Met deze 3 tips haal jij de lente in huis!

Haal de lente in huis

(*) Zodra de kerstboom de deur uit is, alle kerstversiering op zolder staat en het nieuwe jaar is aangebroken merk ik altijd dat ik mijn huis zo ontzettend kaal en leeg vind. Lichtjes fleurden de koude decembermaand op maar nu deze mijn huis niet meer verlichten haal ik gráág een stukje lente naar binnen. Want zijn we allemaal na de kerst en oud en nieuw niet toe aan een stukje lente in huis?

In samenwerking met Kwantum ging ik eens kijken op welke manier ik de lente een beetje naar binnen kon halen. Bij Kwantum hebben ze ontzettend veel leuke woondecoratie voor kleine prijsjes die je huis gelijk een lentegevoel geven!

De lente staat voor mij voor een nieuw begin, frisse kleuren, voorjaarsbloemen en een opgeruimd huis zonder al te veel prularia ;-)! En de koude, donkere dagen? Die maken we lichter door het gebruik van mooie lampen!

Tip 1: start een grote schoonmaak.

Niets fijner dan wanneer de kerstboom de deur weer uit is eens even flink aan de poets te gaan. Alle dennenaalden en glitters de deur weer uit en een fris opgeruimd huis om gezellig en lente proof te gaan maken. Naast schoonmaken vind ik het ook altijd het ideale moment om op te ruimen en te ‘ontspullen’. Hierover komt binnenkort nog een ander artikel online maar wat voor mij het beste werkt is zorgen dat alles een vast plekje heeft. Je hebt vaak zoveel spullen die zomaar rond slingeren. Als je niet teveel spullen hebt en de spullen die je hebt een vast plekje geeft hou je het al snel opgeruimd! :)

kwantum opberg

Berg al het speelgoed van je kinderen (of andere troepjes) op in zo’n prachtige kist. Staat mooi en bied een hoop opbergruimte!

kwantum opberg manden

Of gebruik dit soort prachtige manden om je spullen op te bergen :)!

Tip 2: koop die prachtige voorjaarsbloemen!

Dit is de aller simpelste tip: haal al-tijd bloemen in huis. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo scoor je bij verschillende supermarkten bijvoorbeeld een bosje roosjes of tulpen (helemaal voorjaarsproof) voor €2,-! En dit fleurt je huis altijd zo op. Kijk alleen al naar de eerste foto bovenaan, nu kreeg ik deze enorme bos van Kay (voor mijn nieuwe werk ♥) maar ook al was deze bos een stuk kleiner geweest: het groen fleurt gelijk de hele woonkamer op!

Je kunt bloemen natuurlijk neerzetten zoals ik dat gedaan heb: simpel in een vaas. Maar je kunt er ook voor kiezen om de bloemen bijvoorbeeld in allerlei gezellige, kleurrijke vaasjes te doen!

Kwantum vaasjes collage

Zoals bijvoorbeeld deze super schattig, kleine vaasjes. Deze kosten slechts €1,- per stuk!(!!)

Naast bloemen vind ik van die prachtige grote bloesemtakken ook wel echt het ultieme lentegevoel uitstralen. Ook ‘gewone’ planten in je interieur kunnen je huis een heerlijk lente gevoel geven door al die mooie frisse kleuren groen.

Tip 3: haal frisse kleuren en geuren in huis.

Kwantum lente kleuren

Berg al je dikke dekens, kussens met winterprints, kaarsen met heerlijke, kruidige wintergeuren en andere winterse accessoires op en vervang ze door lichte stoffen, zachte kleurtjes en bloemige, frisse geuren ♥!

Zo zie je maar dat je met een paar kleine aanpassingen je huis al helemaal lenteproof kunt maken! Kijk zeker eens op de webshop van Kwantum of ga naar de winkel om leuke dingen voor je interieur te scoren!

handtekening Lifebyrosie.nl

(*)Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kwantum

Gerelateerde artikelen

10 reacties

 • Reageren
  Darina
  7 februari 2017

  Wat een leuke inspiratie! Ik verheug me heel erg op het voorjaar
  Darina onlangs geplaatst…On The Coffee table: All About BeautyMy Profile

 • Reageren
  Nienke
  7 februari 2017

  Inderdaad alles opruimen en meer kleur in huis brengen! Heel erg leuk artikel. Ik kijk onwijs uit naar de lente.

 • Reageren
  Joyce - LemonyLifeNL
  7 februari 2017

  Bloemen doen het hier altijd goed! Nu een bosje tulpen in huis staan en het lente-gevoel begint gelijk te komen.
  Joyce – LemonyLifeNL onlangs geplaatst…WE FASHION WISHLISTMy Profile

 • Reageren
  Jessica
  7 februari 2017

  Ja heerlijk het voorjaar in huis. Zo fijn weer, alle leuke frisse kleuren en bloemen.
  Jessica onlangs geplaatst…Cadeautips voor ValentijnMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  7 februari 2017

  Ziet er mooi uit! Zelf vind ik het altijd een heerlijk gevoel als ik lekker alles opgeruimd heb en een mooie bos bloemen in huis heb gehaald

 • Reageren
  Bertine
  7 februari 2017

  ja van voorjaarsbloemen (tulpen en narcissen) krijg ik echt dat voorjaarsgevoel! hoewel het nu sneeuwt haha!
  Bertine onlangs geplaatst…DIY: gipsbuik makenMy Profile

 • Reageren
  Irene | Tussenmarsenjupiter.be
  7 februari 2017

  Ik dacht altijd dat Kwantum een beetje een suffe winkel was maar dat is blijkbaar volledig fout gedacht van mij! Zo’n leuke spulletjes!
  Irene | Tussenmarsenjupiter.be onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 21My Profile

 • Reageren
  Heidi
  21 februari 2017

  Wat leuke spulletjes, ik hou ook zo van die bloemen in huis en zo een opgeruimde woonkamer.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.