Morris 8 maanden update!

Mijn vrolijke schattie is inmiddels alweer 8 maanden.. Ongelofelijk gewoon! Ik vertel je vandaag hoe het met Morris gaat en hoe zijn dagritme er uit ziet! :)

Het is zo cliche maar ik vind het ongelofelijk hoe hard de tijd gaat. Aan de ene kant snap ik niet hoe hij al 8 maanden kan zijn, aan de andere kant voelt het alsof hij al zo lang bij ons is ♥.

Morris is echt het zonnetje in huis. Zo’n ontzettend vrolijke baby. Hij huilt weinig, is super tevreden en kan zichzelf heel goed zelf vermaken.

Ontwikkeling:

Morris gaat als een rakketje haha. Letterlijk en figuurlijk. Al sinds een maand of 6 tijgert hij de hele kamer door. Hij probeert soms wel te kruipen maar tijgeren gaat hem goed en snel af dus waarom zou je dan iets veranderen ;-)!

Zitten vond hij nooit zo interessant. Meestal bleef hij eventjes zitten maar liet hij zichzelf al gauw weer (rustig) naar de zijkant vallen zodat hij lekker verder kon tijgeren en de hele woonkamer af kon breken. Als hij kon praten had hij vast gezegd dat zitten saai was. En ik kan het hem ook niet kwalijk nemen, alles ontdekken is natuurlijk veel interessanter. Alles wordt (af)gepakt, weggesmeten of afgelikt.. En dat alles met een grote lach op zijn gezicht! Hij weet het zo goed als hij iets doet wat eigenlijk niet de bedoeling is!

Inmiddels vindt hij zitten wél interessant en kan hij gerust een kwartier tot 20 minuten zelfstandig zitten spelen. Hij valt nooit meer om en kan zelfstandig van buik naar zit komen en weer terug van zit naar buik. Hij probeert zich overal aan op te trekken en zit dan op zijn knietjes te trekken en te proberen. Vaak komt zijn grote broer en dan gauw aan en zegt dat hij voorzichtig moet zijn en zet hem dan weer neer “straks doe je je nog pijn Morris!” We proberen Flynn te leren dat Morris zelf foutjes moet maken en dat hij daarvan moet leren maar oh wat vind ik het beschermende van Flynn lief!

Maar het aller- allerleukste van de afgelopen tijd

is toch wel dat hij brabbelt en zijn eerste twee woordjes zijn gezegd: mama en baba! ♥ Ik kan er niet over uit hoe ongelofelijk schattig dat is. Ik kon wel janken. Morris was al een paar dagen aan het brabbelen. Babababa mamamama mmmmmm. Zo gezellig dat geklets. Op een ochtend was hij aan het tijgeren door de kamer en opeens zegt hij 2 keer achter elkaar: MAMA! MAMA! Kay, Flynn en ik keken elkaar alle drie aan: WHUT, zei hij dit nou echt. En sindsdien heb ik echt het gevoel dat hij ook steeds gerichter mama en baba zegt haha. ZO ZO ZO leuk!

Slapen:

Slapen bij Morris is toch wel een stuk anders als bij Flynn ;-)! Ik wist dat we met Flynn een fantastische slaper hadden maar dat wordt dan toch even extra duidelijk als het bij de tweede toch wel anders is. We mogen écht inmiddels niet meer klagen hoor, de nachten gaan bijna altijd goed, maar de dutjes overdag zijn gewoon heel minimaal.

Morris slaapt meestal van 9:30 tot 10:30, een uurtje dus. Daarna gaat hij om 13:00 weer naar bed en slaapt dan meestal tot 14:30. Dan blijft hij wakker tot 18:30 en gaat daarna naar bed en hij slaapt inmiddels (bijna altijd) door tot de volgende ochtend 6:00/6:30.

Morris is een hele makkelijke inslaper, nooit enig gedoe of gezeur met hem als ik hem in bed leg, en dat is echt super fijn. En nadat we hulp hebben gehad van slaapcoach Nathalie zijn de nachten ook veel en veel beter geworden. Soms heeft hij een slechte nacht waarop hij 6x zijn speentje kwijt is en ‘m niet weer kan vinden, maar die nachten worden gelukkig steeds minder en de nachten dat hij doorslaapt steeds meer. Ook lijkt het, nu we een uur vooruit zijn gegaan, dat Morris net wat langer slaapt ‘s morgens maar dat kan ook geluk zijn. We zijn natuurlijk nog maar een paar daagjes onderweg.

Maar die dutjes.. Flynn sliep rond 8 maanden nog rustig een uur of 5/6 overdag. Morris maar zo’n 2,5 uur. Hij heeft blijkbaar gewoon echt niet meer nodig want zodra hij overdag langere dutjes doet merken we het gelijk in de nachten. Die zijn dan weer onrustig en met veel onderbrekingen. Zo blijkt wel weer hoe verschillend kinderen zijn. Morris is dan bijvoorbeeld weer een kind wat geweldig zelf kan spelen. Ik zet hem neer en hij kan gerust 30 minuten spelen zonder een kik te geven. Dat kon Flynn dan weer ab-so-luut niet!

Eten:

Eten doet hij als de beste. Fruit krijgt hij meestal als een ‘hapje’ aangeboden en het avondeten eet hij volgens de rapley methode: in stukjes. Hij pakt alles zelf met zijn handjes en doet het in zijn mond. Het is iedere avond een ongelofelijke smeerboel, met broccoli tot in zijn oksels, maar hij eet ontzettend goed op deze manier. Veel beter dan wanneer we het in hapjes aanbieden. Hij kijkt ook echt het eten uit onze mond en wil het liefst alles proberen. Heerlijk als je een 4 jarige gewend bent die al vanaf zijn eerste verjaardag dramatisch slecht eet!

Zijn favoriete eten is pompoen, broccoli, bloemkool, zoete aardappel, pasta en (zilvervlies)rijst. Gewone aardappels is hij nog niet zo gek op (hij lijkt op zijn vader) maar het leuke vind ik dat, ondanks dat hij het niet zo lekker vindt, het wel iedere keer blijft proberen. Hij blijft het in zijn mond stoppen en trekt dan een vies gezicht.. Maar slikt het toch door haha!

Hoe Morris zijn dagen er qua eten gemiddeld uit zien:

7:30 Fles
9:00 Fruit, bijvoorbeeld een banaan of (gekookte) appel.
11:00 2 boterhammen zonder iets er op en flink veel water.
12:00 Fles
15:30 Fles
17:00 Warm eten zoals bijvoorbeeld zoete aardappel, (VEEL)broccoli en linzen.
18:15 Fles

Hij krijgt momenteel nog 4 flessen maar we willen vanaf deze week overgaan op 3. Even een beetje puzzelen hoe we dat qua eten gaan doen.

Soms eet hij ietsjes eerder warm dan dat wij aan tafel gaan, dan komt het net niet helemaal uit qua tijd. Dan krijgt hij tijdens het eten een gepofte maisstengel, soepstengel of een rijstwafeltje.

Het gaat allemaal heerlijk zijn gangetje. Morris is zo’n intens vrolijk en gezellig mannetje, iedere dag maakt hij ons zo gelukkig met zijn grote schaterlach en eeuwige vrolijkheid. Ik kan hem wel opeten!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Audrey
  31 maart 2020

  Wat blijft het toch een ontzettend schattig jochie! Echt bizar hoe snel dat allemaal gaat met eten em ‘mama’ (woehoe!) zeggen!
  Audrey onlangs geplaatst…Bloed of plasma doneren: hoe gaat dat in zijn werk?My Profile

 • Reageren
  Tessa
  31 maart 2020

  Wat heeft ie toch een prachtig snoetje en het klinkt als een heel blije baby! Genieten geblazen en inderdaad, alle clichés zijn ook echt waar… het gaat zo bizar snel! Wij hebben trouwens voor het ‘speentje zoeken’ in de nacht 🥺 een oplossing gevonden: leg er 2-3 in en ze vinden er altijd wel eentje terug. Scheelt weer een paar koude voeten en lang wakker liggen hier 😬

 • Reageren
  Saskia
  3 april 2020

  Leuke update met echt super lieve foto’s! Hier eentje van 9 maanden die wel al aan de hand loopt maar zitten… Ho maar!

 • Reageren
  Eveline
  4 april 2020

  Wat een knap kereltje! Ons kindje dat nu 7 maanden is slaapt 3 dutjes van 30 minuten. Heel weinig dus… op jouw aanraden ook de snuggle and dreams slaapgids gekocht.
  Slaapmethode 3 brak mijn hart dus nu proberen we een andere. Voordeel is dat ik nog zeker 2 weken thuis ben dus tijd heb.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.