Aan de slag met onze tuin.

Onze tuin

(*)Met het mooie weer van de afgelopen week verlang ik meer en meer naar een mooie tuin. We hebben een prima tuintje maar er écht iets moois van maken, dat hebben we nooit gedaan. Tot nu!

Wat ons altijd een beetje tegenhield was het feit dat we een huurhuis hebben. Hoe lang wonen we hier nog? Gaan we dan echt nieuwe tegels leggen, dure bomen aanschaffen of een tuinset kopen die misschien niet mooi staat in de tuin van ons toekomstige koophuis? Maar inmiddels wonen we hier al 4 jaar en wonen we hier waarschijnlijk ook nog wel een tijdje en we vinden het echt tijd om er een fijne buitenruimte van te maken!

De basis is gelegd!

Zoals je op de foto hierboven ziet hebben we een mooie indeling qua tuin. Kay heeft er voor gezorgd dat de basis inmiddels helemaal top is. Hij heeft alle tegels met de hoge drukspuit schoongemaakt, alle borders netjes gemaakt en alle troep opgeruimd. Ook heeft hij achterin het gras gelegd (hier stond eerst een bankje en een tafel). Ook al is het maar een klein stukje, hier kan Flynn lekker spelen!

Onze tuin 2 onze tuin 4

Zoals je ziet genieten de katten er ook heel erg van. Zo leuk!

Nu de basis gelegd is kunnen we gaan beginnen met de aankleding. Ik heb een heleboel inspiratie opgedaan voor de tuin via de webshop EMOB. Een webshop waar je alles vindt voor in je interieur. Van bedden tot banken en van tuinsets tot keukens! Zeker een kijkje waard!

We willen graag van de schuur tot de muur van het huis een groot schaduwdoek ophangen. Hierdoor creëer je de sfeer van een overkapping. Hier onder komt dan een mooie tuinset die ik gezellig aan wil kleden met plantjes en kaarsjes. Wat mij ook heel erg gaaf lijkt is een mooie vuurschaal voor koudere avonden en ik wil de rest, onder de ‘overkapping’, graag aankleden met leuke do it yourselfs!

Ik heb zoveel zin om hiermee aan de slag te gaan! Jullie kunnen de komende tijd zeker artikelen verwachten over het gezellig aankleden van je tuin, de do it yourselfs en natuurlijk het eindresultaat!

Jeej!

handtekening Lifebyrosie.nl

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met EMOB.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

 • Reageren
  Darina
  10 juni 2016

  Ik ben heel benieuwd naar de foto’s. Ik vind het altijd heel leuk om in de tuin bezig te zijn en te genieten.
  Darina onlangs geplaatst…Parisienne Diary | 10 Things To Do in Paris When It RainsMy Profile

 • Reageren
  Rowan
  10 juni 2016

  Wat heerlijk om mee bezig te zijn! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

 • Reageren
  Corine
  10 juni 2016

  Lastig he met een huurhuis. Wij hebben het uiteindelijk wel moeten doen omdat er geen schuttig stond en er amper een terras lag.

  Je kan het uiteindelijk net zo duur maken als dat je wil.

  Heb nog wel een tip wat betreft de vuurschaal. Wij gebruiken hiervoor een oude wasmachine trommel. (Google het even) Brand erg goed en er valt niets uit. Vaak kan je ze ook wel low budget via marktplaats ofzo krijgen.

  Succes met de tuin!

 • Reageren
  Marion
  10 juni 2016

  Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  Wij zijn onze tuin ook (budget) aan het aanpassen.
  Grootste tip is toch wel de weggeefhoeken en marktplaats! Zo hebben wij super mooi wildverband tegels gratis kunnen afhalen via marktplaats.
  Ook planten worden zoveel gratis aangeboden!

 • Reageren
  Lydia
  10 juni 2016

  Mee eens met bovenstaande comment: tweedehands kun je veel voor elkaar krijgen! Zoeken via Marktplaats, bij de kringloop en gewoon in je directe omgeving vertellen dat je bezig bent met de tuin. Je weet nooit wat voor pareltjes je zo tegenkomt. En het geeft ook wel een kick als je in je vernieuwde tuin zit en ver onder je budget gebleven bent. ;)
  Ben benieuwd hoe jullie de tuin uiteindelijk gaan invullen. Veel succes!
  Lydia onlangs geplaatst…Cruel beauty – Rosamund HodgeMy Profile

 • Reageren
  Cindy
  10 juni 2016

  Ik ben benieuwd, wij willen de tuin ook veranderen. Dat is nu een zooi en als het een keer goed regent staat alles blank. De tuin moet kindvriendelijk worden
  Cindy onlangs geplaatst…Even bijkletsen.. Hoe gaat het nu?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.