Kleine Morris is een half jaar!

Terwijl ik deze woorden typ kan ik het zelf eigenlijk amper geloven. Mijn lieve kleine baby is alweer een half jaar. Het voelt als de dag van gisteren dat hij geboren werd.. Wat vliegt de tijd toch met zo’n kleintje!

Hoe gaat het met ons?

Het gaat heel erg goed! Na een paar hele pittige en intensieve weken van ziek zijn, veel huilen en weinig slapen zijn we er weer helemaal bovenop en werken we volop aan het vinden van een nieuw ritme. Nadat Morris weer helemaal opgeknapt was leek het alsof hij zijn gehele ritme helemaal kwijt was en worstelden we met voedingen en slaapjes. Inmiddels hebben we hier meer en meer rust in gevonden.

Morris is een onwijs vrolijk mannetje. Hij lacht de hele dag, vind wild spelen ontzettend leuk maar het allerleukste blijft zijn grote broer. Hij is zó gek op Flynn. Alles wat hij doet vindt Morris leuk en, ondanks dat wij soms denken dat Flynn écht wat rustiger moet doen, is er nog geen enkel moment geweest dat het mis ging en Morris het niet meer leuk vond. Ik probeer dit zelf ook erg los te laten. Niet te dicht er boven op te zitten maar Flynn zelf te leren wat de grenzen van Morris zijn én Morris zelf zijn grenzen aan te laten geven. Tot op zekere hoogte natuurlijk maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel ;-)!

Hij rolt de hele kamer door en grijpt alles wat hij grijpen kan. Inclusief mijn haar en oorbellen wat soms voor vervelende momentjes kan zorgen haha.

Alleen dat slapen.. ;-)!

Aangezien we echt aan de slag moesten met Morris leren te slapen zonder ingebakerd te zijn, omdat zijn wiegje veel te klein werd, besloten we er maar voor te gaan. Cold Turkey. In zijn ledikantje, met een gewone slaapzak én op zijn eigen slaapkamer.

Je kunt er voor kiezen het in delen te doen, wij besloten het in één keer te doen onder het motto; dan maar even echt flink doorbijten maar dan zijn we er wel doorheen.

Ik had hem nog heel graag wat langer bij ons gehouden op de slaapkamer maar ik merkte dat ik er beter aan deed dit los te laten. Ik ben namelijk ongelofelijk alert ‘s nachts. Bij ieder kikje, huiltje of kuchje ben ik wakker. Hij begint een piepklein beetje te jammeren? Ik geef hem gelijk zijn speen omdat ik anders zelf niet meer kan slapen. Gevolg? Meneer verwacht ook ieder moment zijn speentje.. Niet zo handig van mij! Door hem op zijn eigen kamertje te laten slapen én met oordoppen te slapen hoor ik het niet als hij een klein beetje wakker wordt en geef ik hem de mogelijkheid om zelf weer in slaap te vallen. Als hij huilt om een flesje word ik zelf wakker, gewoon door die oordoppen heen ;-)!

De eerste nacht ging verbazingwekkend goed. We hadden ons voorbereid op drama maar hij sliep 5,5 uur achter elkaar. Ongekend voor hem! Helaas was dat een gelukstreffer want de nacht er na begon hij alweer 2 uur na zijn papfles te jammeren om een fles.

Ach, ik kan hier nog heel lang over doorgaan en honderden woorden aan kwijt kunnen maar het is een beetje op en af. Zijn dutjes overdag doet hij gelukkig heel erg goed en daar hebben we het ritme ook al echt in terug gevonden, de nachten verschillen maar zijn voor mij veel beter te doen dan voorheen.

Doordat ik niet ieder kikje hoor en Morris steeds beter weer zelf in slaap valt slaap ik veel beter. Waar ik soms wel 7/8 keer per nacht wakker was is dat nu vaak 1 of 2 keer + een keer om een fles te geven. Maar die fles doet Kay bijna altijd!

Van borstvoeding naar flesvoeding!

Want ja, je leest het goed, een fles. Ik ben inmiddels helemaal gestopt met borstvoeding geven. Nu verwachten mensen vaak dat ik dan zeg dat ik er ‘nu eigenlijk wel blij mee ben’ maar dat ben ik nog steeds niet. Ik vind het onwijs jammer en had het graag nog wat langer doorgegeven. Maar het lukte niet meer. Morris wou niet meer bij mij drinken en dan heb je weinig keuze. Natuurlijk had ik nog weer opnieuw de hele mallemolen van lactatiekundige, 100x per dag proberen aan te leggen, extra kolven blabla.. Maar dat kon ik echt niet meer opbrengen.

Ondanks dat ik het enorm jammer vind heb ik er wel vrede mee en kan ik ook, beetje bij beetje, genieten van de vrijheid die het met zich meebrengt.

Ontwikkeling:

Qua ontwikkeling doet hij het volgens mij ook goed en lekker gemiddeld. Hij rolt, hij kletst de hele dag en lacht om alles wat wij doen. Zelfstandig zitten lukt hem nog niet maar wordt hij wel steeds ietsjes beter in en tijgeren lukt ook al bijna. Billen in de lucht en schuiven maar!

Tandjes zijn nog niet in zicht en stiekem vind ik dat nog wel prima. Bij Flynn gaf dat een hoop onrust dus laat die tanden nog maar lekker even wachten, genieten wij van dat tandenloze bekkie haha.

Ook zijn we begonnen met het aanbieden van hapjes. Hij keek ons het eten uit de mond en dat gaf mij het gevoel dat hij er echt klaar voor was. Eigenlijk had ik willen wachten tot 6 maanden als ik volledige borstvoeding had gegeven. Zodra hij zelf kon zitten wou ik met de rapley methode beginnen, het aanbieden van stukjes eten en dus niet pureren, maar aangezien Morris nog niet kan zitten en hij wel heel graag wil eten hebben we toch besloten voor hapjes te gaan. Als hij straks kan zitten wil ik een combinatie er van gaan aanbieden :)! Zo zie je maar weer dat je allerlei plannen kunt maken maar baby’s.. Die werken nooit mee ;p!

Onwijs blij zijn we met ons lieve mannetje en het liefste kleine broertje voor Flynn. Een half jaar.. Ongelofelijk!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Audrey
  24 januari 2020

  Wow, alweer een half jaar! Fijn dat het zo goed met hem gaat – en hopelijk slaapt hij snel ook lekker goed door :)
  Audrey onlangs geplaatst…Je financiën bijhouden: een must voor iedereen!My Profile

 • Reageren
  Mieke
  24 januari 2020

  Die foto, niet te doen zo lief!

 • Reageren
  Eveline
  26 januari 2020

  Wat een prachtig kereltje!

 • Reageren
  Tamara
  27 januari 2020

  Een half jaar alweer, gefeliciteerd!!
  Ik vind die tandloze bekkies altijd zo leuk😍, daarmee pakken ze mij altijd in haha.
  Dat van eten is ook heel herkenbaar, het was gewoon zielig toen onze dochter met een maand of 4 het eten uit onze monden zat te kijken. Ze geven allemaal zo goed aan wat ze willen, deze kleine wijze monstertjes haha.
  Tamara onlangs geplaatst…Welke tas past bij mij? Met deze tips kies je de perfecte handtas!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.