Op zoek naar een compleet nieuw ritme met je baby.

Hij kan weer lachen; die meneer hierboven.

Na een hele pittige periode van ziek zijn is hij weer zijn vrolijke zelf(ie) en niets maakt me blijer als dat. Hij wordt weer vrolijk wakker na zijn dutjes, speelt en rolt weer en lacht naar iedereen die in de buurt komt. Heel wat beter als 24/7 krijsen kan ik je vertellen..

Maar ons oh-zo fijne ritme? Compleet weg. Aan de borst drinken? Dat wil hij niet meer. Say what?

Ons hele ritme is weg.

Toen Morris ziek was huilde hij ongelofelijk veel. Hij had 40 graden koorts, wat ontroostbaar en wou het liefst iedere 3 kwartier drinken. 24 uur per dag. Door het vele krijsen had hij een enorm rauwe keel gekregen. Dat doet natuurlijk heel erg zeer en wat doet een baby als hij pijn heeft? Juist, krijsen. Wat een cirkeltje zaten we in.

Doordat Morris iedere keer wou drinken konden mijn borsten het qua voeding absoluut niet bijbenen. Ik had ook niet het gevoel dat het Morris nou zozeer om de voeding ging maar misschien wel meer om het verzachten van zijn keel en het zoeken van troost. Maar als hij iedere keer kleine beetjes drinkt, wanneer geef je dan een volledige voeding? We besloten hem af en toe een fles te doen, ook om mij te ontzien want ik werd letterlijk gek van het slaapgebrek. Hij heeft al vaker flesjes gedronken, hij gaat altijd 1 dag in de week naar opa en oma en krijgt dan ook een fles met afgekolfde melk en dat ging altijd prima.

En dan het slapen.. Als je hem de hele dag probeert te laten slapen en hij hier en daar dutjes doet kan het zomaar zijn dat hij opeens van 17:00-19:00 wél sliep en dan waren we daar alleen maar heel erg blij mee (want TWEE UUR SLAAP WHUT). Maar ja, voor zijn ritme is een dutje van 17:00-19:00 allerminst ideaal.

Wat een weken ;-)!

Inmiddels is Morris weer zijn vrolijke zelf maar heeft hij besloten helemaal niet meer bij zijn moeder te willen drinken. En ondanks dat ik zelf ook al had besloten de borstvoeding af te willen gaan bouwen doet dit toch wel een beetje pijn. Ben je eindelijk die pittige periode door, kunnen de fijne gezamenlijke momentjes weer daar zijn en heb je een baby die gewoon niet bij jou wil drinken. Best pijnlijk als je zo hard je best doet om hem bij je te laten drinken, hij het hele huis bij elkaar krijst en zodra hij een fles ziet deze met beide handjes aanpakt en naar zijn mond brengt. HOE DAN!?

Wat er aan de hand is? Geen idee. ‘s Nachts komt het meneer namelijk wel uit om lekker bij mij te drinken maar overdag wil hij alleen een flesje. Of het nou misschien komt doordat hij tandjes krijgt, hij er gewoon klaar mee is of luiigheid (ik denk dat ;p).. Hij wil het niet! En omdat het voor mij ook al de bedoeling was om te minderen heb ik maar besloten het te accepteren.

Ik ga stoppen met borstvoeding geven.

Hoe moeilijk ik het ook vind. Ik denk dat dit de juiste keuze is. Ik had graag een half jaar volledig zelf willen voeden en daarna willen afbouwen maar door het ziek zijn is alles gewoon even helemaal anders geworden. Ik kan het niet opbrengen om iedere keer te gaan kolven nadat ik hem een fles heb gegeven om mijn productie maar op gang te houden tot hij wel weer wil drinken. Ik merk dat ik mij langzaam steeds meer mijzelf ga voelen, het ontzwangeren steeds minder op de voorgrond staat, en dat ik het fijn vind om weer eens wat dingen voor mijzelf te doen. Gewoon helemaal voor mijzelf, als Rosanne en niet als moeder.

Mijn lichaam weer helemaal van mijzelf hebben hoort daar ook een beetje bij en ondanks dat ik het moeilijk vind is het goed zo en ben ik trots op de volledige 5 maanden en een beetje van wat hij nu nog krijgt :)! Als je het mij op voorhand had gevraagd dan had ik getekend voor 5 maanden volledig borstvoeding.

I did it! En het is goed zo :)! Nu dat ritme weer vinden en slapen. Vooral (hopelijk) veel slapen ;p!

Gerelateerde artikelen

7 reacties

 • Reageren
  Tineke
  10 januari 2020

  Bij mijn oudste heb ik ook borstvoeding gegeven. Hij wilde na twee maanden al niet meer en ik ben daar ook heel verdrietig om geweest. Ik voelde mij altijd wel opgesloten omdat ik liever niet in het openbaar borstvoeding wilde geven en dacht wel eens na over flesvoeding. Iedereen was er blij mee en ik voelde mij zo niet begrepen. Wat je beschrijft, die band die je krijgt tijdens het voeden, het is zo mooi en intiem om te mogen doen.

 • Reageren
  Saskia
  10 januari 2020

  Pittige beslissing, maar zo te lezen de juiste!<3

 • Reageren
  Lisan
  10 januari 2020

  Herkenbaar van fles wel en borst krijsen en ook de gevoelens zijn herkenbaar. Desondanks mooi dat het 5 maanden gelukt is❤️

 • Reageren
  Tamara
  10 januari 2020

  Ik snap dat je Morris het liefst zo lang mogelijk had gevoed, maar ik snap je keuze! Zelf wilde ik borstvoeding geven, maar vanaf het begin af aan wilde mijn dochter al niet. Een paar weken gekolfd, maar wat een hel vond ik dat! Stoppen is nu voor jou de beste keuze en niemand neemt je die 5 maanden (en een beetje) meer van je af💕
  Tamara onlangs geplaatst…Zo verf jij je haar zonder het te beschadigen!My Profile

 • Reageren
  Marloes
  10 januari 2020

  Oooo zo herkenbaar! Nadat ik met 4 maanden weer moest gaan werken en Lani dus vooral flesjes ging krijgen had ze zelf bedacht dat ze eigenlijk geen borstvoeding meer nodig had, want een flesje ging toch veel sneller? Omdat het bij mij op werk soms zo giga druk is kon ik het met kolven ook niet bij benen en werd het ook sneller minder. Na 5 maanden heb ik het dus ook met pijn in mijn hart moeten stoppen omdat het steeds zo’n strijd was aan de borst.
  Maar inderdaad ik ben er trots op dat ik het heb kunnen geven zo lang, hier had ik ook nooit van durven dromen toen ik zwanger was. Laten we inderdaad kijken naar de positieve dingen! Succes en geniet er van zo lang het nog kan! 🤗

 • Reageren
  Nathalie
  10 januari 2020

  Good job!!
  Hier hadden we rond 4 maanden even een gelijkaardig moment. Overdag compleet borstweigeren… uiteindelijk lukte het na 3 dagen om weer overdag voedingen te geven door in het donker op de slaapkamer te gaan zitten en plots was het daarna weer eoals gewoon. Gekke baby’s;)
  Maar je hebt het super gedaan, wat een lekker ding is Morrisje toch ook!

 • Reageren
  Roos
  11 januari 2020

  Herkenbaar, ik ben de borstvoeding aan het afbouwen na een pittige borstontsteking, maar mijn zoontje vindt de borst nu ook teveel werk haha. Af en toe drinkt hij er wel kleine slokjes uit, maar na een paar minuten gaat hij jammeren.
  Ik vind het ook best moeilijk, maar het zij zo.
  Leuke dingen van het moederschap ;-)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.