Meer slingers ophangen in 2017, hoe ga ik dit doen?

slingers-ophangen-in-2017

Jullie lazen het al in mijn nieuwjaars blogje: ik wil van 2017 écht mijn jaar gaan maken! Ik ging al kort in op hoe ik dit bereiken wil maar ik ben er de hele week al over aan het nadenken en wil voor mezelf het één en ander op een rij zetten. En aangezien ik dit soort dingen gráág met jullie deel begon ik met het schrijven van dit artikel.

Wat wil ik nou echt?

Wat ik echt wil in 2017 is gelukkig zijn. Me gelukkig voelen en meer uit de dagen en weken halen! Soms lees ik blogs van die overactieve hyperdepieper vrolijke mensen die letterlijk van iedere dag een feestje willen maken.. Dat zou heeeel tof zijn maar erg realistisch is dat niet (voor mijn gevoel in ieder geval niet). Die mindset is misschien wel verandert door het moederschap want voor de tijd dacht ik ook echt zo. Maar mijn leven draait niet meer alleen om mij, er is iemand anders die altijd op 1 staat en je hebt gewoon lang niet alle dagen zelf in de hand. Je er tegen verzetten maakt het vaak alleen maar erger dus kan die dag dat je heel veel ‘asses zou kicken‘ binnen een minuut in duigen vallen zodra je kind beslist dat er iets anders op het programma staat ;-)! Resultaat? Je staat gelijk alweer 1-0 achter die dag (of week). Soms enorm frustrerend!

En juist die frustratie moet ik loslaten want het IS NOU EENMAAL ZO. Wat mijn valkuil is is dat ik er misschien zelf dan wel te lang in blijf hangen. ‘Meh, vanmorgen was niks nu is toch mijn hele dag al verpest’.. NEE. Net als dat als je 1 reep chocolade eet niet gelijk de rest van je dag, week of gehele dieet verpest is (want toch #foreverfat). Eet die reep chocolade en ga daarna weer gezond verder. Was je ochtend rot, jammer dan. Maar probeer van de middag wat meer te maken. Daar wil ik aan werken dit jaar.

Lijstje met waar ik aan wil werken voor meer slingers en confetti in 2017

• Bewuster online, bewuster offline.
Als ik online ben, ‘geniet’ daar dan ook van en hou op met ‘beetje scrollen, beetje lezen, beetje doorklikken’ en ‘oh ja, wat wou ik eigenlijk online ook weer doen’? Als ik tijd heb om lekker even te ontspannen en zin heb om een video te kijken, kijk dan ook die video en wees je daar dan bewust van. Net als offline zijn. Lekker een avondje op de bank? Ik leg mijn telefoon gewoon boven neer i.p.v. in ieder reclameblok hopsakee binnen no time weer die telefoon in mijn hand te hebben.

• Bewuster genieten van vrije tijd.
Flynn gaat 2 dagen in de week naar de creche terwijl ik niet eens buitenshuis werk en NOG heb ik het gevoel alsof ik amper vrije tijd heb. ‘Hoe dan’ hoor ik je denken, ‘wat een luxe’ hoor ik je denken. Heel simpel. ‘s Morgens om half 8 gaan mijn mannen de deur uit. Ik doe lekker even rustig aan (en hier geniet ik ook echt van, rustig ontbijten bijvoorbeeld, haleluja).. Maar rond 9.00 ga ik het hele huis schoonmaken, op zoek naar vacatures, sollicitatiebrieven de deur uit doen, draai ik wasjes, poets ik, doe ik boodschappen, probeer ik mijn dramatische app bij te houden, bellen, dingen regelen en eigenlijk doe ik 100 dingen die ik ook zou kunnen doen als Flynn er wel is. ZO ontzettend zonde. Voor ik het weet is het 17.00 uur en heb ik het gevoel dat ik allerminst tijd voor mezelf gehad heb. En zo kom ik bij mijn volgende punt:

• Beter plannen.
Voor mijn gevoel valt of staat alles met planning. En in mijn geval ‘valt’ alles ;-)! Als ik mezelf zou moeten omschrijven zou in de top 3 zeker de eigenschap ‘chaotisch’ voorbij komen. Ik heb door de jaren heen echt wel wat geleerd wat betreft plannen, het gebruiken van een agenda en vergeet ik minder dingen dan jaren geleden maar dit is wie ik ben en ik denk dat ik hier altijd meer moeite mee zou hebben dan een gestructureerd persoon. Toch wil ik hier nog meer over gaan leren voor het nieuwe jaar want ik denk echt dat dit mij enorm kan helpen om van 2017 een nog geweldiger jaar te gaan maken :)!

• Avonden beter benutten.
9 van de 10 keer plof ik om 19.00 op de bank om er niet meer vanaf te komen. Gesloopt van de dag achter Flynnie aanvangen, eten koken, het huishouden, gewoon alles. Zonde eigenlijk want als je uitrekent dat ik meestal rond 22.30 naar bed ga houdt dat in dat ik iedere avond 3.5 uur voor de televisie hang. 3.5 uren x 7 avonden per week is 24.5 uur (!!) per week wat ik sowieso voor de televisie doorbreng. Are you kidding me? Al zou ik 2 avonden per week de hele avond echt iets doen dan heb ik al 7 extra uren in mijn week zitten! Gebruiken dus die avonden en uit die televisie!

• Werken aan zelfontwikkeling.
Ik weet nog niet helemaal hoe ik dit vorm wil geven maar ik weet wel dat ik het enorm mis om te leren. Ik hou van nieuwe dingen leren, ik hou ervan om mijn hersenen aan het werk te zetten, om mezelf te ontwikkelen. Ik wil graag in 2017 een cursus, workshop of wat dan ook volgen om mezelf weer meer te ontwikkelen.

en naast deze grotere speerpunten wil ik:

• Vaker dagjes weg.
• Me meer realiseren dat ik niet 99% van de tijd allerlei capriolen moet uithalen met Flynn maar dat het ook prima is als hij een keer baby TV kijkt en ik nog gauw even een artikel type. Ik heb altijd het gevoel dat ik de hele dag met hem ‘moet’ spelen terwijl er ook gewoon heel veel andere dingen moeten gebeuren ;-)!
• Iedere week minstens 3 sollicitatiebrieven de deur uit doen.
• Minder geld uitgeven aan onzin.
• Vaker iets alleen met Kay doen.
• Dingen afmaken voor ik met iets nieuws begin.

Een HELEBOEL dingen, een heleboel persoonlijke dingen ook waar ik aan wil werken in 2017. Bij slingers ophangen denk je misschien eerder aan ‘ik wil iedere maand naar de spa’ of ‘ik wil minstens 3x op vakantie’ maar ik denk dat dit voor mij juist die slingers betekent. Je gewone leven zo inrichten dat je daar gelukkig mee bent :)!

Ik ga jullie de komende tijd op de hoogte houden van alles. Heb jij nog super goede tips waardoor jij veel lekkerder in je vel bent komen te zitten? En heb jij nog goede voornemens voor het nieuwe jaar? ♥ Let me know in de comments!!

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

16 reacties

 • Reageren
  Miek
  5 januari 2017

  Wat een mooi en herkenbaar artikel heb je geschreven! Ik zit zelf in precies zo’n periode in mijn leven en de doelen die je stelt zijn ook mijn doelen. Zelf kon ik het alleen niet zo duidelijk verwoorden dus ik vind het heel handig dat jij dit allemaal zo op een rijtje hebt gezet. Op dit moment zorg ik fulltime voor mijn kindje van bijna een jaar, en soms voelt mijn leven daardoor wat leeg. Ik merk ook dat ik me vaak focus op de lastige dingen die het moederschap soms met zich meebrengt, waardoor ik vergeet te genieten van de vele mooie momenten. Ik wil meer dankbaar zijn voor het feit dat ik zo veel tijd mag doorbrengen met mijn kindje en tegelijkertijd wil ik dit jaar gaan uitzoeken wat ik kan en wat ik wil naast het moeder zijn.

  Ik hoop dat 2017 helemaal jouw jaar wordt, maar met zulke doelen moet dat toch lukken! Ik blijf in ieder geval trouw meelezen want ik geniet altijd van je blogs.

  • Reageren
   A
   6 januari 2017

   Soms is het goed even geen slingers te hebben om op te hangen! Wat eenvoudiger leven kan je misschien beter laten voelen, zeker als je minder prikkels van de tv krijgt, die ongemerkt iets met je doen…en je zoontje wordt gelukkig van jou om zich heen, dat is genoeg!!

  • Reageren
   Roos
   6 januari 2017

   Hey Miek! Dankjewel voor je lieve reactie. Wat jij nu schrijft is ook weer zo enorm herkenbaar voor mij. Vooral dat lege gevoel en het minder genieten van de mooie momenten omdat je het soms gewoon ZO zwaar vindt. Ik ben er echt achter gekomen dat lang niet iedereen gemaakt is om huismoeder te zijn en dat ik, ook al dacht ik altijd van wel, dat dus ook absoluut niet ben. Ik ben veel leuker en gelukkiger als ik een paar dagen iets anders doe! Heel veel succes met uitzoeken wat je wil, neem er de tijd voor en zet ‘m op! XX

 • Reageren
  Maartje
  5 januari 2017

  Hoi lieve Roos, allereerst: happy new year! De beste wensen voor alles dit jaar! Graag wilde ik ook even reageren op dit artikel, wilde op je Nieuwjaarsblogje al reageren maar is er bij ingeschoten. Dit artikel is zooo herkenbaar, of beter gezegd, was. Maar ik heb mezelf echt geleerd om me aan een ‘soort van’ planning te houden en dat helpt echt zoveel. Ik ben ook zo iemand die dingen niet eens afmaakt en ondertussen aan het volgende begon. En sinds ik plan en niet tussendoor bijv even online ga en me weer laat afleiden lukt alles veel beter. Heb mezelf ook toegezegd alleen sochtends in bed en savonds social media enz te checken. Was ook veel te veel onbewust bezig op mn telefoon. En ook leren loslaten. En bewuster bezig zijn. Dus als ik met m’n zoontje speelde, echt er van genieten en niet denken van dit en dit moet nog gebeuren enz. Werk blijft er altijd nog. Echte genietmomentjes minder. En als ik dan gepland had om de keuken schoon te maken, dat ook doen in een keer zonder mezelf te laten afleiden. Ik kan nu veel meer doen in een korte tijd en heb nog superveel tijd over. Maar was moeilijk in het begin om dit te leren en mezelf er toe te zetten. En wij hebben geen tv (gelukkig) anders zou ik daar defenitief ook teveel tijd aan verkwisren. Goed dat je daarover nagedacht hebt! Succes met alles! Weet zeker dat het je gaat lukken. Mooie doelen om naar toe te werken in ieder geval! Liefs xx

  • Reageren
   Roos
   6 januari 2017

   Hoi Maartje, dankjewel voor je lieve berichtje! Je hebt zo gelijk, super knap dat je al zo ver daarin bent! Ik heb er nu een paar dagen opzitten waarin ik me veel strakker aan een planning hield en dit werkt ZO fijn. Voel me nu al beter over mezelf, na die paar dagen haha! :D Liefs! XX
   Roos onlangs geplaatst…Meer slingers ophangen in 2017, hoe ga ik dit doen?My Profile

 • Reageren
  Renate
  5 januari 2017

  Ik vind dit echt een heel herkenbaar artikel. Ik voel me ook vaak schuldig al ik niet ‘iets leuks doe’ met mijn zoontje als hij wakker is. Maar nu ik weer werk leg ik hem bijvoorbeeld op een boxkleed als ik de was opvouw en ga ik alles benoemen en hem aan stofjes laten voelen bijv. Gewoon twee in één. Een kind geniet toch al van de gewone dingen in het leven (SPH Ter Horst haha), dat is juist zo mooi. Daar leert je kind ook van. Betreft het bankhangen en zo.. wij hebben nu twee fitnessapparaten gekocht en sporten nu om de avond een half uur op zolder haha. Dat vind ik wel super fijn. Stoom afblazen samen maar wel lekker thuis zijn. Ik ben benieuwd naar je zoektocht!

 • Reageren
  Josianne
  5 januari 2017

  Dit lijken me hele mooie doelen Rosanne! En ik denk dat het ook allemaal heel haalbaar is :) En als je een dagje in het Hilversumse door wil brengen, dan hoor ik het wel!
  Josianne onlangs geplaatst…Hoi januari!My Profile

 • Reageren
  Benthe
  5 januari 2017

  Wat een goede doelen heb je opgeschreven! En ik denk trouwens helemaal niet “wat een luxe”, het lijkt me onwijs uitputttend om een klein kindje thuis te hebben, laat staan dat je er ook nog dingen naast wil doen zoals solliciteren. Petje af!! En veel succes dit jaar, het gaat je vast lukken <3!
  Benthe onlangs geplaatst…Worth sharing: over vrolijke lijstjes, social media fails, jezelf op de eerste plek zetten en uitstelgedragMy Profile

 • Reageren
  Veerlez
  6 januari 2017

  Wat een fantastische doelen heb je! Ik kijk er naar uit hoe dit zich op je blog gaan laten terug zien. Ik denk dat ik het offline/online gedeelte ook nog wil toevoegen aan mijn doelen lijstje! Dank voor die inspiratie!
  Veerlez onlangs geplaatst…The Instagram tag 2016My Profile

  • Reageren
   Roos
   6 januari 2017

   Dankjewel Veerle! En zou ik ook doen als ik jou was :). Denk dat me dat heel veel gaat geven!

 • Reageren
  Eline
  6 januari 2017

  Wat een mooie en realistische doelen heb je gesteld. Een van je doelen is werken aan zelfontwikkeling. De website http://www.coursera.org biedt gratis online cursussen aan van een heleboel universiteiten over de hele wereld. Er zijn veel verschillende onderwerpen dus voor ieder wel iets interessants te vinden. De cursussen zijn in het Engels, al komen er steeds meer talen bij. Ook zijn ze volgens mij bezig met ondertiteling. Sommige cursussen kun je ieder moment starten en andere hebben een vaste startdatum. Het enige wat je moet doen is een account aanmaken en je kunt beginnen. Het handige is dat er ook een app van is. Dus je kan overal waar je bent bezig gaan met je cursus. Al heb je waarschijnlijk wel een internetverbinding nodig, weet ik niet zeker want dat heb ik nog niet geprobeerd.

 • Reageren
  Maike
  6 januari 2017

  Zo wat een lijst met doelen, wel een heleboel mooie dingen. Ik ken het gevoel wel van eigenlijk uren de tijd hebben, maar na afloop het gevoel hebben dat je niets hebt gedaan. Vooral in de avonden kan ik inderdaad heel wat extra nuttige tijd kwijt. Alleen de motivatie ontbreekt me soms wel een beetje!
  Maike onlangs geplaatst…Zo vind je de trouwringen van jullie dromen + 25% korting!My Profile

 • Reageren
  Ayla
  10 januari 2017

  Wat een goede insteek heb je zeg! Ik vind dat je het heel goed verwoord als je zegt dat het inrichten van je gewone leven ook de slingers kunnen zijn. Naar mijn mening is een goede basis ook zo ontzettend belangrijk, als dat goed zit dan is er veel meer rust en ruimte voor leuke dingen. Heel veel succes met deze lijst, maar ik denk zomaar dat je geen succes nodig hebt en dat het je gewoon gaat lukken!
  Ayla onlangs geplaatst…Bonenmeuk, het ziet er niet uit maar smaakt zó goed!My Profile

 • Reageren
  mariimma
  10 januari 2017

  Ook voor mij is je artikel heel herkenbaar. Ik hoop dat dat je troost: we worstelen allemaal met de dingen die je benoemt. Ik probeer deze thema’s ook aan te pakken, onder andere door daarover te bloggen.
  Ik ben benieuwd hoe jij je voornemens concreet gaat maken en één en ander gaat aanpakken. Ik ga het graag volgen, hopelijk leer ik ervan!

 • Reageren
  Rachel Kromdijk
  10 januari 2017

  Van elke dag een feestje maken is inderdaad niet realistisch, het zou mooi zijn als je schijt aan alles kon hebben en je alleen maar op jezelf kon focussen. Helaas is dit niet hoe ik in elkaar zit. Ik hou van mensen en ik geef teveel om ze. Als ik een stuk op msn.com lees over dat twee jonge vrouwen omringd worden door 40 IS strijders, dan breekt mijn hard. Als ik zie hoe pijn sommige dieren worden gedaan door mensen dan lopen de tranen over mijn wangen.

  Minder geld uitgeven aan onzinnige dingen.. hier moet ik ook eens een voorbeeld aan gaan nemen.

  En meer offline zijn vind ik ook wel een hele goeie! succes met alles, je kan het! Bij mij lukt het plannen juist geweldig, dit jaar heb ik het helemaal onder de knie. Binnenkort komt er een video online op mijn youtube kanaal over hoe ik alles plan naast mijn 40 uur!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.