Ik volgde een super toffe workshop interieur moodboards maken!

workshop interieur moodboard maken

Vorige week ging voor mij niet de geschiedenis in als de leukste week van het jaar (door de operatie van Flynn) maar wat wel heel erg leuk was is dat ik afgelopen donderdagavond in de auto stapte naar Enschede voor een workshop Interieur moodboards maken.

Deze ontzettend leuke workshop werd georganiseerd door Yvette van Vettt.nl en Marloes Bosch van Roodbosch interieurstyling! Met in mijn achterhoofd ons droomhuis, dat we hópelijk dit jaar gaan kopen, ging ik aan de slag en ik vertel je er natuurlijk alles over!

moodboard maken

De tafels begonnen met dit: een keurig uitziend stukje tafel voor iedereen met uitleg over de workshop, een pen, schaar, lijm en een groot bord om het moodboard op te maken. Maar al gauw zagen alle tafels er zo uit:

Interieur moodboards maken

VOLGELADEN met allerlei tijdschriften en knipsels.

Na een korte introductie begon iedereen fanatiek te knippen. Marloes vertelde ons om gewoon helemaal los te gaan en letterlijk ALLES wat je leuk vindt uit het tijdschrift te knippen. Voor mijn gevoel vind ik altijd alles leuk maar toen ik eenmaal aan het bladeren was bleek dit reuze mee te vallen. Waar ik bij anderen de stapels met knipsels hoger en hoger zag worden bleef het bij mij nog angstvallig leeg. Ik kwam er al gauw achter dat ik veel dingen bij anderen heel erg mooi kan vinden maar niet voor mijzelf.

Zo kan ik een strakke, minimalistische inrichting best mooi vinden maar moet ik er voor mijzelf niet aan denken. Donkere kleuren in huis kunnen een huis super klassiek en gezellig maken maar niet voor mij en gekke behangetjes op de muur in toffe printjes? Leuk maar weer: niet voor mij.

Mijn stijl is eigenlijk wel vrij duidelijk. Ik hou van een lichte basis in je interieur aangevuld met kleur. Een houten vloer (liefst een visgraat ♥), een landelijke keuken, een open haard of houtkachel om het af te maken.. Gezellige tierelantijntjes maar niet te druk.

Mijn probleem is altijd alleen om er een geheel van te maken. Ik koop vaak dingen apart die achteraf he-le-maal niet bij elkaar passen en daardoor weer in de kast belanden. Heb je niks aan ;-)! Marloes gaf hier in aan dat je eigenlijk gewoon altijd je moodboard bij je zou moeten hebben. Je hoeft niet letterlijk dat ding dagelijks onder je arm mee te slepen maar maak er een foto van met je telefoon. Zo heb je het altijd bij je!

Na een uurtje knippen, veel kletsen met elkaar en Marloes die langs iedereen liep en hier en daar aanwijzingen gaf was het de bedoeling om er 1 geheel van te maken. Met behulp van Marloes gingen we kijken wat van de uitgeknipte dingen bij elkaar pasten en wat absoluut niet, wat voor stofjes en kleuren hierbij zouden matchen en hoe je bepaalde dingen aan zou kunnen pakken om er 1 geheel van te maken.

3.

Zoals je kunt zien op de eerste foto is mijn moodboard nog niet helemaal compleet. Ik wil er eigenlijk nog een kleurig kleed bij op plakken maar ik kon steeds de juiste kleuren niet vinden die pasten bij de rest van mijn gekozen kleuren (en nu gaan we het eens goed aanpakken ;-)!) dus dat komt nog!

Ik heb echt een hele leuke avond gehad vol gezelligheid en inspiratie. Nu dat nieuwe huis kopen (euh.. vinden!) dan kunnen we er daarna mee aan de slag gaan!! ♥

handtekening Lifebyrosie.nl

Yvette organiseert meer ontzettend leuke workshops! Ook geïnteresseerd? Houdt dan haar Facebookpagina in de gaten! De volgende workshop die ze gaat geven is ‘mindfull’ opvoeden, er zijn nog een paar plekjes vrij dus wees er snel bij! 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Yvette
  27 januari 2017

  Leuk om te lezen! Sinds de workshop voel ik de drang om nog veel meer moodboards te maken, het helpt ECHT!

 • Reageren
  Tineke
  29 januari 2017

  Hartstikke leuke blog, ik heb jaren geleden ook eens een moodboardcurses gedaan, nu doe ik thuis nog wel eens omdat we net verhuist zijn en ons huis aan het inrichten zijn, blijft leuk om te doen

 • Reageren
  Heidi
  6 februari 2017

  Ziet der echt leuk uit. Zou ik hier thuis ook eens moeten doen wat ik leuk vind op een moodboard hangen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.