En dan ben je opeens een werkende moeder

werkende moeder

Zoals jullie inmiddels allemaal vast weten ben ik op 1 februari begonnen met mijn nieuwe baan als jeugdwerker. Na meer dan een jaar thuis gewerkt te hebben, en hierdoor veel bij Flynn te hebben kunnen zijn, is dit een behoorlijke verandering in ons leven!

En wat voor verandering! Feitelijk gezien is er niet súper veel veranderd. Ik werkte altijd al 2 dagen vast aan mijn blog en deze 2 dagen ging Flynn naar de crèche. In plaats van aan mijn blog werken ga ik nu naar mijn werk toe. Voor Flynn zijn deze dagen niet anders maar voor mij wel. Deze dagen zijn vaak een stuk langer en ook een stuk intensiever dan thuis blogs schrijven ;-)!

Daarnaast draai ik groepsdiensten tot ‘s avonds en ben ik dus ook sowieso 1 avond tot 22.00 aan het werk, draai ik bereikbaarheidsdiensten en ook heb ik in het weekend soms afspraken of een groepsdienst. Naast dit allemaal is het ook voornamelijk psychisch een hele verandering. Als je werkt als zelfstandig ondernemer ligt alle verantwoordelijkheid bij jezelf. Aan wie moet je verantwoording afleggen? Aan jezelf, je lezers en af en toe een adverteerder. Nu heb ik een werkgever, collega’s en een heleboel clienten waar je het voor doet, waarvoor je je zaakjes op orde moet hebben en waarmee je je agenda moet afstemmen. Logisch natuurlijk maar wel een hele omschakeling!

Ik zit nog maar in mijn eerste maand en ik ben nog veel zoekende en dingen duren nu nog langer dan dat ze eigenlijk zouden doen. Daardoor merk ik dat ik toch vaak buiten mijn geplande werkuren nog druk ben met mijn werk. Hopelijk vind ik overal gauw handigheid in en kan ik wat meer structuur aanbrengen in mijn weken :)!

Wat Flynn betreft vindt ik het soms echt lastig. Ik merk aan de ene kant dat ik het heerlijk vindt om voor mezelf weer ‘een leven’ op te bouwen buiten het thuis zijn/moeder zijn.. Gewoon weer Rosanne zijn i.p.v. alleen maar mama, mijn hersenen laten kraken, contacten opbouwen en mijn eigen geld verdienen. En aan de andere kant moet ik er enorm aan wennen om zoveel van huis te zijn en mijn kleine boefie meer te missen. Alles is nog zo pril, alles moet nog een beetje op zijn plek vallen denk ik. Daarnaast merk ik wel dat op de dagen die ik thuis ben ik veel bewuster geniet van het ‘bij Flynn zijn’. En door mijn werk en alle probleemsituaties die je voorgeschoteld krijgt wordt je weer lekker met je beide benen op de grond gezet; want hallo wat hebben wij het goed.

Je realiseert je vaak helemaal niet dat er ook nog een hele andere ‘groep’ is in de bevolking dan de groep waar jij toe behoort. Jouw levenswijze en omgeving is jouw referentiekader. Ik stap een aantal dagen per week in een compleet andere wereld en dat is pittig maar ook zo enorm leerzaam! Ik gun iedereen het beste en al het geluk van de wereld en het feit dat ik daar mijn kleine steentje aan bijdraag vind ik heel fijn.

Mijn plekje vinden en mijn planning bewaken. Dat zijn de kerntaken voor de komende weken :)! Dan komen we er wel! ♥

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Mariska
  22 februari 2017

  Dat lijkt me inderdaad wel even wennen, maar kan me ook voorstellen dat het fijn is om weer een baan te hebben waarbij je in contact komt met andere mensen en collega’s :)
  Mariska onlangs geplaatst…Shoplog Body Shop, Prijsmepper, Xenos & katten halsbandMy Profile

 • Reageren
  Jorien
  24 februari 2017

  Dat is inderdaad weer even een omslag, maar volgens mij wel echt een fijne. Nog van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan!
  Jorien onlangs geplaatst…Heerlijk slapen op het eve matrasMy Profile

 • Reageren
  Irene | Tussenmarsenjupiter.be
  24 februari 2017

  Ik merkte dat ook heel erg tijdens mijn stage op een dienst voor opvanggezinnen; dat je in je eigen leventje gewoon helemaal vergeet dat er nog mensen zijn die een totaal ander soort leven leiden. Andere gezinnen dan wat ik altijd gewoon ben geweest. Ook al weet je dat eigenlijk wel. Het is wel goed om dat te beseffen denk ik :) Het is alleszins wel super spannend, zo’n nieuwe baan! Ik geloof er volgende woensdag ook aan. Denk dat je er wel snel aan kan wennen hoor, aan je nieuwe ritme. Eens alles een beetje in z’n plooi is gevallen én je beter je weg kent op je werk. Goed bezig!
  Irene | Tussenmarsenjupiter.be onlangs geplaatst…Recept • Havermoutkoekjes met chocola!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.