Hoe geniet je nou echt van de kleine dingen?

6.6

Ik, en vele anderen, schrijven er veel over. Genieten van de kleine dingen in het leven. Als je kan genieten van de kleine dingen in het leven heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn. Een prachtig streven, toch? Maar het ook daadwerkelijk in de praktijk brengen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het leven raast aan ons voorbij, iedereen is zo druk. Heb je eigenlijk wel tijd om te letten op al die leuke, kleine dingen?

Ik denk dat dat gelijk ook de sleutel is tot succes:

Bewustwording.

Als je je bewust bezig houdt met het vinden van mooie, fijne, kleine momentjes op je dag zul je zien dat je ze veel meer ziet. Dat ene hertje wat je iedere ochtend vanuit je trein in het bos spot had je nooit gezien als je weer eens op Facebook zat. Je kunt het normaal vinden dat je vriend iedere dag het eten klaar heeft als jij doodmoe uit je werk komt of je kunt er bij stil staan wat voor ontzettend lief gebaar dit eigenlijk is. Je kunt bloemen op de vaas zetten en ze er hebben staan of je kan er iedere dag even naar kijken en je realiseren hoe ze je huis opfleuren en hoe lekker ze wel niet ruiken.

Kleine voorbeelden maar het kan een wereld van verschil in je leven maken.

En misschien denk je nu: ik ben toch veel te druk om iedere keer daarbij stil te staan! Dat mag, maar ik ben er van overtuigd dat genieten van kleine dingen een keuze is wat weinig te maken heeft met of je er nou tijd voor hebt of niet. Wel of de wil er is of niet.

Maak die keuze!

Maak de keuze om deze week eens iedere dag 5x een minuutje eens om je heen te kijken en te zien wat voor geweldige dingen er eigenlijk te zien zijn en gebeuren. 5x 1 minuutje. Ik denk dat je minstens het 3 dubbele doorbrengt op Facebook?!

Die ene collega die altijd een kopje thee voor je haalt en die precies weet wat voor smaakje jij lekker vind. Sta er eens bij stil!
Eindelijk die ene klus binnen gehaald of die vervelende klant gerust gesteld? Deel het, vier het!
De trein op het nippertje kunnen redden? Yes! Ben je mooi op tijd thuis.

Maak die beslissing eens voor deze week. Probeer het gewoon! Maak de afspraak dat je iedere avond voor het slapen gaan minstens 5 dingen kan opzeggen of opschrijven waar je anders niet bij stil had gestaan.

Ik ben heel erg benieuwd hoe je je aan het einde van de week voelt!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

15 reacties

 • Reageren
  Northflix
  16 maart 2015

  Wat een fijn artikel!
  Soms is het goed en heel fijn om eens bewust met kleine dingen bezig te zijn en daar geluk in te vinden.

 • Reageren
  Tamarah
  16 maart 2015

  Heel mooi artikel en dat stukje bewustwording is heel erg belangrijk inderdaad. Sommige dingen zien we al snel als vanzelfsprekend waardoor we soms vergeten hoe mooi/bijzonder iets kan zijn!

 • Reageren
  Xaviera
  16 maart 2015

  Wat een fijn artikel om te lezen! Die bewustwording en dankbaarheid voor de mooie (kleine) dingen in het leven vind ik heel belangrijk. Erg goed om hierbij stil te staan.

 • Reageren
  Margot
  16 maart 2015

  Mooi artikel! En een goede reminder.

 • Reageren
  Falco Renierkens
  16 maart 2015

  Het blijft vreemd om over mensen te lezen die dezelfde denkwijze als ik hanteren. Ik ben in ieder geval een stuk relaxter geworden sinds ik besloten heb positief te denken en te genieten van die kleine dingen :) Oh en die foto bovenaan maakt me zo happy :D Me love summer!

 • Reageren
  Marion
  16 maart 2015

  Tot voor kort raasde die wereld ook aan mij voorbij. En ik raasde lekker mee. Ik had al honderd tekenen gekregen dat ik echt wat vaker stil moest staan of in ieder geval rustiger aan moest doen. Ik ging lekker door en nu zit ik al bijna een jaar ziek thuis. Gekke is dat ik er ergens wel dankbaar voor ben, want daardoor leef ik nu inderdaad op de manier waar jij nu over schrijft. Heel mooi artikel.

 • Reageren
  Kimberley
  16 maart 2015

  Heel fijn artikel! Ik ga dan het liefst een half uurtje in het zonnetje zitten en nadenken over hoe gelukkig ik wel niet ben met van alles en nog wat. Maak ik een soort lijstje voor mezelf met goede, kleine dingen.

 • Reageren
  Femke
  16 maart 2015

  Ik denk inderdaad dat het ook een kwestie is om de keuze te maken! Super goed en duidelijk artikel is dit. Ik geniet absoluut van de kleine dingen in het leven. En tuurlijk; soms is het leven super druk, maar stilstaan bij de ‘normale’ dingen is altijd goed :D

 • Reageren
  mariëlle
  16 maart 2015

  Ik vind het ook belangrijk om te genieten van kleine dingen, niet elke dsg is groots! Ik geniet ook echt als ik net de bus haal haha!

 • Reageren
  Martine
  16 maart 2015

  Mooi geschreven en inderdaad genieten van de kleine dingen maakt je heel gelukkig. Zo kan ik enorm genieten als ik met mijn dochtertjes op een zonnige ochtend naar school fiets langs de weilanden!

 • Reageren
  Cindy
  16 maart 2015

  Ik probeer me steeds bewuster te zijn van de omgeving om me heen. Als ik hardloop, loop ik bewust zonder muziek. Als ik wandel, wandel ik maar met oog voor de omgeving. Als ik ergens moet wachten, dan kijk ik om me heen. En ik zie zoveel mooie momenten die ik anders niet zou zien: Een opa lachend met zijn kleinzoon, krokussen in het park die net de grond uit zijn, planten die in de knoppen zitten. Dat geeft mij echt een happiness gevoel!

 • Reageren
  Jorien
  16 maart 2015

  Dit is echt iets waar ik naar streef in mijn leven. Fijn om jouw artikel te lezen, goede reminder meer om nog meer mijn best te doen. ^_^

 • Reageren
  Leonie
  17 maart 2015

  Oja, heerlijk om stil te staan bij de kleine dingen. Ik probeer dit de laatste tijd heel vaak te doen. Bijvoorbeeld met een hardloopwedstrijd afgelopen zondag, er stonden allemaal mensen, onbekend voor mij, me aan te moedigen, met mijn naam! (Ik had boven m’n startnummer mijn naam op mijn borst staan) Zó ontzettend leuk dat ik de tien kilometer letterlijk moeiteloos uitliep! Ik kreeg er zo’n energie van, ook door het mooie weer en de mooie omgeving om me heen. Ik kan iedereen aanraden dit regelmatig te doen!
  Leuk artikel Rosanne!

 • Reageren
  blauwesokken
  18 maart 2015

  Yeah, helemaal mee eens. Bewust genieten!
  Dat probeer ik in mijn rol als leerkracht de kinderen ook heel erg mee te geven. De wereld is zo mooi! Als je maar even de tijd neemt om te kijken, voelen, horen, ruiken, proeven…

 • Reageren
  Sharon
  22 maart 2015

  Mooi idee! Ga het komende week toepassen :)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.