Dag januari, hallo februari! Over fijne dingen en goede voornemens

dag januari

Het eerste hoofdstuk van het jaar 2017 is alweer voorbij. Hoofdstuk 2, de maand februari, is aangebroken. Maar niet zonder een terugblik op dat eerste, voor mij wel hele mooie, hoofdstuk! Een blog over alle fijne dingen van januari en een eerste reflectie op mijn goede voornemens!

Goede voornemens

Als je mijn blog over mijn goede voornemens terug wil lezen kun je dit hier doen! :) In grote lijnen waren mijn grootste punten voor het jaar 2017 het vinden van een uitdagende baan in de zorg, bewuster online/offline zijn, beter plannen en tijd goed benutten.

De eerste 2 weken

De eerste 2 weken van januari ging ik als een speer. Ik was zo goed bezig en voelde mij hier ook enorm goed bij. Ik maakte in de avond een duidelijke planning voor mijzelf voor de volgende dag en wist mij hier 9 van de 10 keer ook aan te houden. En ik kan je zeggen dat dit écht heel erg goed voelde! Het plannen ging beter en ook het goed benutten van tijd ging een heel stuk beter. Minder doelloos rondsurfen op het internet maar mijn tijd nuttig besteden. Je krijgt hier zelf ook gelijk zo’n veel beter gevoel door.

Het online/offline ging ook al een stukje beter maar toch minder goed als gehoopt. Het zit er op 1 of andere manier zo in dat je de hele dag constant aan die telefoon geplakt zit. Wat het ‘t ook niet makkelijk maakt is dat je, als je veel solliciteert, ook het gevoel hebt dat je je telefoon de hele dag wel bij je moet hebben want stel je voor dat je net dat ene telefoontje mist!

Na de operatie van Flynn

Werd het voor mij allemaal toch een beetje lastiger. Sowieso was de week dat Flynn ziek was een week waarin ik letterlijk NIKS gedaan heb buiten de zorg voor Flynn om. En dit is niet erg, hier heb ik mij ook gewoon aan overgegeven, maar het voelt gewoon als een verloren week. Helemaal als je dan die weken er voor zo goed bezig bent kan dit soms wel even lastig zijn maar goed. Je er tegen verzetten kan nog veel vervelender zijn dus ik ben er gewoon in mee gegaan ;-)!

Laatste week van januari

En toen stond opeens die laatste week van januari op de kalender. De week waarin ik een nieuwe baan vond en mijn grootste voornemen voor 2017 gelijk in de eerste maand al uit zag komen. Hoe fantastisch is dat? Ik ben ZO ontzettend blij met deze nieuwe kans. Een nieuwe kans op werk, een nieuwe kans om het leukste te doen wat er is (mensen helpen), een nieuwe kans om onze spaarrekening eens goed aan te gaan vullen (;p) en vooral de kans om mijzelf weer lekker te gaan ontwikkelen.

Dus ondanks dat het niet met alle goede voornemens gelijk even fantastisch ging is de mooiste, beste en belangrijkste voor mij uitgekomen. Vanaf 1 februari (vandaag dus) ga ik aan de slag bij mijn nieuwe werkgever en naast dat ik het ENORM spannend vind kan ik tegelijkertijd niet wachten. Heerlijk die combi van al die gekke emoties ;-)! De komende maand zal een hele drukke gaan worden. Ingewerkt worden op mijn nieuwe werk, veel leren en mijn draai gaan vinden als werkende mommy. Ik heb er zin in!

Fijne dingen van januari

Januari 1

♥ Ik at veel lekkere en gezonde dingen. Vooral veel (hele dikke) rijstwafels (van de appie) waren mijn favoriet deze maand. Heerlijk!

♥ Mijn boekjesmonster. Boekjes lezen vind hij het leukste wat er is. Als ik het woord ‘boekje’ ook maar zeg waggelt hij naar de kast om een boekje te pakken. ZO lief.

♥ Ik maakte 3 super leuke kattenspeeltjes voor Lola en James waar we bijna dagelijks mee spelen.

♥ Ik ging met een vriendin tapas eten en naar de film ‘Onze jongens’! (heb jij de film inmiddels al gezien?)

♥ Ik besteedde weer wat meer tijd en aandacht aan mijn uiterlijk. Haren krullen, leuke kleding, dat soort dingen. Doet me altijd goed ;-)!

♥ Veel knuffelen met Flynn, het fijnste wat er is.

januari 2

♥ Ik volgde een super leuke workshop voor het maken van interieur moodboards en kwam daar weer hele leuke mensen tegen waarmee ik nu een heel tof bloggersweekend ga organiseren. ZO leuk om nieuwe mensen te leren kennen, netwerken en elkaar te kunnen helpen :)!

♥ Het moment dat Flynn weer zijn vrolijke zelf was een kleine week na zijn operatie.

♥ Met z’n 3tjes op stap naar het tuincentrum. Dat soort heerlijke ‘burgertrut’ dingen vind ik heerlijk.

♥ De vrouwenmars op 21 januari. Wat was (en ben) ik trots op iedereen die meegelopen heeft en als je mijn artikel hierover nog niet gelezen hebt moet je dit zeker nog even doen.

♥ Hierboven zie je mijn blije hoofd een paar uurtjes nadat ik het nieuws kreeg dat ik aangenomen ben op mijn nieuwe werk. Happy happy joy joy.

♥ Ontspannen in bad, de fijnste momentjes vind ik dat. Even niks. Lekker warm. Heerlijk!

En dat was mijn januari! Een warm afscheid van een fantastische maand voor mij. Komende maand ga ik het, wat mijn goede voornemens betreft, weer helemaal oppakken. Want wanneer moet je nou beter plannen dan wanneer je een enorm drukke maand voor de boeg hebt? Wish me luck!! :D

Hoe gaat het met jouw goede voornemens?

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

9 reacties

 • Reageren
  Margot
  1 februari 2017

  Wat een fijne dingen allemaal en veel succes en plezier vandaag!
  Margot onlangs geplaatst…Mijn tips voor een perfecte bruiloftMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  1 februari 2017

  Wat leuk zo’n uitgebreid maand overzicht! Wat wordt Flynn al groot zeg. Mooie artikelen en goed dat je dat artikel schreef over de vrouwenmars!
  Dionne onlangs geplaatst…Travel | Dit is de mooiste AirBnB waar ik ooit geweest benMy Profile

  • Reageren
   Roos
   2 februari 2017

   Ja groot wordt hij hé? Echt al een hele jongen! Mijn schatje ;-)! En dankjewel voor je complimentje! X

 • Reageren
  Christa
  1 februari 2017

  Wat fijn om zo’n blije recap te lezen! Heel veel succes (en plezier!!) op je eerste werkdag!

 • Reageren
  Josianne
  1 februari 2017

  Ik ben blij voor je Roos! Zo leuk dat je weer een baan hebt. Hopelijk is het allemaal goed gegaan vandaag :)
  Josianne onlangs geplaatst…Girlboss Time – Wat heb ik geleerd na twee jaar ondernemen?My Profile

  • Reageren
   Roos
   2 februari 2017

   Het ging super :D! Thankyou honey, tot snel! x

 • Reageren
  Irene | Tussenmarsenjupiter.be
  2 februari 2017

  Er gaat niets boven een uitstapje naar het tuincentrum! :D Veel plezier volgende maand en met je nieuwe werk!
  Irene | Tussenmarsenjupiter.be onlangs geplaatst…Overzicht • JanuariMy Profile

 • Reageren
  Heidi
  6 februari 2017

  Wat mooie foto’s meid.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.