Creatieve Instagram stories maken doe je zo!

Instagram stories zijn misschien nog wel populairder geworden dan de foto’s op je Instagram feed. Wil je graag creatiever aan de slag met jouw instagram stories? Ik geef je een heleboel tips!

Dit artikel schrijf ik in samenwerking met Tele2.

Instagram stories: wat is het precies?

Instagramstories zijn de kleine bolletjes bovenaan als je Instagram opent. Het zijn foto’s, korte filmpjes of boomerangs die mensen delen en na 24 uur weer verdwijnen. Instagram heeft hier een aantal functies aan vastgeplakt waarmee je je stories leuker kan maken zoals bijvoorbeeld het toevoegen van muziek, GIFjes, filters of de superzoom. Het is een hele leuke manier om je leven op een nog creatievere manier te delen met je volgers!

Hoe maak je instagram stories leuker?

Dit kun je op onwijs veel manier doen! Ik ga je in dit artikel een heleboel inspiratie geven maar allereerst is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat je video’s en foto’s kwalitatief zo goed mogelijk zijn. Ik maak nu nog Instagram stories met mijn Iphone 6 maar ik aas al langere tijd op de Iphone 11. De camera die daarop zit is echt fantastisch. Hij heeft bijvoorbeeld een groothoeklens waarmee je hele mooie natuurfoto’s kan maken.. Helemaal in de herfst, nu de natuur zo mooi is, lijkt me dat zo tof! ♥

Zo maak je creatieve Instagram stories!

Een simpele foto of video uploaden met wat tekst is natuurlijk prima maar er zijn zóveel meer mogelijkheden om je stories leuker, mooier of meer uitnodigend te maken. Door te werken met verschillende kleuren, teksten, fonts, filter en kaders kun je een geheel eigen stijl creëren op Instagram. Ik vind het zo mooi om te zien hoe mensen een hele vaste eigen stijl hebben, daar haal ik veel inspiratie uit. Rhaida bijvoorbeeld van Diddyeltouny.nl maakt en deelt superveel tips over hoe je je Instagram Stories creatiever kan maken! Volgtip!

Voor nu, zomaar in random volgorde, een aantal leuke tips om je te inspireren!

1.Een hele simpele! Wil je graag meerdere foto’s delen in één story? Dan kun je heel gemakkelijk een collage maken. Pak zomaar een random foto (ik gebruikte natuurlijk herfstfoto’s, jullie weten hoeveel ik van de herfst hou!) en zet die in je insta stories. Ga naar het penseeltje boven, kies de kleur die je leuk vindt en houdt je vinger op het scherm totdat het gehele scherm de kleur wordt die jij gekozen hebt. Ga nu naar je Gallerij (gewoon die van je telefoon) kies een foto die je in de collage wil, kopieer de foto en ga weer terug naar Instagram. Ga naar het icoontje waarmee je tekst kan toevoegen. In plaats van een tekst toe te voegen plak je de foto hierin. Verplaats ‘m zoals jij wil en voeg zoveel foto’s toe als jij leuk vindt! Wat tekst erbij, een paar leuke GIFjes en je hebt op een hele simpele manier een creatieve Instastorie gemaakt.

2. Misschien een wel nóg simpelere manier om je Instagram stories op te leuken is door achtergronden te gebruiken. Deze kun je heel makkelijk downloaden of Printscreenen via Pinterest! Kies een achtergrond, plak er een foto in die je wil delen, voeg tekst toe en klaar!

3. De letters van ‘new post’ met twee kleuren gebruiken is ook een hele leuke en gemakkelijke tip! Je maakt 2 keer het zinnetje ‘new post’ in verschillende kleuren en schuift ze over elkaar. Easy peasy!

4. Een lekker hysterisch plaatje maar wel één waar ik je heel veel dingen over kan vertellen! Heb je een foto waar het bijvoorbeeld om je heen een rommeltje is? Dan is dit een hele goede optie ;-)!

Upload je foto in je story. Kies een kleur naar keuze en maak je gehele scherm in die kleur. Pak nu de gum erbij en gum de kleur uit (zodat de foto weer tevoorschijn komt) en gum alleen een rondje weg met datgene wat je wil laten zien.

Nu heb je een lelijke rand om je foto, deze kun je verdoezelen door er met je penseeltje cirkels omheen te tekenen in verschillende kleuren en diktes. Maak het af door met het glitterpenseeltje stipjes te zetten.

De rondjes aan de boven en onderkant zijn ook zo leuk en simpel! Ga op je toetsenbord naar symbolen, daar zie je een rondje staan. Zet deze een keer of 10 achter elkaar in een streep en vergroot ze uit tot jouw gewenste formaat.

5. Hou je wel van lekker hysterisch? Ik kan het niet heel goed laten zien via tekst, omdat een afbeelding natuurlijk niet beweegt, maar je kunt een bewegende, hysterische achtergrond maken! Hoe? Nou, je kiest een glitterend GIFje en vergroot deze uit over je gehele pagina. Foto eroverheen plakken en you’re done!

Ik vind het zó leuk dat je op zo’n simpele manier je Instagram stories zoveel leuker kunt maken! Ben jij wel eens creatief in je stories? Of eigenlijk helemaal niet? :) Let me know!

Gerelateerde artikelen

1 reactie

 • Reageren
  Gelukjesvanmaris
  15 oktober 2020

  Wat leuk ik ga ze zeker gebruiken

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.