Aan de slag voor het goede doel!

Een andere blog als normaal maar ook een blog die vele malen belangrijker is dan de dingen die ik normaal online zet :)! Ik zamel namelijk winterjassen en winterlaarzen in voor vluchtelingen op Lesbos en jij kan mij hierbij helpen.

Mom on a mission, zo voel ik mij sinds afgelopen zaterdag.

Ik volg al een hele lange tijd de stichting Because We Carry. 3 Amsterdamse vrouwen die in 2015 naar Lesbos zijn gegaan om daar de toenemende stroom aan vluchtelingen te helpen.

Ze begonnen met het inzamelen van dragers en doeken zodat moeders hun kinderen en baby’s dichtbij zich konden dragen. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot een grotere stichting en komt er iedere week een team van vrijwilligers van over de hele wereld naar Lesbos om te helpen. Keihard werken, dat doen ze. Want de stroom aan vluchtelingen neem met de dag toe. Dagelijks komen er bootjes aan, tot op de nok toe gevuld met mensen. Mannen, (zwangere)vrouwen, baby’s en kinderen. De situatie is verschrikkelijk.

Ze proberen met man en macht alle mensen zo goed mogelijk te helpen en zamelden de afgelopen jaren al dragers, buggy’s, winterjassen en yoga matten in. Ze delen eten uit, proberen hoop en een luisterend oor te bieden en bouwen bijvoorbeeld een container om tot een veilige plek voor vrouwen om te bevallen.

Helden zijn het. De echte helden van onze wereld.

En toen kwam die inzamelactie voorbij.

Afgelopen zaterdag scrolde ik weer eens doelloos door mijn Instagram en kwam ik een oproepje tegen. Wie wil er winterjassen en warme laarzen inzamelen voor de vluchtelingen op Lesbos? Ze gaan een koude winter in en wat in de zomer een heerlijke, zonnige, vakantiebestemming is is in de winter een koud en guur eiland. Het idee overviel me, baby’s en kinderen die kou lijden. Dat zou toch niet mogen?

Dit moet ik doen!!

Moet ik dit doen?

Maar voordat ik doorscrolde besloot ik: dit keer ga ik niet denken dat iemand anders dit wel oppakt. Dit ga IK doen.

Ik ben vast niet alleen in de gedachte dat je eigenlijk altijd wel iets voor een ander wil doen maar met veel dingen toch niet doorpakt. Denkt dat iemand anders het wel doet of toch stiekem je kop in het zand steekt omdat het je te verdrietig maakt. Al dat leed in de wereld.. Het is voor een gevoelig iemand als ik soms heel erg moeilijk om mee om te gaan.

Maar nu dacht ik: ik ga er voor. Ik vroeg een vriendin of zij mij wou helpen en samen schakelden we de hulp in van mijn oude werk bij Uitgeverij TOM in Almelo. Dat wordt onze uitvalsbasis, onze verzamelplek! En we gaan er samen voor. We schakelden kennissen, familie, school, social media en de kinderopvang in en ik ontwierp een poster die we overal ophingen. Hopelijk rijden we dinsdag 29 oktober van Almelo naar Weesp met een propvolle bus vol winterjassen en warme laarzen zodat niemand deze winter kou hoeft te lijden.

Heb jij nog iets om te doneren? Laat het mij dan weten of kom het gewoon langsbrengen. Ik probeer zoveel mogelijk aanwezig te zijn en anders zijn mijn lieve oud collega’s er om de spullen in ontvangst te nemen.

Woon je niet in Twente maar zou je wel graag iets willen doneren? Opsturen mag ook <3! En anders kun je het altijd naar een ander inleverpunt brengen, in iedere provincie zijn er een aantal. Via de Facebookpagina van Because We Carry staat een Google Maps kaartje met alle inleverpunten in Nederland.

Samen kunnen we het verschil maken lieve allemaal <3! Help jij ook mee? De mensen op Lesbos hebben je hulp HARD nodig!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Saskia
  17 oktober 2019

  Zo gaaf, echt een mooi doel. Ik hoop dat de kaart snel online komt zodat ik spullen kan gaan brengen.

 • Reageren
  Tamara
  18 oktober 2019

  Wat goed dat je dit doet!!! De situatie op Lesbos is vreselijk, en zoals de meiden van Because We Carry ook beschrijven kunnen we in Nederland ons niet voorstellen hoe het is om daar te leven. Maar ook vanuit Nederland kunnen we iets doen. En dit is een geweldig initiatief.

  Ik woon helaas niet in Twente, maar ik ga zeker weten wat inleveren op een punt bij mij in de buurt.
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe vallen Nike Air Max? Zo koop je de juiste maatMy Profile

  • Reageren
   Roos
   19 oktober 2019

   Dankjewel voor je berichtje! En zeker doen <3 they need it!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.