Zwangerschapsupdate: 32 weken zwanger!

32 weken! Een ziekenhuisbezoek, extra echo i.v.m. groei, meer kwaaltjes maar ook meer rust en een babykamer die steeds meer ‘af’ komt. Lees je mee met mijn persoonlijke update? :)

32 weken zwanger, nog 8 weken te gaan. Misschien 9, misschien 7.. Who knows! Maar eigenlijk ben ik er al wel klaar voor (en mee ;p)!

Kwaaltjes & ongemakken.

De afgelopen weken is er weer veel verandert in mijn zwangerschap en merk ik dat we steeds meer richting het einde van de zwangerschap gaan. Mijn buik blijft groeien, de eerste striemen zijn ook weer zichtbaar en het voelt alsof de baby ook steeds minder ruimte krijgt. Ik word kortademig omdat mijn longen niet meer de volledige capaciteit kunnen gebruiken en ik moet er ‘s nachts meerdere keren uit omdat meneer op mijn blaas zit te drukken haha.

Alles gaat langzamer en wordt moeizamer. Lang staan gaat niet meer, een stukje wandelen eigenlijk ook niet meer en een fijn plekje vinden om te ontspannen ‘s avonds op de bank is ook niet meer vanzelfsprekend.

Het klinkt allemaal heel klagerig maar zo bedoel ik het helemaal niet. Het is hoe het is en ik probeer juist te berusten in dat het zo is. Het hoort er bij, helemaal als je zo’n grote buik heb als ik ;-)! Ik kan mij voorstellen dat als je een wat subtieler buikje hebt dat je nog een stuk langer bewegelijk blijft maar ik ben nou eenmaal niet subtiel zwanger (ook met Flynn was ik met 32 weken al erg groot) dus dat gaat voor mij niet op!

Groei van de baby!

Zoals je misschien wel had meegekregen op Instagram bleek bij de groeiecho van 30 weken dat onze baby een paar weekjes voor leek te lopen qua groei. Hij zou iets meer dan 32 weken zijn i.p.v. de 30 weken die hij ‘zou moeten zijn’. Geen reden voor ons voor paniek. Bij Flynn werd ons met 30 weken vertelt dat hij qua groei zat op 35 weken, werd er een heel drama van gemaakt en werd hij uiteindelijk met 3890 gram geboren.

Ik vond het daarom nu niet zo heel interessant. Wel moest er met 32 weken een extra echo gemaakt worden of hij niet nog meer van de lijn af ging zitten. Dan zouden we een doorverwijzing naar de gynaecoloog krijgen. Gelukkig was dit niet het geval en blijft hij zijn 2 weken lijntje doorzetten en bleef de doorverwijzing uit :)!

Rondleiding op het ziekenhuis.

Omdat ik helaas niet meer de mogelijkheid heb om thuis te bevallen (i.v.m. het niet geboren worden van de placenta bij Flynn heb ik een medium risk indicatie) gingen we kijken bij een kijkavond op het ziekenhuis van Enschede. In de regio is het ziekenhuis van Enschede het enige ziekenhuis waar je in bad kunt bevallen en aangezien ik dat graag wil is de keuze snel gemaakt.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best moeilijk vond om op een verloskamer te zijn, praatjes aan te horen over hoe het allemaal in zijn werk gaat en vooral het zien van het verlosbed maakte toch wel wat verdriet in mij los. Ik wil AB-SO-LUUT niet meer op zo’n bed bevallen als toen met Flynn. Ook merkte ik dat ik de dagen er na weer meer bezig was met al het verdriet rondom de geboorte van Flynn.

De dingen die vertelt werden over hoe je ‘na 2 uurtjes weer naar huis mag’ of ‘lekker knuffelen en je kind aanleggen na de bevalling’ zijn dingen die ik allemaal niet heb mee mogen maken. Ik hoop met heel mijn hart dat het deze keer anders zal zijn en ik wel mijn baby gelijk kan zien, bij me nemen om te knuffelen en te kussen en gelijk aan mijn borst te leggen. Met Flynn zag ik hem pas uren na de bevalling en omdat ik toen zó van de wereld was heb ik hier ook helemaal geen herinneringen aan. Ondanks de jaren en het verwerkingsproces kan het mij soms nog heel erg aangrijpen en vind ik het zo’n naar idee dat mijn liefste Flynn na 9 maanden in mijn buik zo rot op de wereld is gezet en gelijk zijn moeder moest missen.

Maar goed, het is wat het is en we gaan er voor dat het deze keer anders zal zijn!

Babykamer!

De babykamer krijgt steeds meer vorm en wordt zo gezellig, warm en knus! Nu ik dit schrijf is Kay bezig met één van onze laatste do it yourself projectjes, vanmiddag ga ik nog één project afmaken, daarna grondig schoonmaken en dan zijn we er klaar voor! Fijn idee dat de babykamer af is. Hier komt zeker nog een blog over online met alles wat we gedaan en gemaakt hebben!

Daarna wordt het tijd om een vluchtkoffer te maken en een logeertasje voor Flynn. Alles praktisch klaar hebben gaat denk ik ook rust geven. En dan over 2 weekjes met verlof. Wat dat voor mij ook inhoudt… ;-)! Ik blijf gewoon bloggen tot ik er geen ‘zin’ meer in heb, ik heb flink wat vooruit geschreven dus er staat een heleboel klaar, en ik ben weer terug zodra de baby geboren is en ik er weer zin in heb <3!

Voor zover mijn 32 weken update, dankjewel als je helemaal hebt meegelezen! Liefs!

Gerelateerde artikelen

5 reacties

 • Reageren
  Sandra
  30 mei 2019

  Succes met de laatste loodjes.
  Mijn eerste bevalling was ook traumatisch Bij de tweede vooraf veel besproken en daardoor ook alles heel goed gegaan. Hopelijk gaat het bij jou nu ook goed!

 • Reageren
  Eveline
  30 mei 2019

  Heel benieuwd naar het artikel over de babykamer. Ik zit 8 weken ‘ achter’ op jou. Dus hier moeten we er nog aan beginnen. 🥰

 • Reageren
  mirjam
  30 mei 2019

  Ik hoop echt met heel mijn hart dat deze bevalling voor jou een veel betere ervaring wordt dan met Flynn. <3

 • Reageren
  Tamarah
  30 mei 2019

  Ik kan me voorstellen dat nu de bevalling steeds dichterbij komt dit ook weer van alles bij je oproept van de vorige bevalling. Dat heb ik zelf ook maar ik probeer het los te laten en niet al teveel verwachtingen te hebben (zowel niet te negatief maar ook niet te rooskleurig).

  Bij deze zwangerschap is mijn buik een stuk subtieler als bij de eerste maar ook deze baby gaat zeker weer de 4 kilo passeren werd mij verteld. Hij gaat boven de lijn/marges uit en ze houden me dus goed in de gaten in het ziekenhuis. Dus je omvang zegt niets over de grootte van het kind. Iedereen schat mij juist minder ver terwijl er een kleine reus in mijn verstopt zit ;-). Ik wens je vooral veel ontspanning en rust toe de komende tijd en wens je een voorspoedige bevalling.
  Tamarah onlangs geplaatst…Update zwangerschapsverlofMy Profile

 • Reageren
  Simone
  31 mei 2019

  Heel veel succes met de laatste loodjes. Je buik ziet er práchtig uit, maar ik snap dat het ook wat ongemakken met zich meebrengt!
  Simone onlangs geplaatst…Outfit: Summer Nights in the CityMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.