Kerstster gemaakt van ijslollystokjes en dennentakken!

Niets leukers dan je huis in kerststemming brengen, toch? Ik maakte deze prachtige kerstster van.. IJslollystokjes! Ja echt! Kijk je mee?

Ik vond dit idee op de Duitse DIY blog Julia to the Fullest dus alle credits gaan naar haar! Een kerstster gemaakt van lollystokjes en een dennentak. Zo simpel, zo leuk. Ik hou er van! Ik kocht bij Action voor €0,50 ongeveer 100 lollystokjes en ik gebruikte een afgeknapte tak van onze kerstboom om het allemaal te beplakken.

Het is zo ontzettend simpel maar met zo’n leuke uitkomst!

Jullie weten inmiddels wel dat ik sowieso heel erg hou van simpele DIY’s en recepten. Deze kersthangers gemaakt van karton en witte verf zijn zó leuk of deze mini appeltaartjes als dessert bij het kerstdiner die je voor nog geen €3,- maakt. Leuke dingen maken hoeft niet moeilijk of duur te zijn :)!

Leg de ijslollystokjes neer zoals op bovenstaande foto. Plak ze stevig aan elkaar vast. Ik gebruikte hiervoor een lijmpistool en dat vind ik ook echt het fijnste werken. Om het midden iets steviger te maken knipte ik een klein rondje uit een stuk karton en plakte dat op het midden.

Daarna begint het leukste; het beplakken van de lollystokjes met stukjes dennentak. De dennentakken plakte ik ook weer vast met het lijmpistool. Een mooi rood lint er omheen geknoopt en klaar is je kerstster van 50 cent ;-)!

Het leuke hieraan is dat je het zo groot kunt maken als je zelf wil. Volgend jaar ga ik denk ik een enorme kerstster maken hiervan met lampjes er in en deze buiten ophangen, lijkt me zo vet! Misschien dat ik dan voor de stevigheid de lollystokjes dubbel ga doen. Je kunt natuurlijk ook allemaal andere vormen maken zoals bijvoorbeeld mooie sneeuwvlokken. De mogelijkheden zijn eindeloos! :)

Heel veel plezier met kerstknutselen nog deze laatste dagen voor kerstmis! Veel liefs!

Gerelateerde artikelen

1 reactie

 • Reageren
  Audrey
  21 december 2019

  Die is echt supertof!
  Audrey onlangs geplaatst…12 kerstclichés die iedereen herkentMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.