Mijn 5 favo (niet zo standaard) Netflix series

Netflix favoriete series

Netflix, bijna iedereen lijkt het te hebben! Wij ook, en ik moet zeggen dat het voor een groot gedeelte ons ‘normale’ televisie kijk gedrag heeft vervangen. We kijken bijna alleen nog serieus via Netflix and i love it!

Netflix biedt, naast films, veel series aan en veel van deze serieus zijn enorm populair. Suits bijvoorbeeld ( ♥ Harvey!), White Collar (ge-wel-dig), Orange is the New Black (niks voor mij) en House of Cards (helemaal niks voor mij). Maar ze hebben ook nog zoveel andere leuke series die veel minder bekend zijn! Ik vertel je vandaag over mijn 5 favoriete, niet zo standaard, Netflix series!

mr. selfridges

♥ Mr. Selfridges.

Helemaal fantastisch vond ik deze serie. Harry Selfridge is een Amerikaanse zakenman die aan het begin van de twintigste eeuw in Londen een modern warenhuis opzet. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Mr. Selfridge houdt er namelijk nogal grote, interessante, en in de ogen van de stijve Engelsen, nogal gekke ideeën op na om van zijn warenhuis een daverend succes te maken. Zijn leven, het leven van al zijn personeel, zijn gezin en de Londense ‘upper class’ in die tijd worden op een enorm leuke manier neergezet. Een serie die je wil blijven kijken!

the paradise

♥ The Paradise.

Heeft enigszins iets weg van Mr. Selfridges. The Paradise is namelijk ook een groot warenhuis in Londen en het draait ook om het hele reilen en zeilen van de eigenaar, het personeel en dan voornamelijk het jonge meisje Denise. Een jong meisje met grote dromen, iets wat in die tijd niet heel gebruikelijk was.

Ik vind het lastig om te kunnen beschrijven hoe leuk ik het vond maar ook deze serie vond ik echt een aanrader :)!

the unit

♥ The Unit.

Een totaal ander soort serie maar wel één waar Kay en ik totaal aan verslaafd raakten. Iedere aflevering van the Unit bestaat uit 2 uitgangspunten. Het leven van de mannen binnen de Unit, een soort van ‘special forces’ team die de lastigste klussen wat criminaliteit en terrorisme op moeten knappen, en het leven van de vrouwen die thuis achterblijven. Achterblijven op de basis met de kinderen, een klein salaris en een man waarvan je nooit zeker weet of die levend thuis komt. Daarnaast mag niemand weten dat hun mannen in the unit zitten omdat deze eenheid officieel niet eens bestaat.

Als je van spanning, actie en drama houdt (maar niet van te expliciete moord- en doodslag partijen) is the Unit echt iets voor jou!

Elementary

♥ Elementary

Sherlock Holmes in een wel heel nieuw jasje! Dit keer speelt het verhaal zich niet af in Londen maar in New York en wordt Watson gespeeld door Lucy Liu (en is dus een vrouw!). Sherlock komt net uit de afkickkliniek en zijn vader huurt Watson in als zijn zijn ik-blijf-van-de-drugs-af maatje ;-)! Ondertussen wordt Sherlock weer ingeschakeld om allerlei moorden op te lossen en krijgt hij hierbij steeds vaker hulp van Watson. Naast de moorden die opgelost worden is er ook nog een persoonlijke, spannende, rode draad die door het verhaal loopt.

Ik moest hier even inkomen maar na een aflevering of 2/3 was ik verkocht!

sherlock

♥ Sherlock.

Ja, nog een Sherlock Holmes serie! Dit keer speelt het zich wel af in Londen, is Watson weer (gewoon) een man en is Sherlock excentrieker dan ooit! Het ‘gekke’ aan deze serie is dat de seizoenen maar bestaan uit 3 afleveringen en de afleveringen anderhalf uur duren! Eigenlijk heb je het gevoel dat je gewoon een film aan het kijken bent die nooit helemaal ophoudt ;-)! Het is dus niet een serie waarvan je even een afleveringetje tussendoor kijkt! Maar leuk, dat is ‘ie wel. En de serie steekt goed in elkaar met af en toe een twist in het plot die je absoluut niet aan ziet komen. Leuk!

Wat zijn jouw, iets minder bekende, favoriete Netflix series?! :)

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

25 reacties

 • Reageren
  Jeanine
  7 januari 2016

  Ooh Sherlock, daar ben ik dol op. Wist helemaal niet dat er een serie van was op Netflix. Ik ga vanmiddag nog even kijken :-)

 • Reageren
  simpel, met een snufje liefde
  7 januari 2016

  Wij hebben geen netflix. De bovenste 2 series zouden ook mijn favoriet kunnen zijn.

 • Reageren
  Linda
  7 januari 2016

  The paradise en beide sherlock series heb ik ook vol interesse gevolgd. Orange is the New black of Marco polo waar ik veel over hoor kan ik gewoon niet inkomen. Momenteel kijk ik crossing lines, staat weer een nieuw seizoen van online en speelt deels in Nederland (alleen niet daar opgenomen…)

  • Reageren
   Roos
   7 januari 2016

   Ik had precies hetzelfde met Orange is the new Black. Vond het zo’n dom en raar gedoe? Haha gek he hoe iedereen andere dingen leuk vind! Ik zal eens kijken naar Crossing Lines, thanks! :)

 • Reageren
  chucky1012
  7 januari 2016

  Leuke tips om films te zien ;-)

 • Reageren
  Amy
  7 januari 2016

  Wat een fijne tips, want ik ben eigenlijk wel een beetje op zoek naar een nieuwe serie. Vooral Mr Selfridge en The Unit spreken me aan :)

  • Reageren
   Roos
   7 januari 2016

   Ja allebei super leuk! Zeker kijken! :D

 • Reageren
  Rowan
  7 januari 2016

  Yesss, nieuwe inspiratie! Hier was ik echt aan toe. Ben een beetje door alle series heen, en in de winter is het juist lekker om nog wat te kijken te hebben. Ken je Downton Abbey toevallig al? Ook een aanrader!

  • Reageren
   Roos
   7 januari 2016

   Ja ken ik, volgens mij 2 afleveringen van gezien. Ik denk dat ik dat ook wel heel erg leuk zou vinden maar op de één of andere manier hebben we het nooit verder gekeken! Binnenkort maar eens doen :)

 • Reageren
  Frauke
  7 januari 2016

  Superleuk overzicht! Ik heb zelf nog geen Netflix, daarmee wacht ik tot na de examens haha. Dan kan ik tijdens m’n stage ‘s avonds lekker breinloos op de bank een serietje kijken. En ik houd jouw overzicht zeker in gedachten :)! X

 • Reageren
  Margot
  7 januari 2016

  Elementary is verrassend leuk inderdaad!

 • Reageren
  Anneleen
  7 januari 2016

  Mijn vriend en ik zijn momenteel ook Sherlock aan het kijken, best een goede serie vind ik! :)

 • Reageren
  Parricia
  7 januari 2016

  The paradise en Selfridges zijn echt heerlijk.
  Call the midwife is ook goed. Nashville (maar die ken je waarschijnlijk wel) is ook m’n favoriet.
  Downton Abbey !!!love it, de eerste paar afleveringen moet je even doorheen maar daarna is het zo verslavend :)

 • Reageren
  Michelle
  7 januari 2016

  Heeel fijn, nieuwe Netflix inspiratie. Die bovenste twee lijken me héél leuk, ga ik onthouden voor m’n zwangerschapsverlof!

 • Reageren
  Maud
  7 januari 2016

  Downton Abbey en Rita!

 • Reageren
  Deisy
  7 januari 2016

  Elementary heb ik heel lang gevolgd, maar eigenlijk nu beetje (na seizoen drie) mee gestopt: vind het nog steeds een goede serie maar vind Sherlock (van BBC) echt nog 10x beter haha. Dat is dan ook wel echt mijn favoriet, alleen jammer dat er zo weinig afleveringen worden gemaakt haha. Ik ben afgelopen week begonnen met Mr. Robot (mijn vriend wilde het heel graag zien haha), maar wat een gekke en bizarre serie is dat zeg. Ik weet niet echt of ik hem nou moet aanraden of niet, maar vreemd is ie in ieder geval wel haha ;-)

 • Reageren
  Lotte
  7 januari 2016

  De Sherlock met Benedict Cumberbatch heb ik al helemaal uitgekeken en hoewel ik vrees dat niemand die rol nog zal kunnen overtreffen, ben ik wel benieuwd naar Elementary :)

 • Reageren
  Daniëlle
  7 januari 2016

  Ik heb ze allemaal nog niet gekeken, maar The paradise staat hoog op mijn lijstje. En Sherlock natuurlijk ;)

 • Reageren
  Amy-Denise
  7 januari 2016

  Wij kijken ook alleen maar naar netflix, zo fijn. Deze series kende ik nog niet. Suits vind ik ook een leuke serie om te kijken, vooral voor Harvey, haha! Recent ben ik begonnen met Reign kijken, helemaal verslaafd aan nu!

 • Reageren
  Sabine
  7 januari 2016

  Leuke tips! Ik ken er geen één van :) Ik weet ook niet of we ze hier op Netflix hebben. Ga eens zoeken, want lijkt me leuk om eens wat nieuws te kijken!

 • Reageren
  Michelle
  7 januari 2016

  Ik vond life unexpected erg leuk op Netflix. Beetje voorspelbaar, maar wel heerlijk vermakelijk.

 • Reageren
  Miriam
  7 januari 2016

  Mr. Selffridge en the Paradise zijn zooooooo leuk :) ik vind zelf call the midwife en downton abby ook echt super! Dat zijn zeker aanraders.

 • Reageren
  Ginny
  8 januari 2016

  Oe die The Unit lijkt mij ook wel wat! Wij kijken nu een (geloof ik) ook best onbekende serie; Hemlocks Grove. Een beetje vaag aan het begin maar na het eerste seizoen wordt het leuk!

 • Reageren
  Daphne
  8 januari 2016

  Ja the Paradise! Zo jammer dat er maar 2 seizoenen van zijn. Ik heb ook niet de indruk dat er nog een nieuwe van komt. Daarna ben ik begonnen aan Mr. Selfridge, maar naar de 1e aflevering gestopt omdat het mij niet zo kon boeien als The Paradise.
  Als je van kostuumdrama’s houdt moet je ZEKER ook Downton Abbey kijken, mijn grote liefde! En ja, House of Cards en Suits vind ik ook helemaal geweldig!

 • Reageren
  Nophar
  9 januari 2016

  Ik heb Call The Midwife gekeken. Super mooie serie!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.