Een dagje uit naar het kasteel van Bad Bentheim

Zondagochtend, we gaan op stap! Wat een geluk hebben wij dat wij zo vlak bij de grens wonen want wij gingen naar het prachtige kasteel van Bad Bentheim, een kleine 25 minuten vanaf Enschede richting de grens. Ik vertel je vandaag alles over dit toffe uitstapje!

De laatste tijd proberen we meer uit de tijd te halen die we met z’n 3en zijn. We merkten allebei dat we vaak maar een beetje thuis op de bank bleven hangen, filmpjes kijken, lekker eten en verder niet veel doen. Ook heel erg leuk op zijn tijd maar we vinden het allebei ook heel erg leuk en fijn om dingen te ondernemen. Daarnaast vind ik het ook gewoon heel erg leuk om Flynn de wereld te laten zien. Samen op avontuur te gaan.

Afgelopen zondag besloten we dat we iets leuks gingen doen; het werd het kasteel in Bad Bentheim (Duitsland). Jaren geleden ben ik er eens geweest. Een plekje zo dichtbij maar het geeft je gelijk het gevoel alsof je in het buitenland ben. Don’t get me wrong, ik weet dat we ook daadwerkelijk in het buitenland zijn, maar zo’n instant vakantiegevoel terwijl je maar een klein half uurtje hoeft te rijden heb ik nog niet vaak meegemaakt! ;-)

We reden zondagochtend rond half 10 richting de grens. Flynn was ‘s morgens om half 8 wakker en na zijn bad (‘ikke in grooooote bad mama?’) pakten we ons warm in, namen we de Tula mee en reden we in een half uurtje naar Bad Bentheim. Parkeren doe je vlakbij het kasteel en is gratis! Wel in de gaten houden dat je in principe maar 2 uurtjes daar mag parkeren mét een blauwe kaart. Ik moet bekennen dat wij uiteindelijk veel langer weg zijn gebleven en de tijd helemaal vergeten waren. Gelukkig kregen we geen bekeuring! Als je op de navigatie Bad Bentheim intoetst is het trouwens al voldoende, zodra je het plaatsje binnen rijdt wordt het kasteel heel goed aangegeven.

En daar gaan we, richting het kasteel. De hele omgeving rondom het kasteel is al zo mooi. De grote stenen die vlak naast elkaar gelegd zijn en zo de weg vormen, enorme rotspartijen waar het kasteel bovenop gebouwd staat, een ontzettend ouderwets, Duits, restaurant wat volgens Kay een enorme vreetschuur is waar met de handen gegeten wordt en grote lappen vlees op tafel komen. Flynn vindt het ook allemaal maar wat interessant!

Als je door de poort loopt is dit wat je ziet. Je kunt rechtdoor lopen om echt het kasteel binnen te gaan of linksaf gelijk het zogenaamde ‘schloss cafe’ ingaan en een lekkere schnitzel mit pommes bestellen. Wij besloten dit keer voor het eerste te gaan ;-)! De entree voor het kasteel is €5,- p.p. Flynn mocht gratis mee naar binnen.

En dan mag je hier naar toe lopen! Je kunt er voor kiezen om met een gids rond te gaan of gewoon lekker zelf rond te dwalen. Wij kozen voor het laatste.

Hier zijn we bij de entree van het kasteel. Er zijn een heleboel vertrekken compleet aangekleed zoals het er vroeger uit zou hebben gezien. Je kunt deze vertrekken vanachter glas bekijken, je mag hier helaas niet zelf naar binnen gaan. Zo zagen we bijvoorbeeld een slaapkamer en een volledig uitgedoste eetkamer. Bij alle vertrekken staat informatie over de familie die er vroeger woonde en wat het vertrek voor hen betekende.

Balzalen van slaapkamers, muren bekleed met prachtig houtsnijwerk, kroonluchters zoals deze hierboven, prachtige tegelvloeren die in onze keuken ook niet zouden misstaan en glas in lood ramen 3x zo groot als ik zelf.

Prachtig ♥!

Flynn is alleen nog echt te klein om te begrijpen hoe en wat. We merken dan ook al gauw dat hij ongeduldig begint te worden daar achter op de rug en besluiten weer naar buiten te gaan. Als we met z’n 2en waren geweest had ik graag wat meer de tijd genomen om alle borden met informatie bij alle vertrekken te lezen bijvoorbeeld.

We besluiten om helemaal naar boven in de toren te klimmen, wat is dit leuk! Je gaat echt via kleine gangetjes naar boven, het geeft echt het gevoel van een ontdekkingstocht en ik denk dat dit voor kinderen echt fantastisch is! Flynn vond het maar wat spannend haha. Zo lief! Het uitzicht vanaf boven is ook erg mooi! Zeker naar boven klimmen dus als je hier bent.

Nadat we alles bekeken hebben liepen we terug naar de parkeerplaats en kwamen we we een leuk bakkertje tegen met een lunchroom er bij, we besloten hier even wat te gaan eten. De tomatensoep was heerlijk (ja onder die enorme berg slagroom zit tomatensoep haha) en het was super betaalbaar. Ik weet de naam van deze hotspot niet helaas maar als je het terrein van het kasteel afloopt ga je links en dan zit het na 50 meter aan de linkerkant.

We hadden een super gezellige dag. Wat een mooie omgeving, ik denk dat we hier snel weer zullen komen ♥!

Gerelateerde artikelen

8 reacties

 • Reageren
  Mariska
  12 maart 2018

  Het ziet er inderdaad wel heel erg mooi uit moet ik zeggen! Doet me erg denken aan The Kelly Family (een die-hard fan hier!) die een tijdje in Schloss Gymnich woonde rond 1999, ook zo’n mooi kasteel.
  Mariska onlangs geplaatst…AliExpress iPhone oplader in rose goud (staand!) eerste indrukMy Profile

  • Reageren
   Roos
   13 maart 2018

   Haha nooit gehoord van het Schloss maar wel van de Kelly Family, grappig dat je daar zo fan van bent :D! Daar heb ik in geen 10/15 jaar meer iets van gehoord?

 • Reageren
  Jenn
  13 maart 2018

  Mooie foto’s!
  Jenn onlangs geplaatst…Gelezen: Gordon van Marcel LangendijkMy Profile

 • Reageren
  Darina
  13 maart 2018

  Wat een geweldig kasteel! Hele mooie foto’s! Hier wil ik ook zeker eens naar toe gaan.
  Darina onlangs geplaatst…Een ode aan de trenchcoatMy Profile

  • Reageren
   Roos
   13 maart 2018

   Echt een aanrader! Zeker doen dus :)!

 • Reageren
  mirjam
  13 maart 2018

  Ziet er tof uit! Ik ga het onthouden mochten we nog eens richting Duitsland gaan. :) Helaas voor ons ruim 2 uur rijden…

 • Reageren
  Anneleen
  17 maart 2018

  Wat ondernemen jullie toch leuke dingen met jullie gezinnetje! :) Heel veel plezier in Mechelen dit weekend ! X

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.