Zo verschillend maar ook zo hetzelfde..

Één van de dingen waar ik het meest nieuwsgierig naar was toen ik zwanger was van Morris was of Morris op Flynn zou lijken, zowel qua uiterlijk als innerlijk.

Het hele idee vond ik ook gewoon zo bijzonder.. Kay & ik werd Flynn, en nu zou er een compleet ‘nieuwe’ baby komen. Nu ik het zo typ klinkt het heel gek maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel!

Als ik naar mijn eigen situatie kijk, ik heb 2 zussen, zijn wij ook alle drie e-norm verschillend. Waar ik mijn extravert ben is mijn ene zus heel erg introvert en de ander zit er tussenin. We hebben alle 3 compleet andere interesses en leven ons leven anders. En nu kreeg ik zelf een tweede kindje en kon ik mij gewoon niet voorstellen dat hij compleet anders zou zijn als Flynn!

Na de geboorte van Morris.

Hier lijken ze toch enorm op elkaar? ♥

Toen Morris net geboren was vond ik hem gelijk een compleet ander kindje als Flynn. Kay had dit gevoel ook heel sterk, waar hij bij Flynn zichzelf gelijk herkende had hij dit totaal niet bij Morris. Morris lijkt veel meer op mij als baby!

Maar ondanks dat Flynn op Kay lijkt en Morris op mij vind ik wel dat ze qua uiterlijk veel op elkaar lijken. Bijzonder he? Ze hebben allebei grote ogen en een rond gezicht, dezelfde kleur en structuur haar en ze zijn allebei ongelofelijk blije kinderen. Schaterlachen en straaaalen, dat doen ze.

Maar oh wat zijn ze nu al verschillend qua karakter haha!

Verschillend karakter.

Hoe jong Morris ook is, we zien nu al zo’n verschil in karakter in vergelijking met Flynn!

Waar Flynn heel erg op ons gericht is en al van baby af aan ons met alles in de gaten houdt trekt Morris nu al veel meer zijn eigen pad. Hij kan zichzelf ontzettend goed vermaken qua spel en heeft ons, of het uitzicht op ons, daar ook niet bij nodig. Morris lijkt ook veel meer te doen wat hij zelf wil. Als ik gek deed bij Flynn lachte hij al-tijd en was hij gelijk op je gericht. Als Morris iets beters te doen heeft, zoals likken aan een stoelpoot bijvoorbeeld, denk dan maar niet dat je zijn aandacht krijgt hoor.. Hij drukt je nog net niet aan de kant. Het is maar net hoe het hem uitkomt haha!

Flynn was qua ontwikkeling redelijk gemiddeld denk ik en bij Morris lijkt alles een stukje sneller te gaan. Ik denk dat dat sowieso meer geldt voor tweede kinderen, Morris ziet Flynn natuurlijk alles doen en wil dat ook! Hij kruipt als een raketje achter zijn broer aan, gaat werkelijk overal aan staan en zet al voorzichtige eerste stapjes langs de tafel. We zitten momenteel midden in de ‘ik-ga-overal-staan-maar-heb-geen-idee-hoe-ik-weer-moet-zitten’ fase. Je begrijpt hoeveel er geschreeuwd wordt bij ons thuis momenteel?

Ik vind het heel fijn om te zien hoeveel ze op elkaar lijken maar toch echt hun eigen persoontjes zijn en ik ben zo ontzettend benieuwd naar hoe ze zich blijven ontwikkelen. Heerlijk! ♥

Lijken jouw kindjes op elkaar qua uiterlijk of innerlijk? Of zijn ze juist compleet anders? Ik ben heel erg benieuwd!

Gerelateerde artikelen

5 reacties

 • Reageren
  Rachel Kromdijk
  12 mei 2020

  Wat een leuk artikel en wat grappig om dit al te ontdekken en te zien. Ze zien er allebei echt zo leuk en mooi uit.. schattige koppies.
  Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…De week van RachelMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  12 mei 2020

  Wat grappig om te zien dat ze zo verschillend zijn! Toch lijken ze inderdaad op die foto enorm op elkaar! Als je zou zeggen dat het één en hetzelfde kindje is op beide foto’s had ik je ook zo geloofd haha!
  Tamara onlangs geplaatst…Behind the scenes: de SuperSales sportafdelingMy Profile

 • Reageren
  Tineke
  12 mei 2020

  Heel leuk om te lezen. Hier ook twee hele verschillende kinderen, ook qua uiterlijk. Nu heb ik ook een jongetje en een meisje. Mijn dochter was tot een jaar echt heel erg gemakkelijk. Maar nu ze een peutertje is, poeh! Peuterpuberteit is on.. Mijn dochter is het allerliefste knuffeligste meisje ooit, maar heeft ook een goed gevoel voor drama. Beide kinderen zijn erg gevoelig, inmiddels alle twee mama gek en hebben ook wel wat overeenkomsten. Maar dat je ze helemaal moet leren kennen vind ik wel heel mooi en bijzonder tegelijk. Ik hoop zo voor ze dat ze een goeie band krijgen met elkaar.
  Tineke onlangs geplaatst…Ontbijten met wafels en op zoek naar eendjesMy Profile

 • Reageren
  Gelukjesvanmaris
  12 mei 2020

  Leuk!! Hier qua uiterlijk bijna een exacte kopie. Innerlijk allebei pittige tantes maar het idee dat ded jongste bijna altijd vrolijk is. Oudste had dat toen ze baby was iets minder sterk

 • Reageren
  Eveline
  16 mei 2020

  Heel leuk om te lezen. Wat een knappe mannetjes heb jij toch.
  Doet me al verlangen naar nog een baby tje 😊

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.