Zomeractiviteit met vormen en kleuren!

Maak deze simpele activiteit voor je kind om kleuren en vormen te oefenen. Lekker buiten in de tuin of in huis, het kan allebei! Hup, lekker zelf spelen!

Zoals ik al wel vaker heb geschreven is Flynn geen kind wat zich heel goed zelf kan vermaken. Vol verbazing kijk ik naar foto’s of luister ik naar verhalen van moeders die zeggen dat hun kind letterlijk een uur zelf speelt met Duplo of Lego. Are you kidding me? Haha.

Flynn is fantastisch. Hij is lief, zorgzaam, creatief en een echt buitenkind. Hij slaapt als een roosje en is bijna nooit ziek maar zelf spelen.. Daar heeft hij geen kaas van gegeten. En dat heeft de afgelopen jaren al heel wat keren het bloed onder mijn nagels vandaan gehaald ;-)!

Ik denk dat je, als je een kind hebt wat wel zelf speelt, je er moeilijk een voorstelling van kunt maken hoe tijdrovend het is als je kind gewoon NIET-ZELF-GAAT-SPELEN. De hele dag om je heen hangt, alleen maar met jou alles wil doen, altijd vermaakt moet worden. Flynn kan mij ook doodleuk vertellen dat hij al zijn speelgoed wel weg wil geven aan andere kinderen. Als ik hem dan vraag waar hij mee wil spelen zegt hij: ‘met mama’.

Klinkt schattig maar dat is het na 108.983.726 x echt niet meer.

Vandaar dat ik soms mijn trukendoos maar weer eens van stal haal en aan de slag ga met het bedenken van simpele activiteiten voor hem! Kom ik toch nog eens aan die was toe ;-)!

Samen met mijn zus maakten we op een groot vel papier driehoeken, cirkels en vierkanten in allerlei verschillende maten. Hele grote cirkels, piepkleine driehoeken. Flynn vond het toen al reuze interessant.

Het grote vel papier komt van dit grote tekenbord van Ikea. Daar heb ik een stuk vanaf gescheurd. Als je die niet in huis hebt kun je natuurlijk ook gewoon een paar A4tjes aan elkaar plakken. Het gaat om het idee :)!

Maak nu de afspraak met je kind dat hij/zij 3 kleuren uit mag kiezen. Flynn koos voor rood, groen en blauw. We spraken af dat hij alle driehoeken rood ging maken, de cirkels blauw en de vierkanten groen.

Aan de slag!

Leg het papier buiten op de grond neer of plak het met washi tape op aan de muur of keukenkastjes en laat je kind alle vormen en kleuren bij elkaar zoeken.

Zo simpel, zo snel, ook nog eens educatief! En ze zijn er mooi even zoet mee.. Ja hier scoor je wel punten mee ;-)!

Gerelateerde artikelen

2 reacties

 • Reageren
  Margot
  17 juli 2019

  Heel slim, dit ga ik onthouden!

 • Reageren
  Brannie
  18 juli 2019

  Super idee! En ontzettend herkenbaar. Hier ook een buitenkind wat echt niet alleen kan spelen. Hoewel… pas had ze toevallig een Donald Duck te pakken gekregen en daar heeft ze een uur in zitten ‘lezen’. Dus nu hebben we een abbo… dat snap je wel 😁. Heeft mama ook een uurtje rust s middags want slapen doet ze ook niet meer overdag vanaf dat ze twee is (nu bijna vier).
  Tijd voor school 😁.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.