel gereserveerd voor ons maar nog niet betaald. Onzin was het, dit wisten wij dat wisten hun, maargoed. Je hebt geen poot om op te staan, we hadden er al 20 uur reistijd op zitten, waren doodmoe en als het personeel dan ook nog (net doet alsof) geen Engels spreken is de enige optie om een nieuw ticket te kopen (die we hopelijk bij de verzekering kunnen declareren). Toen we eenmaal in Yogjakarta aankwamen waren we moe. We stapten in de eerste de beste taxi, waar we veel te veel voor betaalden, hop naar het hotel. Ik had een paar dagen voor de reis nog snel even dit hotel geboekt op booking.com, het zag er hartstikke mooi uit maar dat het zó mooi zou zijn hadden we allebei absoluut niet verwacht! Kijk snel verder voor de foto’s van dit prachtige hotel!

2. 6. 73. 4. 5.

Wat een prachtig hotel. We liepen door de gangen met metershoge plafonds en prachtige glas in lood ramen en deuren. Het personeel is allemaal ontzettend vriendelijk en toen we ook nog een upgrade kregen omdat onze eigenlijke kamer nog niet klaar was kon het al helemaal niet meer stuk. We kregen een prachtige suite! Nadat we de sleutel in het slot gestoken hadden en ons allebei verbaasden over de grootte van de kamer sprongen we onder de douche om daarna op bed te ploffen en een uur of 4/5 nog te slapen. Wat waren we moe!

De volgende morgen kwamen we bij het ontbijt.. Nou ik heb nog nooit zo’n geweldig ontbijt gezien. Ongelofelijk, werkelijk waar álles wat je je bedenken kan was er! Van donuts, muffins, en toast tot soya yoghurt, muesli en kokoswater. Nasi, noodles, soto ayam, kroepoek en bergen sambal tot rijen verse groente en fruit sapjes. Blijer kun je mij s’morgens niet maken, ik denk dat ik wel 4/5 glazen vers mango sap gedronken heb, wat lekker! Tijdens het ontbijten werd er prachtige muziek gespeeld op (voor mij onbekende) instrumenten waar deze 2 mannen in kleermakerzit achter zaten, geweldig! Na het ontbijt besloten we om nog een nachtje te blijven. We voelden ons allebei te brak om deze dag naar de Borobudur te vertrekken (lees het verslag over de Borobudur hier!). We konden wel verder gaan maar om de reis nou zo brak te beginnen leek ons ook niet fijn. We besloten nog een dagje door te brengen aan het zwembad, lekker te eten en veel te slapen. s’Avonds aten we in een geweldig restaurantje, wat té schooierig (ik kan even geen ander woord bedenken haha) er uit zag maar waar we het allerlekkerste eten hebben gehad van de hele reis voor een euro of €6,-. Hier zal ik ook nog een blogpost over maken, zo leuk!

Ik raad het iedereen aan, als je naar Yogjakarta gaat en je wil je reis relaxed beginnen, boek dan zeker je eerste nachtje hier. Één nachtje kost je ongeveer €60,- via booking.com!

Liefs!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

16 reacties

 • Reageren
  Joyce
  21 november 2013

  Wat ziet dat hotel er prachtig uit!

 • Reageren
  MySimplySpecial
  21 november 2013

  Flauw van dat ticket, maar het hotel ziet er heerlijk uit!

 • Reageren
  Josianne
  21 november 2013

  Ziet er inderdaad prachtig uit! Dat heb je goed geboekt. En zeker voor zo’n eerste nacht lijkt het me heel fijn om zo’n luxe en mooi hotel te hebben.

 • Reageren
  Emma
  21 november 2013

  Prachtig! Het hotel ziet er heerlijk uit!

 • Reageren
  Sabine
  21 november 2013

  Ohhhh dat ontbijt!!! Heerlijk zeg!

 • Reageren
  Edith
  21 november 2013

  Ziet er prachtig uit!

 • Reageren
  Sophie
  21 november 2013

  Wat vervelend zeg! Ben je er bijna, heb je gedoe met een ticket:( Het hotel ziet er echt mooi uit!

 • Reageren
  Eline
  21 november 2013

  Wow, echt supermooi!

 • Reageren
  Sabrina
  21 november 2013

  Ziet er geweldig uit!

 • Reageren
  Kelly
  21 november 2013

  Wat een leuk hotel. Die juices zien er heerlijk uit!

 • Reageren
  Annebelle
  22 november 2013

  Wauw, ziet er inderdaad prachtig uit!

 • Reageren
  Joyce
  23 november 2013

  Wat ziet dat er mooi uit!

 • Reageren
  Stephanie
  23 november 2013

  OMG WAT EEN HOTEL :3 love itttttttt

 • Reageren
  Mandy
  23 november 2013

  Dat ziet er heeeeerlijk uit, ik kan me voorstellen dat je helemaal bijgekomen bent!

 • Reageren
  Claudia
  24 november 2013

  Oh wauwwwww, hoe mooi! Mijn droomreis is Thailand, maar als ik dit hotel zie word ik ook een beetje nieuwsgierig naar dit land en de cultuur etc!

 • Reageren
  Annelies@Boekboetiek
  30 november 2013

  Wauw dat ziet er echt heerlijk uit!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.