Wat als tijd, geld en omstandigheden geen rol zouden spelen

Wat als

Die vraag stelde Steven Zwerink ons tijdens het Happiness café wat ik, inmiddels alweer ruim een maand geleden, bezocht. Dit was namelijk de vraag die voorafging aan zijn enorme avontuur als Digital Nomad. Een experiment wat uiteindelijk een compleet nieuwe leefstijl werd voor Steven en zijn vrouw (en inmiddels dochter!). En wat voor één. Ze reizen de wereld over in een geweldig Volkswagen busje en verdienen hun geld online! Voor velen een droomleven maar tegelijkertijd een ver-van-je-bed-show.. Want zoiets is toch helemaal niet haalbaar als gewone sterveling?

Blijkbaar wel want Steven en zijn vrouw zijn ook doodnormale stervelingen (voor zover ik weet natuurlijk ;-)!)

Tijdens het happiness café stelde hij bovenstaande vraag aan het publiek en sinds die dag zit deze vraag in mijn hoofd. Wat zou ik doen als tijd, geld of omstandigheden geen rol zouden spelen. Hoe zou ik mijn dagen het aller- allerliefst doorbrengen?

Laten we voorop stellen dat ik ontzettend gelukkig ben en ik enorm tevreden ben met het leven wat ik heb. Dit is ook geen vraag die je jezelf zou moeten stellen uit ontevredenheid jezelf en je leven blijven ontwikkelen is prachtig. Ook al je al dik tevreden bent met je leven op dit moment. Willen we niet allemaal het mooiste en het voor jou hoogst haalbare uit het leven halen? Of dit nu de wereld over reizen is, je eigen bedrijf beginnen, toch die marathon gaan lopen of toch de knoop doorhakken en voor het moederschap gaan.

Vele gesprekken voerde ik over deze vraag met Kay, familie en vriendinnen. Op de één of andere manier had deze vraag mij geraakt, iets getriggert. Het antwoord is namelijk absoluut niet voor de hand liggend. Zou jij gelijk antwoord kunnen geven op deze vraag?

photo-1459199950029-01408f35eb43

Het antwoord voor mij:

Als ik het concreter maak voor mijzelf vraag ik mij af hoe mijn meest geweldige dag er uit zou zien. Dit zou het ideale leven zijn wat ik dan al leidt.

Ik zou ‘s morgens wakker worden, naast Kay, in een fijn bed in een camper of caravan. Waarschijnlijk door Flynn, die huilt om zijn fles. Ik haal hem uit bed, gooi de deur van de caravan open en kijk uit op een prachtig dal waar we de dag ervoor naar toe gereden zijn. Bergen, bomen, een meer. Ik snuif de frisse lucht op en trek een gekke bek naar Flynn die mij natuurlijk ultiem grappig vind. Ik zet Flynn in de kinderstoel en maak een flesje voor hem. Hij drinkt deze buiten op mijn schoot op en zodra zijn buikje rondgedronken is kan hij lekker gaan spelen. Buiten. Het is fris maar het lijkt er op dat het een mooie dag gaat worden!

Terwijl Flynn speelt en Kay nog ligt te slapen schrijf ik een blog. Een blog over hoe wij gisteren hier naar toe zijn gereden via prachtige weggetjes met de meest mooie uitzichten. Ik bewerk de foto’s die ik maakte van de lokale markt waar we ingredienten kochten voor hetgeen wat ik die avond er voor gekookt heb. Waarschijnlijk een simpel recept wat door de verse ingredienten heerlijk is. Ik schrijf een blog over onze avonturen van de dag er voor. Ik zet ‘m online, deel het op Facebook en Instagram, pak mijn toilettas en ga douchen in het toiletgebouw.

Als ik terugkom heeft Kay ontbijt gemaakt en ligt Flynn te slapen. We maken plannen voor die dag en na het ontbijt gaan we op pad. We zijn vrij, trekken rond wanneer wij dat willen en gaan naar huis wanneer wij dat willen. We genieten van het ‘simpele leven’. Bij elkaar zijn, de natuur en lekker eten.

‘s Avonds als Flynn in bed ligt zitten wij nog lekker buiten en kletsen we over onze dag, beantwoord ik mail of schrijf ik nog een blog.

Conclusie:

Het lijkt mij fantastisch om iets meer avontuur in mijn leven te hebben, vrijheid te voelen.. Ondanks dat ik mijzelf, mede door mijn werk, al enorm vrij voel. Op dit moment is dit voor ons geen mogelijkheid omdat Kay de baan van zijn dromen heeft (en hierbij veel verantwoordelijkheden draagt wat hem niet in staat stelt om ff een paar maanden verlof te nemen). Wel is het een optie om dit ‘leventje’ eens uit te proberen tijdens onze vakantie in September. We gaan naar Oostenrijk en misschien is het een optie om een camper of een caravan te lenen of te huren om te zien of dit daadwerkelijk zo fantastisch is als dat ik denk dat het is!

Final message

Wat ik heel gaaf vond aan het verhaal van Steven was dat hij aangaf dat mensen vaak denken dat dingen niet mogelijk zijn of alleen maar de beren op de weg zien maar soms, soms moet je dingen gewoon doen. Ja dingen zijn spannend en lijken in eerste instantie niet mogelijk. Maar ga kijken hoe je ze wel mogelijk kunt maken in plaats van die beren te blijven zien. Praat er over, zoek manieren om het waar te kunnen maken

Hoe cliche het ook is, spijt krijg je alleen van de dingen die je niet geprobeerd hebt!

Als jij er over nadenkt, hoe zou jouw ultieme leven er dan uit zien? Wat zou jij doen? :) En ben jij iemand die er volledig voor gaat of ben jij iemand die meer de beren op de weg ziet?

handtekening Lifebyrosie.nl

 

Gerelateerde artikelen

22 reacties

 • Reageren
  simpel, met een snufje liefde
  25 mei 2016

  Ik zou denk ik een fijn huisje op het plattenland willen in een ver land. Amerika ofzo, waar het echt nog open is. En verder lekker simpel leven. Mijn man heeft zijn droombaan dus ook voor ons niet haalbaar.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Hoe wij onze zwangerschap bekend hebben gemaakt.My Profile

 • Reageren
  Darina
  25 mei 2016

  Een mooi en interessant artikel! Ik zou een klein huisje in een schattig dorpje in Zuid-Frankrijk willen en dan fulltime aan mijn boek (en) willen werken! Lijkt me heerlijk!
  Darina onlangs geplaatst…My Blog and Writing Goals for 2016: how are things now?My Profile

 • Reageren
  Dionne
  25 mei 2016

  Wat een mooi artikel! Deze vraag is inderdaad stof om over na te denken. Zelf moet ik toegegeven dat ik mijn vrijheid heel erg mis. Ik ben sinds vorig jaar afgestudeerd aan de hogeschool en sinds januari werk ik 40 uur per week als PR en marketing consultant. Iets wat ik leuk vind om te doen, maar het is geen 9-5 baan en soms is het best stressvol. De klant blijft immers koning. De laatste weken ben ik erg aan het worstelen wat ik nu wil. Hoe ik mijn leven iets anders kan inrichten. Misschien is het ook wel wennen, na een fijne studententijd. Maar toch. Dit is niet iets wat ik mijn hele leven wil doen. Gemiddeld 45 uur werken en daarnaast (omdat ik het leuk vind) een eigen blog bijhouden. Vooral reizen trekt mij heel erg. De wereld is te mooi om op een plek te blijven. Leuk dit artikel! Ik ga hier ook eens over nadenken!
  Dionne onlangs geplaatst…DIY | Een landkaart aan je muurMy Profile

  • Reageren
   Roos
   25 mei 2016

   Je werkt inderdaad heel erg veel! Hoe leuk je het ook vindt, er is (voor mij ook) een heleboel meer in het leven dan alleen werken! Reizen is inderdaad fantastisch. Gaaf dat je er over na gaat denken! Het is alleen al goed als je er bij stil staat :)!
   Roos onlangs geplaatst…Wat als tijd, geld en omstandigheden geen rol zouden spelenMy Profile

 • Reageren
  Kelly
  25 mei 2016

  Ik ben inderdaad (helaas) iemand die waarschijnlijk voor altijd die beren zal gaan zien. Ik zou dolgraag een wereldreis willen maken. Alle verschillende culturen zien lijkt me zo gaaf! Maar tegelijkertijd wil ik ook mijn eigen plekje en aan mijn toekomst werken (goede baan etc). Dat is eigenlijk het enige dat me momenteel tegenhoudt…

 • Reageren
  Annagreet
  25 mei 2016

  Ik zou het heerlijk vinden om in een land te leven waar je altijd buiten kunt zijn. Dat het er altijd warm is. Aan de andere kant vind ik het leven hier in Friesland ook heerlijk. Veel ruimte, rust en vrijheid. Heerlijk! Ik ga nog even twijfelen, maar het is wel een hele leuke vraag die je bezig kan houden. :)
  Annagreet onlangs geplaatst…InterviewMy Profile

 • Reageren
  Paola
  25 mei 2016

  Wat een mooi artikel! Jou geweldige dag klinkt heerlijk! Niks moet, alles kan en gewoon genieten van het moment met je gezin.

  Helaas ben ik iemand die zeker beren op de weg zien. Ik heb een periode gehad waarbij ik door omstandigheden niet ver van huis durfde en s’avonds doodsbenauwd was buiten en ook regelmatig binnen!

  Nu die jaren achter me liggen en de angst weg is merk ik dat ik dingen wil inhalen! Ik zou zo graag impulsief de auto willen pakken, uren willen rijden om daarna bij een prachtige plek uit te komen. Er zijn plekken in Nederland waar ik zelfs graag nog eens naar toe wil gaan, maar toch houdt iets me tegen!

  Ik ben me de laatste maanden bewuster gaan denken over wat ik precies wil met mijn leven. Wat maakt me onrustig en hoe zie ik de toekomst? Op veel vragen heb ik nog geen antwoord, maar ik weet wel dat ik meer wil genieten. Genieten van mijn man en mijn lieve dochter. Samen herinneringen maken en de wereld om ons laten draaien. (wel onze wereld natuurlijk) ;) En misschien wel het belangrijkste! Niet meer bang zijn voor wat een ander er van zou vinden.
  Paola onlangs geplaatst…BlogpauzeMy Profile

 • Reageren
  Sophie
  25 mei 2016

  Ik houd ook enorm van avontuurlijke dingen maar ik zou mijn leven niet willen laten lijden door avontuur. Juist die afwisseling van het normale dagelijkse leven naar avontuur maakt het, dat ik van het avontuur kan genieten. De situatie die jij omschrijft lijkt me trouwens ook heerlijk!
  Sophie onlangs geplaatst…Ik weet even niet zo goed wat ik moet zeggen…My Profile

 • Reageren
  Melle
  25 mei 2016

  Wat inspirerend en wat een super mooie vraag! Die vrijheid voelen, dat snap ik wel. Die behoefte heb ik zelf ook! Maar dan vooral in vrijheid in mijn hoofd, de ruimte voelen zodat er heel veel ruimte ook is voor nieuwe ideeën en projecten. Helemaal leuk, ik ga er verder over nadenken :)

 • Reageren
  Sonja
  25 mei 2016

  Heeel leuk om daar eens gewoon écht over na te denken hè, en even al die “maar”-en los te laten. Ik droom heel vaak over mijn toekomstige leven en wil heel veel, maar weet soms echt waar ik dan al die tijd vandaan moet halen. Maar inderdaad: je kan je eigen toekomst creëren dus ik blijf mijn dromen voor ogen houden en ik geloof er stiekem in dat het dan gewoon goedkomt, ofzo. Hallelujah voor het dromen!<3
  Sonja onlangs geplaatst…Eerste keer BERLIJN: Bijzondere plekjes ontdekkenMy Profile

 • Reageren
  Lieke
  25 mei 2016

  Wat een mooi artikel en het is soms zo fijn om zulke gedachtes de vrije loop te laten gaan! En inderdaad dromen zijn gewoon mooi en als je maar hard genoeg wenst komt er echt wel eens eentje uit! ;)
  Lieke onlangs geplaatst…Mijn favoriete IG foto’s #7 | BlogMy Profile

 • Reageren
  Sabine
  25 mei 2016

  Leuke vraag! Ik zou buiten de stad wonen, ergens op een finca in het Colombiaanse platteland (of in een ander land met mooie natuur). Ik zou eigen baas zijn en fulltime bloggen en veel reizen (om over te bloggen).
  Sabine onlangs geplaatst…San Francisco, Colombia: een prachtig weekendje wegMy Profile

 • Reageren
  Femke
  25 mei 2016

  Oh ik ben gek op dit soort vragen! Echt een goede dit. Super leuk ook om jouw antwoord te lezen :D

 • Reageren
  Ilse
  25 mei 2016

  Ik zou mijn baarmoeder(slijmvlies) weg laten halen zodat ik nooit meer pijn heb noch ongesteld word en me geen zorgen meer hoef te maken over anticonceptie en ik zou naar Italië verhuizen. Dat eerste wil geen enkele arts doen op mijn leeftijd maar dat tweede is in the making!

 • Reageren
  Yvette
  25 mei 2016

  Wat mooi dat Steven je zo aan het denken heeft gezet. Ik kreeg deze vraag al eens eerder op mijn bord, en hij houdt mij ook nog steeds vaak bezig. Het heeft er aan bijgedragen dat we 2 maanden door Azië gingen reizen met peuter. Liefs!
  Yvette onlangs geplaatst…Enschede tip: Muziek in de StratenMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  26 mei 2016

  Wat een prachtige vraag en ik verwacht dat die vraag me de aankomende dagen nog bezig gaat houden. Mijn voorlopige antwoord zou zijn de wereld over reizen met een simpele backpack. Vrij zijn, geen verplichtingen. Gelukkig ga ik hier in de zomer een start mee maken door in Zweden te gaan backpacken!

 • Reageren
  Ineke
  27 mei 2016

  Een huisje in Portugal, Italië of Spanje :). Met een mooie tuin vol met olijfbomen en allerlei andere
  Ineke onlangs geplaatst…Waarom het leuk is moeder zijn van een kleuterMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.