Onze reis door Servie (deel 3): Zlatibor, grotten, Tara park en treinreis!

Hoi! Vandaag deel ik deel 3 van reisverslag door Servie bomvol met foto’s van prachtige natuur, een treinreis die we maakten, super bijzondere grotten en nog veel meer. Kijk je mee?

Dag 1 in Zlatibor! Wij besluiten te ontbijten bij het restaurant van het appartement omdat we nog geen tijd hebben gehad om boodschappen te doen. Het ziet er allemaal heel goed uit maar qua smaak is het allemaal helaas niet zo bijzonder. Ik vind dat echt heel erg jammer maar dit gaan we heel veel hebben tijdens onze reis. Het eten ziet er allemaal goed uit maar blijkt uiteindelijk vooral heel erg smaakloos te zijn. Zo jammer!

Maar het is onze eerste dag dus ik ben helemaal blij! Het weer is goed en we besluiten op pad te gaan. Eerst maar eens wat rondrijden door de omgeving om een beetje te verkennen!

Onze huurauto, wat een topper! Heeft ons overal heerlijk koel en veilig naar toe gebracht :D!

We komen er al snel achter dat de natuur hier prachtig is. Het lijkt een beetje op de glooiende landschappen van Toscane, alleen dan een stuk groener. Geen enorm hoge bergen maar meer een heuvelachtig landschap waarbij je prachtig ver weg kunt kijken en overal piepkleine huisjes in de middle of nowhere te vinden zijn. Vanuit het niets komen we opeens langs een enorme dam. Wij zijn van die mensen die de auto gewoon aan de kant zetten en gelijk gaan kijken dus dat deden we dit keer ook ;-)!

Zo mooi! <3

Dit meneertje wil altijd overal bloemetjes plukken voor mama. Lekker ding!

We besluiten naar een plek te rijden vanwaar je met een skilift de hogere bergen in kunt maar helaas is alles dicht en kunnen we dus niet de bergen in! Balen! We besluiten maar weer om te keren maar niet voordat Flynn de speeltuin uitgeprobeerd heeft haha.

We zijn in de buurt van één van de hightlights van Zlatibor: de Stopica cave. We hadden allebei geen flauw idee wat het precies in zou houden maar we wisten dat het grotten waren ;-)! Welkom bij het duo Kay en Rosanne die zich altijd overal het liefst in laten verrassen haha. Als ik mensen hoor die hun reis altijd van A tot Z uitstippelen moet ik zo lachen, wij zijn het tegenovergestelde!

We zetten de auto neer en lopen een stijl pad naar beneden van zo’n 250 meter. Op dit soort momenten moest ik altijd even denken aan mensen die mij voor gek verklaarden om alleen de Tula mee te nemen ipv een kinderwagen of buggy. Je kunt hier echt NIKS met kinderwagen dus laat ‘m lekker thuis ;-)!

En dan sta je opeens bij een ENORME grot, ik was er letterlijk gewoon een beetje stil van! Het was zo mooi en indrukwekkend :)! Voor een kleine 2 euro p.p. konden we naar binnen.

Het is er prachtig! We lopen via een pad van bruggen richting een enorme waterval van zo’n 10 meter hoog in de grot. Bizar toch?

Het meest bijzondere in de grot zijn de ‘baden’ die als een soort van terrassen van boven naar beneden lopen. Deze baden zijn ontstaan door erosie en kunnen wel 7 meter diep worden! Echt zo bijzonder om te zien. We keken onze ogen uit!

We rijden door naar een enorm openlucht museum: Sirogojno. In dit open lucht museum kun je zien hoe er vanuit vroeger uit in Servie geleefd wordt. Er zijn huisjes, een kerk, een restaurantje en een prachtig uitzicht. Het is leuk maar niet super bijzonder.

Het kerkje!

Wandelen met Flynn op mijn rug. Het is zwaar maar wel goed te doen!

Overal staan kleine huisjes, het lijkt wel een soort dorp. In alle huisjes kun je verschillende dingen bekijken en/of kopen.

In het restaurantje drinken we frambozensap (super lekker!) en eten we een taartje. Daarna lopen we terug via de vele kraampjes van mensen die wol, jam en fruit verkopen. We kopen nog wat frambozen (voor 80 cent) en rijden richting ons appartement.

Lekker gedoucht en omgekleed. We gaan eten bij het restaurant van het appartement.

Ziet het er niet lekker uit? Het is tonijn en smaakt werkelijk nergens naar.. Zo jammer!

Dit meneertje is ondertussen super lief aan het spelen en kleuren.

De volgende ochtend! Ontbijten met yoghurt met de verse frambozen die ik gister kocht.

Het is een stuk koeler vandaag! Helaas geen zonnetje. We besluiten vandaag een treinrit te gaan maken door de bergen en ik heb er ZO veel zin in.

Als we bij het station aankomen zien we dat er een aantal grote schoolklassen ook aankomen om mee te gaan met de trein. Oh nee, straks is er geen plek meer haha! Wij zijn de trappen opgerend en hebben één van de laatste plekjes te pakken. Als we geen kind hadden gehad had me dit niet zoveel uitgemaakt maar je zit gewoon met slaapjes en alles. We hadden gewoon geen optie om daar nog 2 uur in de buurt rond te gaan rijden tot de trein weer terug was haha.

Daar gaan we! Kijk zijn nieuwsgierige oogjes haha :)! Hij vond het ZO leuk en spannend.

Let’s go!

Prachtige uitzichten!

Oei! We hadden geen rekening gehouden met de vele tunnels (en het gebrek aan licht in de coupe) en het lawaai wat de trein maakt. Flynn vond het allemaal super spannend en soms ook echt even niet meer leuk. Hij was gewoon bang soms! Arme schat. Zaklamp aan op de telefoon en heel strak tegen papa en mama aan zitten.

De trein maakte verschillende stops tussendoor en dat was wel heel fijn. Lekker even een ijsje gegeten met elkaar :)!

En wat foto’s gemaakt, daar ben je blogger voor toch? ;p

Lekker kussie. Love him! ♥ Reizen met kinderen is soms echt pittig maar ook ZO leuk!

En dat was deel 3 van onze reis! :) Er komt nog een deel 4 aan met o.a. het Tara National Park (te mooi!) en er komt nog een ultieme Servië guide blog over een paar weekjes! Zo heerlijk om op deze manier nog na te genieten van onze reis.

Hope you liked it! Ben jij al op vakantie geweest of heb je nog een mooie reis voor de boeg?

Gerelateerde artikelen

6 reacties

 • Reageren
  Nynke
  26 juli 2018

  Ik verbaas me telkens weer over de schoonheid van Servië. Nooit geweten dat het zo’n prachtig land is. Alleen jammer dat het eten vaak zo beroerd was 😏

 • Reageren
  Nicetobeout
  27 juli 2018

  Wow die grot was echt huge! Ziet er heel gaaf uit. En raar van het smakeloze eten want het ziet er idd wel lekker uit… Smaakten de frietjes wel?
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Vakantie dag 6: chillenMy Profile

 • Reageren
  Darina
  29 juli 2018

  De grot is echt heel mooi! Mooie reis hebben jullie gemaakt.
  Darina onlangs geplaatst…Instagram Photo Diary Juli 2018My Profile

 • Reageren
  Nicole
  28 juli 2020

  Wauw, die grotten! Servië lijkt me een mooi land om eens te bezoeken.
  Nicole onlangs geplaatst…nog 10 inspirerende boeken over persoonlijk leiderschap #2My Profile

 • Reageren
  Martine
  1 december 2020

  Ooooh, wat gaaf zeg! Nu wil ik ook naar Servië! ;-) Je haar zit echt mooi, vind ik, vooral op die laatste twee foto’s, bij de trein. Super.
  Martine onlangs geplaatst…Why I Fell in Love With Yoko Tsuno and You Should TooMy Profile

 • Reageren
  Nimit
  2 januari 2021

  Wow! Place and pictures both are amazing. Thanks for sharing. It’s on my places to visit list now. And, I have bookmarked your page also.
  Nimit onlangs geplaatst…Top 10 Best Concealed Carry Backpack | 2020My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.