Focus op wat je wil, niet op wat je niet wil!

focus

Deze quote hangt bij ons op het toilet en iedere keer probeer ik het in mij op te nemen, de afgelopen weken vooral.

Zoals jullie wel merken komen er de laatste tijd weinig blogs online. Was dit in eerste instantie enkel en alleen omdat ik mij compleet op het solliciteren naar een toffe nieuwe baan (omdat ik bloggen weer terug wou brengen tot hobby) wou storten merk ik dat nu ik een nieuwe baan heb het nog steeds maar moeilijk op kan brengen om te bloggen.

Het is niet dat ik niet wíl bloggen, ik mis het juist heel erg, maar het lukt mij simpelweg niet. Om meerdere redenen.

Ik zit op het moment in een heel onzekere periode van mijn leven. Ik weet niet helemaal welke kant mijn leven op gaat, wat ik wil, wat ik niet wil. Ik voel me onzeker over alles en ik kan je één ding zeggen: dit voelt niet prettig. Ik ken dit ook helemaal niet van mijzelf. De enige periode in mijn leven waarin ik het psychisch lastig had was tijdens mijn zwangerschap en dat wijt ik voornamelijk aan lichamelijke klachten, hormonen en veel alleen zijn. Met mijn bevalling heb ik het ook moeilijk gehad maar dat had weinig effect op mijn dagelijks leven en is voor mijn gevoel ‘helemaal opgelost’.

Het is niet dat ik doodongelukkig de hele dag op de bank lig, in tegendeel, ik doe juist veel leuke dingen. Maar ik weet op het moment gewoon even niet welke kant ik op ga in mijn leven. Wat wil ik nou echt? En het vervelende is dat als ik voor mijn gevoel weer een beetje opkrabbel en me beter over mezelf ga voelen er wel weer iets gebeurd waardoor ik weer een stapje terug ga (gevoelsmatig). En dat is rot kan ik je vertellen!

Zoveel van mijn dromen zijn al uitgekomen. Ik heb mijn HBO diploma gehaald, ik ben getrouwd, ik heb een fantastisch kind. Allemaal dromen en doelen die ik uit wou zien komen. Die zijn nu allemaal uitgekomen! Ik heb zoveel! Maar tegelijkertijd fluistert de hele tijd de vraag: ‘en nu dan Roos?’.

Focus op wat je wil, niet op wat je niet wil! Het voelt op het moment alsof ik mij wel wil focussen op wat ik wil maar ik weet simpelweg niet wat ik wil!

Waar ik mij wel op kan focussen is al het goeds wat ik heb, al het moois om mij heen en het geloof te hebben dat ik er langzaam aan wel achter kom wat ik dan wil. Ik realiseer mij heel goed dat ik de enige ben die hier het antwoord op heeft of zal hebben.

Het lastige is dat als ik niet helemaal lekker in mijn vel zit ik het ook enorm moeilijk vind om te bloggen. Het schrijven van blogs blijft een creatief iets en als je je niet goed voelt is je creatief uiten veel lastiger dan wanneer ik me kiplekker voel! Vandaar dat er op het moment weinig blogs uit mijn vingers komen.

Ik voel me de laatste tijd soms een ongelofelijke zeurpiet maar dit is hoe mijn leven is op dit moment. Het is niet allemaal altijd fantastisch maar dat maakt niks uit :)!

• Stars can’t shine without a little darkness! •

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

15 reacties

 • Reageren
  Martina
  22 november 2016

  Bloggen kun je nu eenmaal niet forceren. Je MOET niks, dat is soms ook belangrijk om niet te vergeten, je bent goed in bloggen dus dat komt wel weer! Ik hoop dat je je snelw at beter in je vel gaat voelen!!
  Martina onlangs geplaatst…21 November 2016 – Moeke of milf?!My Profile

 • Reageren
  Jess
  22 november 2016

  Ik zit in de exact dezelfde fase. Ik voel mij een zeur. Ik wil graag antwoorden, maar die vind ik niet. Ik heb alles wat ik wou en toch voel ik mij niet goed. Wil ik een nieuw hobby, nieuw werk, verhuizen, … Alles voelt als moeten en genieten zit er niet vaak ik. Virtuele knuffel!
  Jess onlangs geplaatst…Sinterklaashop 2016 – 40 winactiesMy Profile

 • Reageren
  Dita
  22 november 2016

  Herkenbaar. Ik zit een een beetje soort gelijke situatie. Weet allemaal niet helemaal wat ik precies wil enzo.. lastig maar ook goed om over na te denken.
  Dita onlangs geplaatst…Een luie zondagMy Profile

 • Reageren
  Marieke
  22 november 2016

  Heel herkenbaar! Tot nu toe was alles zo duidelijk, je gaat naar school, vind een baan, een vriend, je gaat trouwen en daarna kwam bij ons ook de kinderwens. Alles was zo duidelijk (en werd ergens ook gewoon van je verwacht) en nu ik “alles” heb raak ik soms ook een beetje de weg kwijt. Alsof ik een hele dag moet shoppen maar geen idee heb wat ik wil kopen…. Dat wil niet zeggen dat ik niet gelukkig ben, dat ben ik juist wel alleen dat verdwaalde gevoel zeurt wel de hele dag op de achtergrond.
  Ik hoop dat je snel weer je weg vind! (En wil je de gouden tip dan even delen?)

  Veel liefs,

  Marieke
  Marieke onlangs geplaatst…Sneak peek week 45&46; 7 jaar getrouwd; weekendje weg en een lege tank!My Profile

 • Reageren
  Ise
  22 november 2016

  Die laatste quote… precies! Jij komt uiteindelijk ook weer op je pad terecht :)
  Ise onlangs geplaatst…Voorkom een herfstdip – deel 3My Profile

 • Reageren
  Margot
  22 november 2016

  Wat vervelend dat je je zo voelt, maar ik herken het helaas wel. Hopelijk gaat het snel beter!
  Margot onlangs geplaatst…Dagboek: Foodfotografie workshopMy Profile

 • Reageren
  Reel
  22 november 2016

  Heel herkenbaar. Ik wil uit het onderwijs. Weet niet wat ik dan wil.

 • Reageren
  Lieke - Life As Lieke
  22 november 2016

  Wat een mooie quote! Vervelend zeg dat je het even niet meer weet :( Geeft niets hoor dat het niet lukt om te bloggen! Heel veel sterkte! X
  Lieke – Life As Lieke onlangs geplaatst…Mijn favoriete plekken in NederlandMy Profile

 • Reageren
  Marjolein
  22 november 2016

  Zonder kinderen, zonder man, en ook ik heb dat.. Eigenlijk meer juist omdat alles bij mij steeds mis gaat in plaats van dat ik ergens kom. Ik zou eigenlijk een andere baan moeten zoeken maar ik weet echt niet wat ik wil en waar ik naar toe wil. Gelukkig voel ik me een klein beetje minder doelloos nu ik mijn oude hobby weer heb opgepakt. Ik wil daarmee weer wedstrijden gaan doen en daar iets mee bereiken.. Maar dat neemt ‘t doelloze gevoel voor de rest van m’n leven toch niet helemaal weg.. Nouja. Time will tell I guess ;)

 • Reageren
  Irene | Tussenmarsenjupiter
  22 november 2016

  Heel herkenbaar! Ik schreef er laatst ook een blogje over. Over die onzekerheid. Ben nu nog altijd onzeker. Zo’n blogje verandert er niet veel aan natuurlijk. Maar ik voel me er minder slecht bij. Het vreet minder energie. En dat was wel de bedoeling :) Goed dat je er over schrijft! Ik denk dat iedereen wel eens zo’n periode meemaakt.
  Irene | Tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 10My Profile

 • Reageren
  Jessica
  22 november 2016

  Je bent zeker geen zeurpiet. Dit is voor vele van ons heel herkenbaar denk ik zo. Wel voor mij in ieder geval. Wie ben ik, en wat wil ik eigenlijk de rest van mij leven doen? Wat te doen nadat ik mama heb mogen worden (hopelijk in de toekomst) welke droom heb ik dan nog om waar te mogen maken?
  Jessica onlangs geplaatst…Happiness by Jess #4 – Kussentje gevondenMy Profile

 • Reageren
  Sabien
  24 november 2016

  Weet je wat mij helpt? Ik heb geaccepteerd dat wij nu eenmaal de twijfelgeneratie zijn. Zoveel keuze en alles kan. Omarm het idee dat je altijd zult twijfelen en zult denken ‘maar die baan, huis, auto, leefstijl, kinderen wil ik dat wel of niet?’ dan kun je het misschien wat meer loslaten. Ja je weet het even niet, straks misschien weer een jaartje wel en wie weet komt er dan weer zo’n idontknowflow… c’est ca! Lekker veel dingen uitproberen qua bloggen en baan, je hoeft niet direct op een beslissing de reat van je leven vastgepind te zitten. Geniet van het proces, boks!
  Sabien onlangs geplaatst…Zo doen wij dat: 5 weken met je dreumes naar Thailand.My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  26 november 2016

  Voor mij zit je er met dit blogje toch boenk op, Rosanne. Ik heb ook het gevoel dat ik het momenteel allemaal even niet meer weet. Ik ben 1 jaar geleden afgestudeerd, zeer vlot werk gevonden, … Maar momenteel zit ik in een job dat ik toch niet zo fijn vind en waar ik eigenlijk van weet dat ik het niet men hele leven wil doen. Maandag heb ik een sollicitatie gesprek gepland omdat ik toch eens voor een andere job wil gaan kijken. Dus… Ik weet eigenlijk wel wat ik wil. Maar nu die sollicitatie vast ligt, begin ik opnieuw te twijfelen… En zo gaat het dus een hele tijd in mijn hoofd. Ik weet zeker dat we er alle twee wel uit komen ! Soms is het misschien ook niet zo erg om even niet te weten wat je wilt… Dat laat je goed nadenken over jezelf en misschien hebben we dat soms ook even nodig in het leven ? :)
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageren
  Alimonia
  27 november 2016

  Knuffel meid. Herkenbaar. Tijd brengt raad. Probeer nu te genieten.
  Alimonia onlangs geplaatst…SpellenbeursMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.