Mijn snoetje bijna 1 jaar!

kleine-flynn

Ongelofelijk dat het volgende week dinsdag al een jaar geleden is dat mijn kleine Flynn ter wereld kwam. Nog een paar daagjes en we vieren Flynns eerste verjaardag.

Op vrijdagmiddag 25 september werd ik opgenomen in het ziekenhuis om de bevalling in te leiden en zondag om 5.15 werd hij dan eindelijk geboren. Hij kwam met een fantastische bos haar en een enorme wond en een ei op zijn hoofd ter wereld. Het ei was na een week ongeveer weg, de wond was na een week of 4 helemaal genezen en die bos donkere haartjes heeft plaatsgemaakt voor een nog dikkere kop met blonde haartjes.

Soms is het gewoon ongelofelijk om te zien hoeveel Flynn in het afgelopen jaar gegroeid is, veranderd is, ontwikkeling doorgemaakt heeft. Van een ‘hulpeloze’ baby die nog helemaal niks kon is hij uitgegroeid tot een heerlijk eigenwijs mannetje wat kruipend door het leven gaat, niets anders wil doen als staan (maar niet meer weet hoe hij dan weer moet gaan zitten), kusjes geeft (en er soms 5 achter elkaar wil geven ♥), net zo gek op zingen/dansen en gek doen is als zijn vader en moeder bij elkaar en inmiddels heeft hij ook zijn eerste woordje gezegd (MAMA!).

Na een lastige zwangerschap en een ronduit klote bevalling zijn we gezegend met een fantastisch vrolijk en makkelijk kind. Wat wens je jezelf als ouders nog meer? ;-)

liefste

Het moederschap is alles en niets van wat ik verwacht had. Het is echt 100 keer zo zwaar als dat ik dacht (ik ben nogal van het romantiseren ;p) maar ook 100 keer zo leuk. Het is niet te bevatten hoeveel liefde je voor je kind voelt, hoe achterlijk trots je bent op je kind en hoe trots je bent als hij weer een toffe ontwikkeling doormaakt. Stiekem dacht ik altijd dat het moederschap ‘vast wel eens zwaar zou zijn’ maar voornamelijk heel erg leuk. Soms voel ik mij ook zo, soms voelt het alsof het allemaal op rolletjes loopt en soms denk ik ‘man, man, man, hadden we niet nog een paar jaartjes moeten wachten?!’. Misschien een onpopulaire mening maar wel een eerlijke. Ik betrapte mezelf er laatst op dat ik tegen Kay zei: ‘wat hebben mensen zonder kinderen het toch eigenlijk makkelijk?! Wat hadden WIJ het makkelijk!!’. Want ja ik mis het soms om zorgeloos de deur uit te lopen, om uit te slapen tot 11 uur, niet je hele leven te hoeven plannen en er gewoon spontaan op uit kunnen gaan. Maar tegelijkertijd mis ik Flynn al na een paar uurtjes als hij ergens anders slaapt. Ga ik met een gek gevoel slapen als hij niet in zijn bedje ligt en geniet je gewoon zo van je kind.

Mijn hart smolt laatst toen hij mij een kusje door de spijlen van zijn bedje gaf en daarna Lola een dikke smakkerd wou geven. Hallo mond vol haar hahaha.

Alles is anders geworden en toch is alles hetzelfde gebleven. Kay en ik zijn nog steeds Kay en ik. Ik ben nog steeds dezelfde Rosanne als die ik was, ik heb absoluut niet het gevoel dat het moederschap mij veranderd heeft. Het ‘enige’ wat er veranderd is is dat je zelf nooit meer op 1 zal komen, dat er altijd een monstertje is die mij mama noemt en dat ik nóóit meer zorgeloos door het leven zal gaan.

Ach, als dat het enige is ;p!

Op naar Flynns eerste verjaardag! HOERA! ♥

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

18 reacties

 • Reageren
  Milou
  22 september 2016

  Ah jeee wat gaat het snel! Heerlijk mannetje, ik word altijd vrolijk van z’n lieve koppie.
  Milou onlangs geplaatst…Review Puckababy Bag NewbornMy Profile

 • Reageren
  Madelaine
  22 september 2016

  Oe, ik herken mezelf soms wel in de ”onpopulaire mening” hoor! Het is soms ook super heftig, vooral als die kleine een rotdag heeft. Dan ben ik ook niet meer te genieten. Maar Jasmin vult mijn hart (en leven) met zo veel liefde, daar kan echt niks anders tegenop. Wat is de tijd snel gegaan zeg! Ik heb je op de voet gevolgd met je zwangerschap, heb een traantje moeten laten bij je heftige bevallingsverhaal.. en nu is Flynn al bijna 1! Wow.
  Madelaine onlangs geplaatst…Pumpkin spice (and everything nice)My Profile

 • Reageren
  Sabien
  22 september 2016

  Herkenbaar! Enne… Omg onze babietjes zijn gewoon bijna 1!
  Sabien onlangs geplaatst…Review: MiniMeis* Baby- en kinddragerMy Profile

 • Reageren
  Anne
  22 september 2016

  Wat leuk zeg, dat betekend dat ik je ook al een tijdje volg (heb de hele zwangerschap van Flynn ook meegemaakt). Zo leuk!
  Anne onlangs geplaatst…Avocado koekMy Profile

 • Reageren
  Sandra
  22 september 2016

  Ooohh wat gaat dat snel zeg! Gewoon alweer bijna een jaar geledwn dat hij werd geboren. Bizar gewoon… Vind hem zo’n ontzettend leuk en lief koppie hebben!
  Sandra onlangs geplaatst…10 Dingen die je nog niet over mij wist #5My Profile

 • Reageren
  Monica
  22 september 2016

  Wat gaat dat snel he, maar wat een mooie tijd om mee te maken. Die van mij is alweer 7 geworden, snap niet hoe dat zo snel is gegaan… Geniet er maar lekker van en alvast een hele mooie verjaardag gewenst voor je knappe mannetje.
  Monica onlangs geplaatst…Als je 49 jaar oud word geschatMy Profile

 • Reageren
  Jess
  22 september 2016

  Hier ook nog twee weken :-) Volop bezig met de voorbereidingen voor haar verjaardags feestje. Spannend!
  Jess onlangs geplaatst…Een dag als huismoeder met een baby van 11 maandenMy Profile

 • Reageren
  Daniëlle
  22 september 2016

  Wat gaat de tijd ongelooflijk snel zeg! Mijn zus is nu in verwachting van haar eerste kindje. Ook een jongetje, ik denk dat ik het dan ook ze snel vind gaan!
  Daniëlle onlangs geplaatst…Heerlijke momentjes JolandaMy Profile

 • Reageren
  Melle
  22 september 2016

  Wauw wat gaat dat snel! Ik vind dit soort mijlpalen altijd zo bijzonder om van een afstandje mee te maken en te realiseren dat ik jou dus ook al zo lang volg. Heel bijzonder! De foto van jullie is echt prachtig, de liefde spat er vanaf! Wauw <3 Alvast gefeliciteerd met deze mijpaal!
  Melle onlangs geplaatst…Het is een kwestie van toegeven | Wordt de held van je eigen verhaalMy Profile

 • Reageren
  Marieke
  22 september 2016

  Ja, jemig, alweer bijna een jaar! Dat gaat zo hard! Gefeliciteerd!! En inderdaad herkenbaar, ik had ook wel verwacht dat mijn leven op zn kop zou staan (maar dan wat minder rozengeurig, ik ben juist van het niet-romantiseren…) en dat staat het ook, maar wel weer anders dan ik had verwacht. Die liefde voor je baby is echt fascinerend. Maar uitslapen (of ook al goed: doorslapen) zou ik ook wel héél graag weer eens willen ;)
  Marieke onlangs geplaatst…BzV: Stuur een boer een briefMy Profile

 • Reageren
  Nicetobeout
  22 september 2016

  Wat een mooie blog, de liefde spat er vanaf! Ik kan niet wachten tot ons kleine mannetje ook kusjes terug gaat geven.

 • Reageren
  Tineke
  22 september 2016

  De eerste verjaardag lijkt me zo bijzonder, echt een mijlpaal! 14 oktober is fedde al een half jaar en dat vind ik al heel bijzonder. Het moeder zijn valt mij juist heel erg mee, ik vind het geweldig!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…10 x geluksmomentjesMy Profile

 • Reageren
  Kelly
  22 september 2016

  Wat een popje is ‘t ook! <3
  Kelly onlangs geplaatst…Whittard – Alice in Wonderland Tea CollectionMy Profile

 • Reageren
  Margot
  22 september 2016

  Wow wat gaat dat snel! leuk om te lezen hoe je het moederschap ervaart en die foto van jullie samen is erg leuk!
  Margot onlangs geplaatst…Pastasalade met meloenMy Profile

 • Reageren
  Eva
  22 september 2016

  Wat mooi geschreven rosanne! Mijn zoontje is pas 9 weken maar het is nu al zo herkenbaar wat je schrijft. Dat je aan de ene kant denkt ‘ik wil uitslapen’ en als hij heel even weg is denk je ‘help waar is mijn kind’. En dat alles anders is maar eigenlijk ook weer helemaal niet! En dat je zoveel liefde kan voelen voor iemand!

 • Reageren
  Wendy (B)
  22 september 2016

  Wow, de tijd gaat snel!

 • Reageren
  Marije
  22 september 2016

  Huh, een jaar?? Wauw, wat gaat het hard! Fantastisch! Heerlijk mannetje heb je! Wat een zegen voor jullie na zo’n zwangerschap en bevalling!

 • Reageren
  Anneleen
  27 september 2016

  Hiep hiep hoera! Gelukkige verjaardag, Flynn!
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.