#GIRLSWEEKEND

Schermafbeelding 2016-05-15 om 13.27.12

Ik weet het nog zo goed, de eerste keer dat ik weer uit ging na mijn bevalling. Flynn was zo’n 10 weken oud en ik had ZO ontzettend veel zin om te gaan stappen met vriendinnen. Ik vond dit ook niet meer als normaal maar toch hoorde ik van best wat mensen (on- en offline) dat mensen daar soms best van stonden te kijken. Zo snel na je bevalling alweer naar een discotheek? Heb je daar al behoefte aan? Goh, ik nog helemaal niet hoor!! Wil je niet alleen maar bij je kind zijn?

Het simpele antwoord is nee. Ik wil niet alleen maar bij mijn baby zijn (hallo er zitten 168 uren in een week en ik was er 5 van weg.. ). Na 9 maanden zwangerschap, waarvan ik vanaf week 30 eigenlijk al bijna niks meer kon en 20 uur per dag in bed doorbracht, een zware bevalling en een (voor mijn gevoel) langdurend herstel SNAKTE ik naar tijd met mijn vriendinnen doorbrengen. Tijd als mijzelf doorbrengen, als Rosanne en niet alleen als mama. Al was het maar voor een paar uurtjes. Even uit die 24/7 mommymode. Het was een heerlijke avond. Ik had mijn vriendinnen al voorbereid dat ik waarschijnlijk na 1 cocktail al onder de tafel zou liggen en om 2 uur hoogstwaarschijnlijk de knollen op zou hebben maar niks was minder waar. Rond 4 uur wouden zij naar huis en danste ik nog de sterren van de hemel (ehum) in de R&B zaal. HOEZO gaan we naar huis? (;p) Aahhh nog heeeeel evennnnnnn!

Misschien dat jij dat gek vindt, snel vindt, daar absoluut geen behoefte aan had maar ik wel en ik schaam me daar écht niet voor.

Maakt het je een minder goede moeder dat jij een avond voor jezelf kiest? Nee. Het maakt mij juist een leukere moeder want een avond met mijn vriendinnen doet mij altijd zo goed. Dat maakt mij weer een leuker en gelukkiger mens en dus een leukere moeder voor Flynn.

Afgelopen weekend ging ik voor het eerst 2 nachten van huis sinds Flynn er is. Al weken geleden had ik een weekend Amsterdam bij mijn vriendin Daniëlle geplant. Al voordat Flynn geboren was, hebben Kay en ik afgesproken dat wij dingen met onze vrienden willen blijven doen die we ook deden in ons before-baby leven. Zo gaat Kay dit jaar gewoon met zijn vrienden op vakantie (en ik hopelijk volgend jaar) en ging ik nu lekker 2 nachtjes weg. Eerlijk is eerlijk, ik vond het best even spannend. Vooral bij het weggaan wou ik Flynn eigenlijk niet loslaten (haha) maar eenmaal op weg vond ik het ook wel even goed. Ik heb een heerlijk weekend gehad bij Daniëlle. Heerlijk gekletst, gelachen om grapjes die alleen wij grappig vinden, lekker gegeten (pizza!), ongegeneerd Sangria gedronken, lekker geslapen (al kan Semu, haar Franse bulldog, ook flink snurken!!) en gewoon even niks gedaan. HEERLIJK!

Ik denk dat moeders er vaak iets meer moeite mee hebben om alles even los te laten dan vaders. Maar, voor mijn gevoel, is het ook veel meer ‘algemeen geaccepteerd’ dat mannen, nadat ze een kind hebben gekregen, gaan stappen met vrienden of op (zaken)reis gaan.. Maar als de vrouw weg gaat staan mensen daar van te kijken! Vreemd eigenlijk.

Wat ik met dit blogje wil zeggen is dat je vooral moet doen wat jij fijn vindt en dat je eerlijk bent richting jezelf. Mensen, en vooral andere moeders, kunnen je soms het gevoel geven dat het niet ‘normaal’ is om bepaalde gevoelens te hebben (ik ben kapot, ik word gek, ik ben moehoe!) want tsja, ‘het hoort er bij, suck it up‘. Het mag er dan bij horen, maar deze gevoelens horen er ook bij. Punt. Ik denk dat wij ons allemaal wel eens zo voelen. Je houdt zielsveel van je kind maar soms moet je gewoon even loskoppelen en jezelf zijn. Girltime op zijn tijd is ZO belangrijk. En als jij daar behoefte aan hebt: make it happen. En als je hier geen behoefte aan hebt is dit natuurlijk ook prima maar ik denk dat dat hele mommy shaming een keer afgelopen moet zijn.

ZO! Are you with me of vind jij mij een ontaarde moeder? ;-)

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

13 reacties

 • Reageren
  Manon
  16 mei 2016

  Ik ben volledig “with you”! Ik kan ook zo genieten van een dagje sauna met mijn moeder en zusje of vriendin. Een nachtje weg heb ik nog niet gedaan (ja wel met vriend maar nog niet met vriendin) maar dat staat wel op de planning voor de korte termijn.
  Manon onlangs geplaatst…Kiekje #3: Een week met leven en doodMy Profile

 • Reageren
  Michelle
  16 mei 2016

  Heeeel erg ‘with you’ in deze! Ik heb geen idee of ik er behoefte aan zal hebben over een poos; ik heb weinig vriendinnen en Koen en ik zijn sowieso heel erg van het ‘samen’ dingen doen met vrienden, altijd al zo geweest. Ik ben echt van het motto leven en laten leven en vind dat iedereen vooral heel erg moet doen waar ie een gelukkig mens van wordt. Dat is toch het allerbelangrijkste? Wel of geen me-time; als je je er maar goed bij voelt!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#41: DE EERSTE MET MORRIS!My Profile

 • Reageren
  doortjesblog
  16 mei 2016

  Ik ga ook regelmatig een dagje weg of een weekend weg, daar geniet ik nog steeds enorm van, dus waarom niet?! Ik ben er elke dag, 24 uur per dag voor mijn kinderen en ik heb af en toe ook gewoon tijd voor mijzelf nodig :)
  doortjesblog onlangs geplaatst…Op schoolreisje!My Profile

 • Reageren
  Kelly
  16 mei 2016

  Ik ben zelf dan geen moeder, maar tijd voor jezelf maken is gewoon heel erg belangrijk! Lekker ontspannen, lachen en gewoon leuke meiden dingen doen is toch heerlijk!
  Kelly onlangs geplaatst…Photodiary #170 Napels, mooi weer & sushiMy Profile

 • Reageren
  Paola
  16 mei 2016

  Ik heb die behoefte zelf nog niet, maar snap niet waarom er schaamte voor zou moeten zijn als je het wel hebt! Dat maakt je echt geen slechte moeder! Ik hecht veel waarde aan een bad momentje twee keer per week. Dan kom ik tot rust en ben ik weer als herboren ;)
  Paola onlangs geplaatst…Tijd voor jezelfMy Profile

 • Reageren
  Catharina
  16 mei 2016

  Zeker geen ontaarde moeder, juist goed meisje, ook jezelf blijven en niet alleen mama zijn. Ik ben al 31 jaar mama en kan me goed herinneren dat ik ook zo’n zin had om uit te gaan, even lekker dansen.

 • Reageren
  Dita
  16 mei 2016

  Ik vind het heerlijk om even weg te gaan zonder Mila. Toen ze 3 weken was gingen mijn vriend en ik voor het eerst uit eten zonder haar. We hebben het geluk dat onze ouders (3 paar want die van mijn zijn gescheiden) om de hoek wonen en regelmatig willen oppassen. Ik ga nog wekelijks naar vriendinnen of alleen met mijn vriend weg. Ik word daar gelukkig van. Natuurlijk is het heerlijk om bij Mila te zijn maar zeker niet alleen maar. Ik vind het ook heerlijk om nu weer aan het werk te zijn.
  Dita onlangs geplaatst…Mijn roots, India ♥My Profile

 • Reageren
  Jessica
  16 mei 2016

  Groot gelijk hoor! Diegenen die commentaar hebben zitten zelf zeker 24/7 bij hun kind….. werken of alleen boodschappen halen kan dan ook niet hè. Ja hoor, ik vind het ook heerlijk even zonder kind. We gaan ook al jaren een weekend weg zonder. Maar ik ga ook elk jaar een weekend weg met mijn zoon. Bewust tijd met ze doorbrengen. En bewust tijd voor jezelf en voor je relatie.

 • Reageren
  Milou
  16 mei 2016

  Faas is in maart geboren en ik heb er ondertussen al een avondje weg met een vriendin opzitten zonder hem. Een nachtje nog niet, haha. Maar ik ben daar ook niet te moeilijk in en mijn vriend ook niet. We zijn ook al samen heerlijk gaan shoppen terwijl Faas bij opa en oma het goed naar zijn zin had. Even met z’n twee weg! Ik had verwacht er meer moeite mee te hebben maar ik weet dat hij in goede handen is. (ik voelde me bijna schuldig dat ik er zo makkelijk mee om ging) Zo belangrijk weer even die tijd voor jezelf. Maar als ik ‘m dan weer zie dan knuffel ik ‘m helemaal fijn! <3
  Milou onlangs geplaatst…Maandag 2 meiMy Profile

 • Reageren
  Neelke
  16 mei 2016

  Mooi blogje Rosanne! Ik denk dat het heel erg verschilt per mama. Bij de een voelt het alsof je een arm en een been mist, en de ander vind het juist lekker om even weg te zijn. Ik val toch echt in die laatste categorie. Even tijd voor mezelf. Ik mis mijn kleintje dan echt wel, maar ik vind het ook echt heerlijk om even weg te zijn.
  Neelke onlangs geplaatst…Struinen door HeidesteinMy Profile

 • Reageren
  Diana
  16 mei 2016

  Leuke blog! Ik denk dat het heel erg verschilt per persoon/ moeder. Ik vind het na 1,5 jaar nog steeds lastig om mijn kind ergens achter te laten, laat staan een weekend haha.
  Diana onlangs geplaatst…Autovakantie naar Polen (2015)My Profile

 • Reageren
  Cindy
  16 mei 2016

  I am with you! Denk ik… Ik kijk wel uit om weer dingen te ondernemen met vriendinnen, omdat ik weet dat mijn man en Mels een heel goed team samen zijn. In het begin moest ik er niet aan denken, Mels is nu 7,5 week oud en ik ga al iets inplannen om een dagje weg te gaan met vriendinnen, dat is wel pas over een paar weken, maar toch. Een weekendje weg is nog even lastig haha.
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Memories – Moederdag en jarigMy Profile

 • Reageren
  sammie
  17 mei 2016

  Goed dat jullie doen waar jullie je goed bij voelen, lijkt me het verstandigst om je in dit geval niks van andere aan te trekken. Je bent tenslotte niet alleen maar moeder maar ook gewoon mens en vrouw :)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.