Op herfst avontuur in het bos!

Afgelopen weekend was grauw, grijs en nat maar toch besloten wij lekker het bos in te gaan met de jongens. We zijn immers niet van suiker ;-)! We gingen namelijk op avontuur in het bos en op zoek naar allerlei herfstige dingen. Kijk je mee?

De herfst, ik ben er dol op. De overgang van de warme zomer naar de herfst is toch wel mijn favoriete tijd van het jaar. Op kerstmis na dan ;-)! De bladeren die verkleuren en van de bomen vallen, de avonden die korter worden, de temperaturen die dalen en de gezelligheid in huis die toeneemt in de avonden. Ik geniet er enorm van.

Dit gevoel geef ik Flynn graag mee. Hoe mooi de seizoenen zijn en dat ieder seizoen zo zijn eigen charme heeft.

De veranderingen die de herfst met zich meebrengen in de natuur zijn niet alleen heel erg mooi maar voor een jongetje van vier ook enorm interessant. Flynn zit vol vragen over alles wat hij ziet, van de blaadjes op de grond, de paddestoelen in verschillende kleuren tot eikels, beukennootjes en kastanjes.. Want wat zijn dat eigenlijk? Waarom liggen ze op de grond? Waarom zijn ze er in de eerste plaats? Haha! Soms word ik er kne-tter-tje gek van kan ik je vertellen maar tegelijkertijd is het ook ontzettend leuk. Er valt zo onwijs veel te leren.

Ik besloot deze toffe printable van kleuteridee.nl uit te printen en deze mee te nemen naar het bos. Samen op zoek naar herfstschatten! Oke, de pompoen en de appel waren misschien niet heel realistisch maar met de rest kwamen we toch aardig in de buurt.

Het leuke was dat het Flynn echt een doel gaf in het bos. Hij was super fanatiek aan het zoeken en stelde ontzettend veel vragen over alles wat er op het papiertje stond. Was er iets gevonden? Dan mocht hij een kruisje zetten en gebruikten we papa’s rug als ‘tafeltje’.

Ondertussen bleek Morris het ook allemaal reuze interessant te vinden. Vanuit de Tula keek hij de hele tijd omhoog naar de bomen, zo leuk om te zien. Af en toe moesten er even stops gemaakt worden om kusjes te geven aan zijn kleine broertje, dat begrijp je natuurlijk wel ;-)!

Er moest natuurlijk in de modder gesprongen worden!

Ik snap er niks van maar dat jongetje van ons kan wel foto’s maken hoor! Flynn maakte deze foto van ons en ik heb er echt amper iets aan gedaan, zo knap haha!

Het was echt een hele leuke middag. We zagen ontzettend veel verschillende soorten paddenstoelen, beantwoorden zo’n 82610 vragen van Flynn, schuilden voor de regen onder bomen en vertelden Flynn keer op keer dat we écht niet verdwaald waren. ‘Maar Peppa was dat wel met haar papa mam, verdwaald!!’

Wat een geluk dat wij geen varkentjes zijn Flynn ;-)!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Darina
  16 oktober 2019

  Ontzettend leuk en leerzaam. En hele mooie foto’s.
  Darina onlangs geplaatst…Het Venetië op de Canarische Eilanden: Puerto de MogánMy Profile

 • Reageren
  Audrey
  16 oktober 2019

  Ooo, die foto van je 3 mannen! Om verliefd op te worden! En superleuk om zo samen van de herfst te genieten.
  Audrey onlangs geplaatst…Gelezen: Harry Potter #6: Harry Potter en de Halfbloed PrinsMy Profile

 • Reageren
  Iris
  27 oktober 2019

  Wat heerlijk om zo met je gezinnetje het bos in te gaan! Ik vond dat vroeger ook al zo leuk! Eikeltjes, kastanjes, mooie bladeren en hopelijk ook nog een haas, een egel of een hertje tegenkomen. Hoe geweldig!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.