Bloggersweekend! Non-stop kletsen en VEEL nieuwe Lifebyrosie plannen

bloggersweekend

Zoals jullie al hadden kunnen lezen liep ik al langer met het idee rond om eens een weekend te organiseren met een aantal bloggers. Schrijven, fotograferen, vooral véél brainstormen met elkaar en plannen smeden om er achter te komen wat je nou daadwerkelijk wil met je blog. Of dat nou het groeien van je bezoekersaantallen is, het werken aan je blogskilss zoals fotograferen of schrijven is of misschien wel bekijken hoe je kunt groeien als zelfstandig ondernemer. Want ondanks dat plezier in bloggen bij ons alle 4 op nummer 1 staat zijn al onze blogs uitgegroeid tot onze bedrijven (naast onze ‘gewone’ banen).

Al 6 jaar bloggen

Doordat bloggen nou niet bepaald een hobby/baan te noemen is die veel voorkomt is het voor ons allemaal soms lastig om mensen te vinden om hier over te praten. Om over het bloggen zelf te praten, het blogwereldje waar je de ene keer blij van wordt en het andere moment totaal niet mee geassocieerd wil worden, het zoeken naar ideeën voor de juiste content en gewoon het delen van ervaringen. Daarnaast is bloggen voor mij iets wat ik al heel lang doe (alweer zo’n 6 jaar) maar waar ik ook bij vlagen enorm mee worstel. Want hoe leuk het ook is, wat ik er nou precies mee wil is me nog nooit helemaal duidelijk geweest ;-)! Ik weet nog dat ik ooit mijn blog begon als een soort van ‘positieve tegenhanger’ van mijn vaak toch wel negatieve werkdagen als maatschappelijk werker/jongeren werker. Mijn blog groeide met mij mee als persoon. Hoe het begon na mijn studie, mijn reis naar Indonesië en Maleisië, Kays huwelijksaanzoek, onze trouwdag, de zwangerschap van Flynn en natuurlijk zijn geboorte. Hoe ik na de bevalling de stap zette om van mijn blog mijn bedrijf te maken, hoe dit (gedeeltelijk) faalde en mijn uiteindelijke zoektocht naar een nieuwe baan.

Het zoeken van een vast niche

Alles hebben jullie met mij mee kunnen lezen, mee kunnen maken. Maar altijd, ALTIJD had ik het gevoel dat ik mijn blog eigenlijk in een soort van hokje zou moeten stoppen. Het is algemeen bekend in bloggersland dat als je je toespitst tot een bepaald niche (bijvoorbeeld beauty, food of travel) je veel meer kans hebt om ‘groter’ te worden, te groeien en interessanter te worden voor adverteerders. Ik heb verschillende categorieën uitgeprobeerd. Lifestyleblog, mommyblog, familyblog. Maar niks leek voor mij te werken. Waarom niet? Omdat ik wil kunnen schrijven over waar ik over schrijven wil. Zo is het begonnen en zo zal het waarschijnlijk ook altijd blijven. Dat mijn blog is uitgegroeid tot dit formaat had ik al nooit verwacht en nu ik het hele zogenaamde ‘verdienmodel’ achter mijn blog overboord heb gegooid.. Waarom zou ik dan ook nog maar 1 seconde hiermee bezig zijn? Ik wil gewoon lekker schrijven over mijn leven en alles waar ik blij van wordt.

En is dat eigenlijk niet gewoon mijn zogenaamde ‘niche’? De soort van categorie waar mijn blog toebehoord? Mijn eigen persoonlijke, blije, categorie. En is dat niet meer dan genoeg? JA dat is het. En toch gaan er waarschijnlijk binnenkort een paar kleine dingetjes veranderen op Lifebyrosie.nl. Want nu ik toch heb besloten alleen nog te gaan doen wat ik wil doen dan gaan we het ook goed doen ;-)!

Lifebyrosie.nl, hét happiness platform!

Dat is wat ik wil, dat lifebyrosie één groot platform gaat worden waar ik alles verzamel waar ik blij van wordt. Inspirerende verhalen, artikelen en ervaringen over zelfontwikkeling – mindstyle (ja ik ga het gewoon weer doen, can’t wait!), de leukste plekjes, dingen om te doen met het gezin maar ook de lekkerste recepten en de beste, origineelste interieur tips. Alles overgoten met mijn persoonlijke mening natuurlijk ;-)! Eigenlijk veranderd er dus weinig tot niets maar voor mij verandert er wel veel.

Ik laat lekker alles los, ga bloggen over wat IK leuk vind en laat alle zogenaamde moetjes uit blogland lekker los. En ik denk dat het er nog leuker op gaat worden dus stay tuned lovelies ;-)!

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

25 reacties

 • Reageren
  chucky1012
  8 maart 2017

  Leuk ;-)

  Good luck Xoxo

 • Reageren
  Josianne
  8 maart 2017

  YES! Fantastische beslissing Roos, ik denk dat het heel mooi gaat worden <3
  Josianne onlangs geplaatst…Girlboss time – Confetti in TwenteMy Profile

 • Reageren
  Marleen
  8 maart 2017

  Wat leuk! Lijkt me een super mooie manier om je blog in te richten :) Ik ben zelf de laatste tijd ook aan het denken om over mijn interesses te gaan bloggen, maar kon deze ook maar moeilijk in 1 categorie stoppen…maar waarom zou je inderdaad!

  Ik zie hierboven in ieder geval al wat leuke artikelen waar ik wat aan ga hebben als ik inderdaad ook die stap wil zetten. Die ga ik in ieder geval nog even doorspitten :)

 • Reageren
  Margot
  8 maart 2017

  Groot gelijk, lekker doen waar jij happy van wordt!
  Margot onlangs geplaatst…Snelle vegetarische pasta met maar vier ingrediëntenMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  8 maart 2017

  Aaah! Wat super leuk! Het Happiness platform klinkt ook heel erg leuk! Ik word er meteen blij van!
  Dionne onlangs geplaatst…Travel | In het voorjaar naar het zonnige AlbufeiraMy Profile

 • Reageren
  Evelien
  8 maart 2017

  Ik ben benieuwd! Je moet altijd datgene doen wat jij je goed bij voelt!
  Evelien onlangs geplaatst…Waarom ik vind dat je wel een vakje rood moet kleuren op 15 maartMy Profile

 • Reageren
  Veerlez
  8 maart 2017

  Wat een heerlijke gedachte! En inderdaad, je bent gewoon een happiness platform, elk artikel straalt vrolijkheid uit! En wat je zegt, je blog is meegegroeid! Ik vind het zo leuk om allemaal te lezen, hoeveel jaar ik je wel al niet volg! Ik vind het mooi, ik ben benieuwd wat de toekomst allemaal gaat brengen!
  Veerlez onlangs geplaatst…Verdriet is een raar dingMy Profile

 • Reageren
  Ise
  8 maart 2017

  Wat een goed idee om te gaan brainstormen met elkaar! En dat je er dan zo’n resultaat uit haalt is helemaal super. Fijn om alles weer even op een rijtje te hebben :)
  Ise onlangs geplaatst…Inspirerende personen op instagramMy Profile

 • Reageren
  Eline
  8 maart 2017

  Ik ben een hele tijd geleden bij jouw blog terecht gekomen. Ben uit nieuwsgierigheid gaan volgen en gebleven omdat ik jouw blogs en vlogs erg leuk vind om te lezen en kijken. Juist omdat je doet wat jij leuk vindt en niet omdat het past in een bepaald hokje. Ik ben blij dat je ook weer mindstyle blogs gaat schrijven, dat vond ik altijd heel inspirerende artikelen die mij wel aan het denken hebben gezet.

 • Reageren
  Met4inhuis
  8 maart 2017

  Laat al die moetjes in Blogland maar los. Ik denk dat bloggen dan nog zoveel leuker is.
  Ik lees met plezier verder je blog!
  Met4inhuis onlangs geplaatst…Week 8 en 9 van 2017My Profile

 • Reageren
  Jorienkenl
  8 maart 2017

  Wat goed dat je gaat doen wat JIJ wilt. Zet m op!

 • Reageren
  M
  8 maart 2017

  Kan niet wachten om weer een hoop leuke blogs te mogen lezen! Gewoon lekker schrijven waar je zin in hebt. Ik vind je juist inspirerend en lees graag over van alles en nog wat (dus geen hokjes). Ik volg verschillende blogs maar ik wordt toch altijd het meest vrolijk van die van jou! Je bent gewoon lekker jezelf en je hebt zo een leuk gezin!

 • Reageren
  Mariska
  8 maart 2017

  Wat leuk om zoiets te organiseren met een leuk groepje bloggers! je kunt heel veel aan elkaar hebben :)
  Mariska onlangs geplaatst…Zó heb je netjes en goed contact met een opdrachtgeverMy Profile

 • Reageren
  Jessica
  8 maart 2017

  Heel goed, doen wat je zelf leuk vind en schrijven over wat je zelf leuk vind! :)
  Jessica onlangs geplaatst…Plog weekend Hof van Saksen met het gezinMy Profile

 • Reageren
  Yvette
  8 maart 2017

  You Rock! Ik kijk er nu al naar uit 😉

 • Reageren
  Irene | Tussenmarsenjupiter.be
  8 maart 2017

  Supergoede beslissing! :) Ik heb ook niet echt een niche en net dat is dan mijn niche denk ik. Haha :p Fijn dat jullie zo’n blogweekend hebben gehad. Lijkt me superleuk!
  Irene | Tussenmarsenjupiter.be onlangs geplaatst…Update • MenstruatiecupMy Profile

 • Reageren
  Danique
  8 maart 2017

  Wat bloggen juist leuk maakt, is dat je over álles kunt schrijven. Ik vind dat er geen enkele verplichting aan zit. Lekker doorgaan zo!
  Danique onlangs geplaatst…Jezelf kunnen zijn & de meningen van anderenMy Profile

 • Reageren
  Bianca
  9 maart 2017

  Wat klinkt dit fijn! Ik word altijd zo blij van je blogs! Juist de dingen waar jij over wilt gaan bloggen (en wat je ook al grotendeels doet), zijn precies de dingen die mij ook interesseren, maar die ik nergens anders vind (qua blogs). Ik houd van creativiteit, koken, interieur, zelfontwikkeling, positiviteit delen, boek ideeën delen en zoveel meer en heb ook altijd de wens gehad een eigen blog te gaan starten dus wie weet ;-)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.