HAPPY FIRST BIRTHDAY MY LOVE!

profielfoto-flynn-1-jaar

Allerliefste Flynn, je mag vandaag je allereerste kaarsje ooit op jouw eigen verjaardagstaart uitblazen. Mijn kleine lieve jongetje is vandaag één jaar geworden! HOERA!

Toen we bijna 2 jaar geleden de knoop doorhakten om ‘er voor te gaan’ was ik ontzettend enthousiast, stiekem een beetje nerveus maar vooral heel erg blij. We zouden, voor mij eindelijk, een gezin worden! Daar was ik zeker van. Nooit had ik verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan maar voor ik het wist hadden we een positieve zwangerschapstest in handen en begon het hele zwangerschapsavontuur.

Dat dat avontuur minder fantastisch was dan ik gehoopt had was even een flinke tegenslag maar ik sleepte mij er doorheen, Kay duwde mij er doorheen (in de rolstoel. Door de fonteinen in Enschede.. De draak!) en op 27 september 2015 kwam je ter wereld. Ook toen was er absoluut geen roze wolk, was ik niet gelijk tot over mijn oren verliefd (Willemijn schreef hier een fantastisch artikel over waar ik me (in iets mindere mate) echt mee kon identificeren)  en was er vooral heel veel pijn, verdriet en een groot schuld- en faalgevoel. Dat arme jongetje wat met zijn kapotte hoofdje naast me lag had zijn moeder nodig en ik kon nog niet eens een centimeter verschuiven in bed, laat staan hem optillen of verschonen. Gelukkig was Kay er om al die taken op zich te nemen en knapte ik behoorlijk snel op.

En toen begon het pas eigenlijk. Gek genoeg vonden wij de eerste 3/4 maanden het makkelijkst terwijl je veel hoort dat die het zwaarst zijn. Buiten mijn gezondheid om ging alles zo heerlijk. Vooral die eerste weken. Flynn bleek een makkelijke slaper, sliep na een weekje of 3 al van half 12 tot half 7 en was over het algemeen gewoon heel tevreden. Weinig krampjes, geen huilbuien, gewoon lekker rondkijken en knuffelen. Helaas moest ik na 8 weken stoppen met de borstvoeding omdat Flynn niet voldoende groeide maar ook hier zette ik mijzelf gelukkig na een paar flinke huilbuien (WEHHHHH WAAROOOMMM) weer overheen.

Onze eerste kerst als gezin, onze eerste keer oud en nieuw als gezin, we genoten er ZO van. Alle ontwikkelingen maken je apetrots, de liefde die zo enorm groeit voor je kind is soms overweldigend (KIJK DAN HOE MOOI HIJ IS WHEEHHHH) maar maken het cliche dat het ‘het allemaal waard is’ zeker waar.

flynn-6-weken

Nee het was niet alleen maar fantastisch het eerste jaar. Flynn had behoorlijk last van sprongetjes (lees: huilen, huilen en nog eens huilen), had keelontsteking waardoor hij heel ziek was en vlak voor de vakantie had hij 2 weken dubbele oorontsteking.. Allemaal niet leuk en zeer vermoeiend maar het hoort er ook bij :)! Ik merk dat ik soms een stuk minder geduldig ben dan dat ik zou willen zijn en dat is lastig. Je komt echt je eigen valkuilen tegen als ouder en ben je zelf moe en geïrriteerd? Reken er dan maar niet op dat je je kind stil krijgt. Heerlijk zo’n spiegel die je voor krijgt haha. En als het qua gezondheid bij deze ‘paar dingetjes’ blijft, hallo dan knijp ik mijn beide handen dicht (en dank ik god op mijn blote knieën tegelijkertijd).

Het eerste jaar is omgevlogen. Wat een ontwikkeling maken ze door. Flynn staat inmiddels heel erg goed, hij vindt het ook fan-tas-tisch om te staan. Hij voelt zich helemaal the man en sinds gisteren maakt hij af en toe een paar piepkleine stapjes van de bank naar de tafel. Zo leuk, dat trotse gezichtje is echt om je dood te lachen. Hij wil overal op klimmen, is een ontzettend knuffelkont en heeft inmiddels ook door hoe hij heel erg boos kan zijn. Inclusief gillen, handen tot vuistjes knijpen en dingen van zich afsmijten. Leuk als je moeder dan zegt dat ‘jij precies zo was Roos’…. Haha!

Het is zo leuk om te zien dat hij dingen van Kay en dingen van mij heeft. Hij heeft Kays mond en mijn ogen, als hij moe is heeft hij zijn mondje altijd dicht terwijl die met spelen altijd open is. Precies zijn vader. Snel boos zijn en daarna weer gelijk vrolijk? Tsja dat heeft hij van mij ;p! Het sociale heeft hij denk ik van ons beide en het ondernemende ook.

Het klinkt heel gek maar het is soms nog steeds niet te geloven dat Flynn echt MIJN zoon is. Dat hij echt mijn baby is, dat ik moeder ben, dat ik zo’n grote verantwoordelijkheid heb als iemands moeder te zijn. Soms voel ik me ook echt een hele verantwoordelijke en volwassen vrouw (oke meisje) en soms voel ik me gewoon nog 18, heb ik zin om te dansen in de kroeg met vriendinnen en gewoon even helemaal alleen Rosanne te zijn. Stiekem denk ik dat dat nooit gaat veranderen. Dat als ik 40 ben en Flynn voor het eerst een biertje wil drinken in de kroeg, hij zijn ogen uit z’n kop schaamt omdat z’n moeder daar staat te dansen als een kip zonder kop (met die rare tantes van hem). Oh wat zou dat geweldig zijn hahaha. Arme puber.

Ik kan nog wel 1000 woorden meer schrijven maar ik laat het bij deze kleine 900 ;-)! Wat een jaar, wat een verandering. Maar toch is alles ook zo hetzelfde. Ik hou van hem, mijn kleine schat.

Hiep hiep hoera, Flynn is 1 jaar! ♥

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

16 reacties

 • Reageren
  Bente
  27 september 2016

  Zo heey, wat vliegt de tijd! Het voelt echt nog maar een paar maanden geleden dat je beviel!

  Maar goed, van harte gefeliciteerd natuurlijk!! Maak er een fijne dag van :)
  Bente onlangs geplaatst…Weekoverzicht 37: Keuken, klussen, koken!My Profile

 • Reageren
  Maartje
  27 september 2016

  Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie prachtige zoontje! Mijn zoontje is gister 3 geworden en soms kan ik hem achter het behang plakken maar de liefde die ik voor hem voel is groter dan woorden ooit kunnen beschrijven. Het is niet altijd makkelijk, maar toch ook een enorme rijkdom he!? Mooi beschreven, trotse mama! Flynn boft maar met zo’n lieve mama als jij! Fijne dag toegewenst met je mannen!

 • Reageren
  Hanna
  27 september 2016

  Gefeliciteerd met Flynn! Mooi artikel ook :)
  Hanna onlangs geplaatst…Ik stop ermeeMy Profile

 • Reageren
  Simone
  27 september 2016

  Gefeliciteerd met Flynn! Wat een mooi open artikel :)
  Simone onlangs geplaatst…De fijnste zomer momentjesMy Profile

 • Reageren
  Margot
  27 september 2016

  Wow wat gaat dat toch snel. Van harte gefeliciteerd!

 • Reageren
  Sabine
  27 september 2016

  omgevlogen dit jaar! Bizar he… Hier wordt leonardje zondag 1, superlook om nog steeds mee te lezen met Flynn die even oud is, heel herkenbaar allemaal :)!

 • Reageren
  Sandra
  27 september 2016

  Gefeliciteerd met jullie leuke mannetje! Fijne dag en geniet van zijn eerste verjaardag met zijn drietjes. :)
  Sandra onlangs geplaatst…8 Leuke manieren om iemand te bedankenMy Profile

 • Reageren
  Wendy (B)
  27 september 2016

  Hiep hiep hoera :D !

 • Reageren
  Inge
  27 september 2016

  Yay! Gefeliciteerd!

 • Reageren
  Jessica
  27 september 2016

  Gefeliciteerd en maak er een mooie onvergetelijke dag van.
  Jessica onlangs geplaatst…Shoplog Action: Verf, knijpers en aan de knutselMy Profile

 • Reageren
  Darina
  27 september 2016

  Prachtig geschreven en gefeliciteerd met jullie zoon!
  Darina onlangs geplaatst…Hotel Melia AlicanteMy Profile

 • Reageren
  Jess
  27 september 2016

  Gefeliciflapstaart Flynn!
  Zondag zijn wij aan de beurt (happy tears!)
  Jess onlangs geplaatst…Tip: Play & go opbergtas (+ Give-away)My Profile

 • Reageren
  Sabrina
  27 september 2016

  Gefeliciteerd met jullie mooie ventje! Wat heb je er een prachtig artikel van gemaakt. Veel geluk in Flynn s 2e jaar!

 • Reageren
  Tineke
  28 september 2016

  Een dag te laat, maar alsnog van harte, Flynn! :D En jullie natuurlijk ook! ;) wat een jaar is het geweest…
  Tineke onlangs geplaatst…HOME | Nieuwbouwwoning kopen: waar moet je op letten?My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  28 september 2016

  Heel mooi geschreven! Wat ben je een trotse mama én terecht hoor! :) Hopelijk hadden jullie een gezellige dag!
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Reageren
  Cindy
  29 september 2016

  Oh wauw, wat is zo’n jaar toch snel gegaan. Hopelijk hebben jullie een toffe dag gehad!
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Memories – Zon zon en nog meer zonMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.