Ontwikkelingen van Flynn waar ik naar uitkeek

Flynns ontwikkelingen

Er zijn van die dingen waar je over droomt als je graag moeder wilt worden, zwanger bent of als je kindje net geboren is. Het lijkt mij bijvoorbeeld echt ge-wel-dig als Flynn mij straks voor het eerst mama gaat noemen, we samen in de plassen gaan stampen, we hopelijk uren met elkaar gaan tekenen, schilderen en knutselen, zijn eerste stapjes gaat zetten of wanneer hij voor het eerst buiten gaat spelen.

Maar er zijn nu ook al zoveel ontzettend leuke ontwikkelingen geweest waar ik naar uitkeek en die ik graag met jullie delen wil ♥.

Voor het eerst borstvoeding geven.
Borstvoeding geven leek mij altijd zo fantastisch. Het mooiste wat er was als je kindje net geboren was. Helaas kon Flynn niet gelijk bij mij aangelegd worden na de bevalling omdat hij daarvoor te zwak was maar uiteindelijk is het na een aantal dagen gelukt en heb ik hem 8 weken zelf gevoed. Ondanks dat het praktisch gezien niet altijd even handig is (je kunt je man geen flesje in zijn handen drukken ;p) vond ik het een geweldige ervaring. Zo mooi, bijzonder en tegelijkertijd zo normaal als wat. Zo hoort het te zijn voor mijn gevoel. Een moeder die haar kind zelf voedt. Ik vond het ontzettend verdrietig toen het met 8 weken niet meer kon maar tegelijkertijd ben ik ook gewoon hartstikke dankbaar dat het 8 weken goed gegaan is!

Flynns eerste lachje.
Oh wat keken we hier naar uit! De eerste weken zijn geweldig maar het punt dat er meer interactie komt met je kind is ook zo ontzettend fijn. Zo’n lachje is toch wel de ultieme interactie en toen hij eenmaal ‘s morgens zijn tandenloze bekkie bloot lachte toen ik hem weer eens duizend kusjes tegelijkertijd gaf smolt ik echt. ZOZOZOZOZOZO lief!

Inmiddels is het een enorme lachebek die het dagelijks uitgilt van plezier (en er zelfs af en toe bij knort haha).

Grijpen naar speeltjes (en mama’s vlecht).
Eerst keek Flynn alleen naar alles om hem heen maar inmiddels grijpt hij naar alles wat ook maar in zijn buurt komt, kan hij dingen van me aanpakken en stopt hij alles gelijk in zijn mond. Of het nou zijn speeltje, een hand of een vlecht is. Alles MOET in zijn mond haha. En als hij er niet bij komt rolt hij inmiddels net zo lang tot hij er wel bij kan! Ik sta er dan echt als een cheerleader bij te kirren hoe fantastisch het is als hij weer eens wat te pakken heeft. No shame in my mommy game ;p!

Teentjes in de mond stoppen.
Inmiddels heeft Flynns interesse in zijn handjes plaatsgemaakt voor interesse in zijn voetjes. En die moeten natuurlijk ook in zijn mond! Dat is iets wat ik altijd ZO lief vond bij baby’s om me heen. Ik kan me nog zo goed herinneren toen mijn neefje Luca dit voor het eerst ging doen! Zich helemaal dubbelvouwen om die teentjes maar in zijn mond te krijgen. Inmiddels doe ik Flynns sokken vaak maar uit als hij op het speelkleed aan het spelen is anders zijn zijn sokken binnen no time drijfnat.

Zomaar even een paar heerlijke momentjes die mijn hart deden smelten ;-)!

Wat zijn voor jou ontwikkelingen van je kindje waar je enorm naar uitkeek?

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

26 reacties

 • Reageren
  sabrina
  11 maart 2016

  Ik kijk nu vooral uit naar het praten, mijn dochter kan al heel wat woordjes zeggen maar soms begrijp je ze niet en dan is ze nogal gefrustreerd, best zielig om te zien:-)

 • Reageren
  chucky1012
  11 maart 2016

  Zo schattig en leuk!
  Iedere ouder kijkt wel uit naar zulke fijne momenten.
  Wat een prachtige oogjes heeft jullie zoon ;-)

  Xoxo

 • Reageren
  Linda
  11 maart 2016

  Ohja, dat teentjes in de mond doen is enorm schattig. Ook als ze gaan zwaaien of een gebaar uit hun favoriete kinderliedje onthouden is zo lief om te zien.

 • Reageren
  Dionne
  11 maart 2016

  Dat eerste lachje lijkt mij ook wel heel leuk! Mooie foto van Flynn!

 • Reageren
  Dita
  11 maart 2016

  Heerlijk deze post! En die foto is ook zo mooi :) Ik kijk uit naar de eerste keer fietsen met ons meisje. En lekker buiten zijn als het zomer is. Het wandelen vind ik nu al heerlijk. Daar keek ik altijd al naar uit.

 • Reageren
  Rowan
  11 maart 2016

  Wat een mooie momenten beschrijf je zeg. Dat lijkt mij ook genieten, echte geluksmomenten! En wat een foto weer, wat een heerlijk kindje!

 • Reageren
  Margot
  11 maart 2016

  Ik blijf naar die foto kijken, wat een heerlijke pretogen!

 • Reageren
  Tineke
  11 maart 2016

  Dat lijkt me echt geweldig, vooral dat eerste lachje!
  Liefs

 • Reageren
  Lotte
  11 maart 2016

  Wat een ongelofelijk mooie foto, Rosanne!

 • Reageren
  Manon
  11 maart 2016

  Nilo is al iets ouder maar nadat hij kon rollen, tijgeren, kruipen, staan enzo, keek ik toch écht heeeeeel erg uit naar het zelfstandig kunnen lopen. Hij loopt nu sinds 1-1,5 maand los en elke keer als ik hem zie rondstappen wil ik hem vastpakken en knuffelen, het is ZO SCHATTIG! Haha. Nu kijk ik vooral uit naar het moment dat hij woordjes gaat zeggen!

  • Reageren
   Roos
   11 maart 2016

   Oh dat kan ik me zo goed voorstellen! Je kan hem wel OPETEN zo lief is hij dan hahahah. Maar Nilo is ook wel een heeeeel knap kind natuurlijk ;-)!! En woordjes zeggen, ja geweldig <3!

 • Reageren
  Jolanda
  11 maart 2016

  Gave momentjes he! Maar wat een schattige foto!!!!

 • Reageren
  Michelle
  11 maart 2016

  Oh men wat heb je dit mooi beschreven! En inderdaad, ik herken het zo. Ons ventje is er nog niet eens, maar wat kijk ik uit naar het moment dat ik hem voor het eerst zelf kan voeden, en dat hij voor het eerst naar ons lacht. Nog even geduld.

 • Reageren
  Nina
  11 maart 2016

  Ik ben net moeder, maar heb genoten van de periode van borstvoeding. Zelf heb ik maar twee weken gevoed, omdat het nog te veel energie van mij vergde na mijn keizersnede. Toch ben ik blij dat ik dat voor mijn kindje heb kunnen doen, dus ik begrijp je helemaal.

 • Reageren
  Renate
  11 maart 2016

  Mooi om te lezen! Ik ben nu zwanger en kijk ontiegelijk uit naar onze eerste ontmoeting, bij slaapjes in het wiegje spieken, eerste rondje buiten wandelen, voor het eerst op de fiets en zo kan ik nog uren door zwijmelen :)

 • Reageren
  Marleen
  11 maart 2016

  Ah super leuk om te lezen! Jullie zijn zo’n lief gezinnetje!
  Het lijkt mij ook geweldig om ooit ook mama te worden. Ik ben nu 25 en mijn vriend is bijna 26 en wij willen allebei heel graag een kindje! Alleen mijn vriend is bijvoorbeeld nog niet klaar met zijn opleiding en ik wil nog graag een master opleiding doen. Lastige dingen allemaal:) want ik wil ook wel graag iets aan ons kindje kunnen bieden. Ik merk wel dat ik de laatste tijd alleen maar op mommyblogs kijk hahaha :) kriebels! X

 • Reageren
  Jennifer
  11 maart 2016

  Wat is Flynn een ontzettend knap jongetje! Ik keek ook uit naar bepaalde ontwikkelingen, op het moment kan ik eigenlijk niet wachten tot Melle zelf kan lopen zodat we buiten lekker kunnen wandelen met z’n tweeën en niet telkens de kinderwagen mee hoeven nemen. Dat je dan hand in hand door het park wandelt .. <3 dat beeld.. En met al die ontwikkelingen, je denkt dat het NU heel erg leuk is, maar echt het wordt elke dag steeds leuker en leuker en leuker. <3

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  11 maart 2016

  Ik keek uit naar het eerste lachje, en de eerste keer dat ze mama zeiden.

 • Reageren
  Jess
  11 maart 2016

  Ik sluit mij helemaal aan bij dat lijstje. Ik heb ook al zoveel foto’s getrokken van de voeten in de mond. Zo schattig! Dikke tenen zijn zoveel leuker dan vinger.

 • Reageren
  Marit
  11 maart 2016

  ahhh wat een schatje is het, en wat gaat het snel. Voor je het weet loopt hij, haha.

 • Reageren
  Farah
  11 maart 2016

  Ik keek naar alles uit, eerste contact, lachje, loopje, mama etc… een wonder gewoon! Ontzettende leuke foto!

 • Reageren
  demallemolenmoeder
  11 maart 2016

  Het eerste lachje, het omrollen, kruipen, lopen.. Eigenlijk alle eerste keertjes. En nu dat ze echt begint te praten.

 • Reageren
  Milou
  12 maart 2016

  Wat is ie al groot he! En wat heeft ie schattige haartjes. Noah heeft nog maar een paar sprietjes. Die ontwikkelingen zijn zo leuk! Maar het gaat ook allemaal zo snel. Ik probeer maar niet te ver vooruit te kijken en vooral te genieten van het moment.

 • Reageren
  Martine
  12 maart 2016

  Wat leuk! Ik heb zelf geen kindje maar het wel van dichtbij meegemaakt bij mijn zus.
  En wat een lieve foto!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.