5 dagen zonder man

herfst

ik kan je vertellen dat het zijn voor en tegens heeft ;-)!

Zoals ik al vertelde in mijn ‘fijne dingen’ artikel is Kay op vakantie en zijn Flynn en ik 5 dagen met zijn tweetjes. Zoals je aan mijn lachende zelf(ie) kunt zien op de foto hierboven ben ik niet aan het wegkwijnen van verdriet. Gelukkig maar ;-)! Wel is het gek om opeens zo’n tijd alleen met Flynn te zijn.

Kay en ik verdelen ‘de taken’ rondom ons gehele gezinsleven veelal gelijk en nu ik opeens alles alleen moet doen merk ik veel meer hoeveel hij ook eigenlijk altijd doet. Ik kan nu niet lekker op de bank neerploffen terwijl Kay Flynn in bad doet en naar bed brengt. Hem wat boodschappen laten doen, de vuilniszak uit de prullenbak laten halen (stipt op 1 op de lijst met ‘klusjes-die-ik-het-meest-haat’) of Flynn naar de creche brengen. Daarnaast mis ik zijn gezelligheid natuurlijk ook en vooral het alleen eten ‘s avonds is echt helemaal niks aan. Koken voor mezelf doe ik wel maar aan tafel eten doe ik niet!

Maar, omdat ik altijd graag naar het positieve kijk, er zitten ook zéker voordelen aan ;-)! Ik heb de avonden helemaal voor mijzelf, ik nodig lekker vriendinnen uit en heb niemand om ‘verantwoording’ aan af te leggen! De troep die er ligt heb ik zelf gemaakt en als het huis opgeruimd is kan ik het zo lang opgeruimd houden als ik zelf wil (tenzij Flynn zich er mee bemoeit, dan kan ik weer opnieuw beginnen ;p)! Ik kan avond aan avond Gilmore Girls kijken (als Kay iets verschrikkelijk vindt..) onder een dekentje en ik heb veel minder was.

Afgelopen vrijdag was Flynn een dagje naar de creche, ik had ‘s morgens al wat sollicitaties de deur uit gedaan en ‘s middags ging ik lekker met een vriendin wandelen op de Sallandse Heuvelrug. Het was heerlijk! Wat is het toch fijn, de herfst. Wat is het toch fijn om zulke goede vriendinnen te hebben waar je uren mee kan praten over alles wat je fijn, geweldig, bijzonder, moeilijk of ronduit klote vindt. Dat soort middagen kun je nooit genoeg hebben!

handtekening Lifebyrosie.nl

p.s.Wat een ontzettend trieste voordelen zijn het eigenlijk zeg ;p!
Laat hem maar gauw weer komen want de nadelen wegen absoluut niet op tegen de voordelen!

Gerelateerde artikelen

8 reacties

 • Reageren
  Shirley
  16 oktober 2016

  Haha, we willen gewoon onze man om ons heen! Raymond was twee weken van huis en oh, ik vond het eigenlijk helemaal niet zo leuk als dat ik had voorspeld. Een avondje alleen is heerlijk, maar twee weken lang best saai ;) En maar zeuren dat ‘ie niks doet en nu vooral weer blij zijn met zijn hulp haha.

  Nog even troep maken en genieten van je rust, voordat je het weet is ‘ie er weer!
  Shirley onlangs geplaatst…Zwangerschapsjassen voor de winter (’16/’17)My Profile

 • Reageren
  Lori (Mama's Jungle)
  16 oktober 2016

  Ja, liever alles met je vent erbij haha. Ik snap je helemaal. Hou ook niet van alleen zijn al is een enkel dagje soms wel lekker.
  Lori (Mama’s Jungle) onlangs geplaatst…Top 10 hippe en groene kraamcadeausMy Profile

 • Reageren
  Daniëlle
  16 oktober 2016

  Leuk geschreven! Ik mis mijn vriend al als hij een paar nachten weg is. Ik vermaak mij dan wel hoor, maar ik word er ook altijd een beetje onrustig van haha
  Daniëlle onlangs geplaatst…KitKat M&M taartMy Profile

 • Reageren
  Femke
  16 oktober 2016

  Haha, wat leuk geschreven dit! Toch fijn he, een man om je heen ;) Leuke foto van jou trouwens, sta je leuk op :)

 • Reageren
  Maartje
  17 oktober 2016

  Wat een superleuke foto van jou! Die muts staat zo leuk! Haha ik vind 1 dagje zonder man wel lekker maar meer echt niet! Overdag is het ok, maar om alleen te gaan slapen, ik haat het! Niks aan!

 • Reageren
  Bente
  17 oktober 2016

  Haha ja, af en toe een avondje alleen vind ik prima, maar verder wil ik gewoon mijn vriend lekker bij me hebben!
  Bente onlangs geplaatst…Weekoverzicht 40: Veel eten en een nieuwe sportschoolMy Profile

 • Reageren
  Jessica
  17 oktober 2016

  Ik heb ook veel alleen gezeten thuis aan het begin van het jaar. Op een gegeven moment begin je er aan te wennen dat je bijna meer moet wennen aan het idee dat er weer iemand is dan aan het idee dat die weg is haha
  Jessica onlangs geplaatst…7x tips om koude voeten te verhelpen?My Profile

 • Reageren
  Maike
  21 oktober 2016

  Even alleen zijn vind ik altijd heerlijk, maar na een paar dagen begint het toch te vervelen. Dan is het wel weer extra fijn om samen te zijn!
  Maike onlangs geplaatst…10 Tips voor jullie winter bruiloftMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.