Heel veel lichtjes in deze donkere dagen

7.

Daar istie dan, onze kerstboom! Hebben jullie de boom al staan? Ik zet de kerstboom het liefst op 1 december maar ik heb ieder jaar de deal met Kay dat de Sint eerst het land uit moet zijn ;-)!

2.5.4.

Met het zetten van de kerstboom begint voor mij de decembermaand pas echt. De geur van de boom, de lichtjes, alle ornamenten in de boom.. Ik vind het allemaal even leuk. Onze boom is eigenlijk een beetje een bij elkaar geraapt zooitje geworden van alles wat ik de afgelopen jaren gekocht heb maar ik ben er dol op. Voor mij niet zo’n perfect symmetrische boom. Dat past ook helemaal niet bij mij als mega chaoot ;-)!

Voor het eerst vieren we dit jaar kerst met zijn drietjes. Gek idee dat we hier vorig jaar alleen nog maar van durfden te dromen en dat Flynn er nu al is. En dat alles zo goed gaat. Flynn doet het zo goed, ik ben weer helemaal opgeknapt, Kay heeft een fijne, nieuwe baan gevonden waar hij het ontzettend naar zijn zin heeft. Je zou kunnen zeggen dat ik een gelukkig mens ben ;-). Ik prijs mezelf zo enorm gelukkig met alles wat ik heb. Vooral in deze donkere tijden vol haat, onbegrip en oorlog.

Ik wil dat mijn blog er één blijft van positiviteit en vrolijkheid. Een blog die je bezoekt om af en toe even een glimlach op je gezicht te laten verschijnen, te lachen met of om mij (;p) of je creatief te prikkelen. Toch kan ik het niet altijd laten om ook de minder leuke, serieuzere onderwerpen aan bod te laten komen. Hoe vaak ik al niet een blogje begonnen ben over het vluchtelingenprobleem.. Maar ze staan nog allemaal in concepten. Er zijn zoveel dingen te zeggen. Ik voel me zo ver verwijderd van alle haat richting vluchtelingen. Ik vraag me soms af of dit zo’n punt in de geschiedenis gaat zijn waarop mensen over 50 jaar vragen wat jij toen hebt gedaan. Heb je mensen die in levensnood zijn geholpen en met hen meegevoeld of sloot jij je hart af en wees jij ze af? Bang voor je eigen baan of waar je ‘belastingcenten’ naar toe gaan. Het geschreeuw dat vluchtelingen het nog beter hebben dan mensen in de bijstand hier in Nederland. Ik mag het niet horen. Schaam je, schaam je diep denk ik dan. Je mag dan misschien niet veel te besteden hebben en ik zal de laatste zijn die zegt dat het makkelijk is, maar deze mensen hebben NIKS. Geen dak boven hun hoofd, geen veiligheid, geen sociaal vangnet, geen toekomst voor hunzelf of hun kinderen, geen waardigheid, geen dromen, geen eigen land meer. Het enige wat ze hebben is hoop. Hoop dat dit nieuwe land waar ze naar toe zijn gevlucht met gevaar voor eigen leven hun wil helpen. Dat ze hier veilig kunnen zijn en niet met de nek aan gekeken worden. Dat ze hier kunnen blijven totdat hun eigen land weer veilig genoeg is om te kunnen wonen.

Ik heb er al veel vaker over geschreven maar ik lees trouw de Facebookpagina van Humans of New York. Brandon (het gezicht achter deze bizar populaire FB pagina) heeft de afgelopen weken 12 Syrische families geïnterviewd die zijn toegelaten tot de VS. Hij liet deze mensen hun verhaal vertellen. Heel erg bijzonder, vaak hartverscheurend maar zo inspirerend hoe veerkrachtig mensen zijn. Het fijne aan deze FB pagina vind ik de positiviteit in de reacties. Waar ik hier over het algemeen op FB enkel en alleen geklaag over die *** vluchtelingen lees vind ik hier mensen waarmee ik mij kan identificeren. Die positieve reacties achterlaten, evenementen opzetten om mensen te helpen, fundraisers beginnen, een petitie starten. Geweldig wat inspirerend.

Het was niet helemaal de bedoeling maar het blogje over vluchtelingen is er dus toch gekomen ;-)! Ik zou er nog wel 1000 woorden over kwijt kunnen maar ik laat het hierbij. Ik wil in het nieuwe jaar eens gaan kijken of ook ik mijn steentje kan bijdragen op het AZC hier in de buurt.

Om nog even terug te komen op de kerstboom, hebben jullie hem al staan?! ;-)

handtekening rosie

 

Gerelateerde artikelen

20 reacties

 • Reageren
  chucky1012
  15 december 2015

  Mooi versierde kerstboom!
  Gezellig ;-)

  Fijne dag Xoxo

 • Reageren
  Simpel, met een snufje liefde
  15 december 2015

  Ja ik heb hem staan! Ik heb er toevallig vandaag een vlog over op mijn blog staan. Dus als je hem wilt zien ;)
  Het vluchtelingenprobleem, tja wat kan ik er van zeggen. Het is een zo groot maatschappelijk probleem. Op facebook heb ik voor en tegenstanders en ze gaan elke dag harder tegen elkaar op. Ik zit denk ik een beetje in het midden. Ik vind dat ze geholpen moeten worden, opgevangen, gesteund maar er moet ook goed aan onze eigen veiligheid gedacht worden. Een tijd geleden is er bij ons om de hoek een tijdelijke opvang geweest. De reacties waren verdeeld en mijn gevoel was ” goed dat ze opgevangen worden” maar het was ook 2 dagen na parijs en een beetje een raar onderbuik gevoel had ik wel. Het blijft een moeilijke kwestie en hopelijk word het in het nieuwe jaar een stuk beter voor alle vluchtelingen. Hopelijk ook een stuk beter voor de rest van de wereld, want de wereld is op dit moment zo in rep en roer.

 • Reageren
  Frauke
  15 december 2015

  Wat een mooi opgetuigde kerstboom! Superleuk al die kleurtjes en ornamenten bij elkaar. En ach, symmetrie … Juist mooi zo’n klein beetje chaotisch. Wat fijn ook dat alles met jou zo lekker gaat en dat jullie gezellig met z’n 3tjes kunnen vieren dit jaar. Heerlijk! Mooi stuk ook over de vluchtelingen. Ik vind het moeilijk om echt een heel genuanceerde mening neer te typen dus dat ga ik ook niet doen, maar ik wil wel even meegeven voor iedereen die ‘ertegen’ is of loopt te klagen: misschien moet je eens nadenken of je zou willen ruilen met hun leven … Denk dat het antwoord daarop al genoeg duidelijk maakt hoe je tegenover die arme mensen zou moeten staan. X

 • Reageren
  Curly Creative
  15 december 2015

  Wat een fijne boom Roos!
  Ik versierde er dit jaar 2; 1 bij mijzelf thuis en 1 op mijn stage.
  2 keer een totaal verschillende boom maar zo leuk om te doen.

  Wat betreft je verhaal over vluchtelingen, goed dat je er over schrijft.
  Ik zie veel mensen van mijn opleiding (Social Work) die momenteel
  hun afstudeerstage lopen op een AZC, nobel!

  xx

 • Reageren
  Dita
  15 december 2015

  Wat een mooie boom en prachtige foto’s! Wij hebben de boom 6 dec opgezet. Als het aan mij ligt staat deze ook al eerder maar vriendlief vind dat te vroeg. En ja dat gevoel dat alles zo fijn is en je gelukkig maakt ken ik. Mijn vriend heeft ook dit jaar een nieuwe baan gekregen, hij heeft het eindelijk weer echt naar zijn zin op het werk, ik ben zwanger van ons kleine meisje die in februari komt en alles gaat goed. Bijna om bang van te worden. Geniet van deze tijd!

 • Reageren
  Jose
  15 december 2015

  Vanwege een speelse, jonge kat hebben wij dit jaar geen kerstboom. Ik heb daarentegen wel het huis versierd, zodat we het gevoel hebben in een kerstboom te wonen ;)
  En het vluchtelingenprobleem, ik vond het vreselijk hoe veel mensen hierover denken. Vaak neem ik niet de moeite en de energie om er tegenin te gaan, maar het liefst neem ik ze mee naar een AZC of sporthal om ze in gesprek te laten gaan met de mensen. Zelf werk ik in het NT2 onderwijs (onderwijs voor niet Nederlandse kinderen) en voelt het heel erg goed om deze onwijs gemotiveerde kinderen (daar kunnen veel Nederlandse kinderen nog iets van leren;)) nieuwe dingen te leren, maar ze daarnaast ook even uit de situatie te kunnen halen en ze even kind te laten zijn. De kinderen en hun ouders zijn altijd zo lief en dankbaar, wat mij erg inspireert om ook dankbaar te zijn voor alles wat ik heb. Het werken met vluchtelingen is dus erg mooi werk, dus ik zou zeker eens gaan kijken in een AZC in de buurt! :)

  Heel fijne feestdagen met je gezinnetje!

 • Reageren
  Neelke
  15 december 2015

  Rosanne, ik vind het juist heel lief dat je hier over begint, want dit is juist toch een heel positief bericht! Ik vind het mooi om te lezen hoe jij je hart laat spreken t.o.v. het vluchtelingenprobleem. Het is heel vreselijk hoe mensen hier over kunnen denken en blaten op facebook. Maar gelukkig zijn er ook heel veel mensen zoals jij, die dat niet doen en graag willen helpen. Bv de dames van het maternity team die kindjes weer droge voetjes geven na hun oversteek in het bootje: https://youtu.be/C2g5QMGk7Zs Ik vond het echt heel confronterend om te kijken, maar tegelijkertijd wordt je er wel bewust van dat er echt ook mensen zijn die wel helpen en niet alleen maar aan zichzelf denken. Voor mij zijn dat wel lichtpuntjes.

  En over die kerstboom: die staat nu al een kleine week en ik word er ook echt heel blij van. Misschien nog maar even een foto van mn dikke buik bij die boom. Ik kan niet wachten om volgend jaar ook kerst met z’n 3-en te vieren. Heel veel gezelligheid gewenst voor jou en je gezinnetje.

 • Reageren
  Jenn
  15 december 2015

  Mooie boom! Hier staat hij ook sinds vorige week, hij is te bewonderen op mijn eigen blog :)

 • Reageren
  Lotte
  15 december 2015

  Het is een mooie boom, maar ik vind toch vooral de foto met Flynn heel erg mooi ;-) Wat een schattigaardje is het toch! Mijn boom staat er sinds 7 december en ik denk nog elke dag, lekker onbescheiden, hoe mooi ik hem vind, haha.

 • Reageren
  Diana Carlton
  15 december 2015

  Wat een prachtige foto’s van een stralende mama met haar even prachtige zoon!

 • Reageren
  Yvette
  15 december 2015

  Heel herkenbaar dat je je ook zo druk maakt over al die negatieve reacties. Soms zijn er mensen die hun gevoel hierover zo goed en mooi kunnen verwoorden. Een vriendin van me heeft toevallig vorige week 3 vluchtelingen te eten gehad. Allemaal jonge mensen die alleen maar hopen op rust en die een toekomst op willen bouwen. Super dat je ook iets wilt gaan doen! Liefs, Yvette

 • Reageren
  Femke
  15 december 2015

  Mooie kerstboom hebben jullie en wat een prachtige foto’s van jou en Flynn <3 Onze boom staat ook al, love it!! En goed stuk tekst geschreven, sluit me opnieuw weer bij jou aan..

 • Reageren
  Alimonia
  15 december 2015

  Mooi. Nu nog een foto’tje met jullie 3 en het is compleet :-)

  • Reageren
   Roos
   16 december 2015

   Dat zou ik ook wel graag willen maarja, iemand moet de foto’s maken ;p! ;-)

 • Reageren
  Monique | WritingMonique
  16 december 2015

  Wat een mooie, lieve foto’s! Ik lees ook altijd Humans Of New York; wat een bijzondere, positieve, sterke verhalen hé?!

 • Reageren
  Marije
  16 december 2015

  Ik lees je blog al een tijdje met plezier en met heel wat herkenning (nu 30 weken zwanger).
  En wat een heerlijk positieve vrouw ben jij met een fantastisch zoontje!!
  Mede door jou enthousiasme heb ik zo’n zin in de periode dat wij ons mensje straks ook mogen verwelkomen :)

 • Reageren
  Elisse
  16 december 2015

  Fijn dat je de vluchtelingenproblematiek aankaart op je blog Rosie, dat siert je. Ik moet zeggen dat ik het heel erg met je eens ben. Ik word dikwijls al kwaad als ik op FB of ergens anders onbegripvolle of ronduit racistische uitingen tegenkom. We zijn allemaal mensen en die mogen heus wel met wat meer respect behandeld worden.

  Mooie kerstboom, trouwens. Hier staat hij ook al, dit weekend gaan halen en er meteen een date van gemaakt om hem helemaal te versieren en het huisje kerstproof te maken :-)

 • Reageren
  Anna
  16 december 2015

  Wat ontzettend fijn dat je jezelf zo gelukkig kunt prijzen. Dat is toch echt bijzonder. En heel goed om daar eens stil bij te staan rond de feestdagen. Fijn <3. Heel veel geluk met z'n drietjes! Wat een prachtige, stralende foto's zijn dit. Mooie boom ook! In mijn studentenkamertje past er helaas geen, maar als ik volgend jaar (hopelijk) een grotere ruimte heb, is de boom zeker van de partij. Zo gezellig. Fijne feestdagen alvast :)!

 • Reageren
  Dionne
  20 december 2015

  Ik ken hem inderdaad. Ik vind het interessant om te lezen! Wat een prachtige foto’s!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.