Ons eerste tripje naar de tandarts met Flynn (3 jaar).

De tandarts, WAT EEN FEEST! In ieder geval, dat vond Flynn. Wij wat minder kan ik je vertellen ;-)! Maar het moest gebeuren en Flynn ging voor het eerst mee.

Eerlijk? Ik ben al in geen 6 jaar naar de tandarts geweest. Absoluut niet iets waarop ik trots ben maar wel iets wat waar is. Er is eigenlijk helemaal geen hele grote, duidelijke reden voor geweest. Geen afschuwelijke angst voor de tandarts of wat ook..

Sinds dat ik uit Almelo verhuisde naar het dorp waar ik nu woon heb ik volgens mij nog één bezoekje aan mijn tandarts gebracht en onder de noemer ‘ik moet een tandarts in mijn eigen dorp gaan zoeken’ ben ik niet weer gekomen.

En toen die nieuwe tandarts in mijn eigen dorp gewoon niet uitgezocht. Slim, erg slim Rosanne.

Hoe langer je niet gaat

Hoe hoger de drempel wordt om wél te gaan. Kays tandarts ging een jaar geleden met pensioen en een half jaar geleden zei Kay opeens dat hij op zoek ging naar een nieuwe tandarts voor ons als gezin. “Flynn is drie jaar en gaat ook mee naar de tandarts en nu we er allebei geen meer hebben regel ik het gewoon..”

Oke Kay, oke ;-)! RUSTAHGGG.

Hij had natuurlijk helemaal gelijk maar je snapt dat ik afgelopen woensdag met lood in mijn schoenen voor de deur bij de tandarts stond. Heerlijk ook hoe de geur van fluoride en het geluid van zo’n boor of stofzuiger in je mond je tegemoet komt. HMM!

Maar Flynn, die vond het één groot feest. Net als naar de dokter gaan trouwens. Dat heeft ie niet van mij ;-)!

Voorbereiden van Flynn.

Om Flynn een beetje voor te bereiden op de tandarts hebben we er de afgelopen weken best vaak over gepraat. De tandarts is een dokter speciaal voor de tandjes. Die gaat kijken hoeveel tandjes jij hebt, of mama jouw tandjes goed poetst en of je mama daar misschien nog bij moet helpen. Een beetje op die manier ;-)!

Ook benoemden we, als we langs de tandarts fietsten of reden, vaak dat daar de tandarts was en dat die in Flynns mondje ging kijken. Wat ook nog een leuke tip is: Kay heeft een spelletje (‘Dentist’ met het plaatje van een nijlpaard) op zijn telefoon gedownload. Hiermee leerde Flynn zelf de tandjes van het nijlpaard te poetsen en gaatjes te vullen enzo. Super grappig en Flynn vond het helemaal leuk :)!

Daar gingen we.

Ik had wel verwacht dat het goed zou gaan maar dat het zo goed zou gaan.. Hij vond alles REUZE interessant. Hij mocht bij Kay op schoot liggen en hield zijn mondje zo goed open. Flynn heeft door valpartijen een paar stukken van zijn voortanden af maar verder zag het er prima uit. Bij de achterste kies zat heel iets het begin van een gaatje dus die wil ze binnenkort eventjes sealen. Ook kregen we aangeboden om een soort van poetslesje te doen met Flynn. We planden een afspraak voor een week later en ook toen vond Flynn alles goed. Hij lag helemaal zelf in de stoel en mocht meekijken met een spiegel terwijl de assistente zijn tandjes checkte, ‘verfde’, schoonmaakte, polijstte en poetste. Tussendoor zei hij iedere keer: “goed he mam!” Haha “ja je doet het heel goed schat”. Ik was natuurlijk zo trots als een pauw, dat snap je ;p!

En dat was alweer ons eerste avontuur bij de tandarts met z’n drietjes. Ik ben zo blij dat wij gegaan zijn! Flynn vond het helemaal leuk en ook voor mij viel het gelukkig reuze mee. Na al die jaren gelukkig geen gaatjes ;-)!

Gerelateerde artikelen

2 reacties

 • Reageren
  Jessica
  21 maart 2019

  Herkenbaar! Onze zoon ging altijd alleen met papa, ik wilde hem niet mijn angst over brengen. En nu nog (hij is 15) ga ik niet mee. Ik heb ook zo’n gruwelijke hekel aan de tandarts, brrr.
  Wel fijn dat Flynn het zo leuk vond!

 • Reageren
  Natasja
  24 maart 2019

  Ag wat dapper van dat kleine mannetje, schattig! Wat kun je dan trots zijn als moeder hé?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.