Huisblog IV | Klussen & verhuizen; doen jullie dit echt allemaal in 8 dagen?

Inmiddels wonen we in onze nieuwe huis (!!) maar voordat ik jullie de eerste kiekjes van ons (half) aangeklede huis ga laten zien heb ik jullie nog zoveel te vertellen over de 8 dagen die wij hadden om ons gele huis om te toveren tot een wit/icht paleisje!

Wat moet er veel gebeuren!

Veel mensen verklaarden ons voor gek dat wij het plan hadden om op 16 december te gaan verhuizen terwijl we de 8e de sleutel kregen. Nou moet ik zeggen dat wij allebei vrij optimistische mensen zijn maar ons leek het, met wat hulp, zeker haalbaar. De lijst met alles wat er gebeuren moest:

 • Alle muren in de gang, overloop, zolder en de slaapkamers moesten gestuct worden. Hierbij hielden we er rekening mee dat we deze muren nooit voor de verhuizing nog zouden kunnen schilderen i.v.m. de droogtijd. Dit vonden zoveel mensen om ons heen blijkbaar een probleem terwijl wij, de mensen die er wonen gingen, er helemaal geen problemen mee hadden haha.
 • Boven moest de vloer er uit en werd er een nieuwe vloer gelegd.
 • De benedenverdieping moest helemaal geschilderd worden. Alle muren, plafonds, kozijnen en deuren.
 • De vloer moest gereinigd worden en in de was gezet worden.
 • De houtkachel en de nieuwe houten jaloezieën werden geplaatst.
 • Flynns slaapkamer is de enige slaapkamer die niet gestuct werd. Deze moest af zijn voor ons eerste nachtje hier. Vond ik belangrijk voor hem :)!

+ Duizend andere klusjes zoals de voegen in de bijkeuken witten, nieuwe wc brillen plaatsen, VEEL schoonmaken, nieuwe meubels in elkaar zetten etc. etc.

Aan de slag!

Zoals je misschien al wel op Instagram voorbij hebt zien komen, we hebben HARD gewerkt. Iedere dag van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat en met heel veel hulp. Super lief en dankbaar voor alle mensen die ons, op wat voor manier ook, geholpen hebben! ♥

Ondertussen moesten we natuurlijk in het oude huis nog veel inpakken en hadden we ook nog een klein jongetje die, tussen alle oppasdagen bij vrienden en familie, af en toe zijn papa en mama tijd nodig had. Daar heb ik 2 dagen voor uitgetrokken terwijl Kay in het huis bleef klussen. Proberen in alle drukte rustmomentjes in te plannen voor je kind is denk ik heel belangrijk :)!

Ondertussen werd er in het huis volop geklust en werd alles steeds mooier. Al het geel werd wit, de muren werden grijs/groen, de vloer boven werd gelegd en na het poetsen van de badkamer en keuken en het weghalen van het afdekzeil begon het er eindelijk op te lijken. Wat een heerlijk moment!

En toen kwamen de tegenslagen.

Helaas kregen we ook een aantal tegenslagen te verwerken. Zo duurde het stucwerk iets langer dan wij verwacht hadden waardoor we met onze planning in de knel kwamen, bleek de ketel opeens kapot te zijn 3 dagen na de overdracht (wát een geld kost dat), hadden we een enorme spijker in onze achterband de dag voor de verhuizing (hallo lekke band), lekkage van de verwarming waar nét de vloer gelegd was (die er dus allemaal weer uit kon) en is Kays telefoon kapot gevallen de dag voor de verhuizing wat communiceren ZO moeilijk maakte op zo’n hectische dag.

Je houdt er rekening mee dat er tegenslagen kunnen komen maar op zo’n moment is dat gewoon zo ontzettend vervelend. Je bent moe, ik had o-ver-al spierpijn omdat je natuurlijk spieren gebruikt die je normaal nooit gebruikt en financiële tegenslagen met een strak budget zijn gewoon lastig. Maar het hoort er bij en ik moet zeggen dat we ons er allebei vrij snel overheen konden zetten :)!

Één dag uitloop.

Uiteindelijk zijn we 1 dag later verhuist. De stucadoor moest nog met de muren in de gang en bij de trap aan de slag op de dag dat wij eigenlijk hadden willen verhuizen. Het is gewoon geen optie om dan alle meubels naar boven te brengen. Maar, omdat de woonkamer verder al helemaal af was, besloten we zaterdagochtend alles voor de benedenverdieping te verhuizen en zondag de rest voor boven. Flynn sliep bij mijn schoonouders en kon zondagavond zo in zijn bedje stappen op zijn nieuwe kamer! :)

En wat is het mooi geworden jongens! Aan de bovenverdieping moet nog ontzettend veel gebeuren maar beneden is zo goed als af. Natuurlijk moeten er nog dingen opgehangen worden en moet alles nog een beetje zijn plekje krijgen maar het grootste gedeelte is af. Zo blij mee! Alles is precies zo geworden als dat ik voor ogen had en dat geeft zo’n goed gevoel.

Ik deel gauw de eerste plaatjes van ons nieuwe huis met jullie! Ben zo benieuwd wat jullie er van vinden! Ik ga nu nog even genieten van onze heerlijke houtkachel, mijn kop warme chocolademelk en Serious Request voordat het echte leven op 1 januari weer begint (lees; werken!).

Heel veel liefs!

Gerelateerde artikelen

8 reacties

 • Reageren
  Willemijn
  21 december 2017

  Wooow wat een werk hebben jullie verzet! Super knap! En de eerste plaatjes zien er al prachtig uit. Heel veel geluk in jullie nieuwe stulpje!

 • Reageren
  Celine
  21 december 2017

  Jullie hebben hard gewerkt al vind ik alles meevallen na onze verbouwing..! We hebben er 7 maanden over gedaan, maar bij ons stonden uiteindelijk alleen de buitenmuren nog. Echt alles is nieuw. Het huis had een douche op de gang Hihi. En de elektra moest ook allemaal vernieuwd worden. Geniet van jullie nieuwe huis!

 • Reageren
  chucky1012
  21 december 2017

  Petje af voor jullie dat er zo hard in korte tijd snel goed geklusd was….

  Xoxo

 • Reageren
  Rowan
  21 december 2017

  Die tegenslagen horen er echt bij (ik weet er alles van inmiddels haha). Wat fijn dat jullie er inmiddels wonen, lekker genieten nu!
  Rowan onlangs geplaatst…Kerst DIY| schattige kersttafereeltjes in glazen potMy Profile

 • Reageren
  Darina
  21 december 2017

  Geweldig gedaan, petje af! Fijn om in je nieuwe huisje te wonen en te genieten van de feestdagen.
  Darina onlangs geplaatst…10 Redenen Waarom ik van Amsterdam HoudMy Profile

 • Reageren
  Karlijn
  22 december 2017

  Ik ga een totaal niet nuttige comment achterlaten, maar RESPECT voor jullie. Woaaa, wat een werk en wat hebben jullie het goed aangepakt! X
  Karlijn onlangs geplaatst…Waar ik blij van word?My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  24 december 2017

  Wauw wat hebben jullie hard gewerkt! Knap hoor! Nu volop genieten van deze gezellige kerstdagen in jullie nieuwe (t)huisje! X

 • Reageren
  Annouska
  25 december 2017

  Wat een werk in zo een korte periode, respect. Gelukkig kan je alles nu rustig verder afmaken.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.