Het allereerste begin van onze babykamer!

De tweede babykamer die we mogen inrichten.. Ook al ben ik geen onwijze interiorjunkie, dit is toch wel érg leuk! Bij Flynn kozen we voor een hele zachtgroene, landelijke kamer maar dit keer voor helemaal iets anders!

Zoals je ziet op de foto neemt Flynn zijn grote broer taken zeer serieus ;-)!

We hebben veel lopen wikken en wegen over deze babykamer. We vonden zoveel verschillende dingen leuk dat een keuze maken erg lastig is. Wat mij erg gaaf leek is om een soort van ombre muur te maken door te sponzen. Of één muur een heel gaaf behangetje te geven.

Uiteindelijk zijn we toch gegaan voor het meest rustige idee.

Ik vroeg een tijdje geleden op Instagram welke kleur jullie dachten dat wij uit zouden kiezen en het grappige was dat niemand het raadde. Ik snap het wel, er zijn zoveel mooie kleuren te bedenken, maar wij hebben toch besloten voor hetgeen te gaan wat wij het belangrijkste vinden: rust. Geen felle, harde kleuren maar een hele zachte, neutrale tint.

Toen ik deze foto’s op Pinterest tegenkwam was ik gelijk verkocht. Het straalt rust uit maar het is toch heel gezellig en knus te maken. Neutraal, en het zou precies bij ons mooie rotan wiegje passen. Het lijkt mij heel erg leuk om een aantal accessoires zelf te maken voor de babykamer met Eucalyptus bijvoorbeeld (net als dat ik deze slinger maakte van eucalyptus voor op onze slaapkamer) en eventueel nog iets maken van macrame of iets anders van kralen of katoendraad.

De commode die je op de foto rechtsonder ziet hebben wij ook. Deze stond al die tijd nog op Flynns kamer als zijn kast maar afgelopen week kochten we een nieuwe kledingkast voor Flynn via Marktplaats en kan deze doorgeschoven worden naar de babykamer.

En dan begint het grote uitzoek werk! De kleur uitzoeken vind ik, helemaal met zo’n lichte kleur, altijd zo lastig. Het is in ieder licht verschillend en ik ben altijd bang dat iets veel te donker uitpakt.

We besloten het er maar op te gokken en een kleur uit te kiezen en gelukkig bleek dat een hartstikke goede keuze te zijn geweest!

In eerste instantie dacht ik “NEE, dit wordt veel te donker”. Maar gelukkig bleek dat helemaal niet zo te zijn toen het eenmaal licht was (Kay was ‘s avonds aan het schilderen) en het eenmaal opgedroogd was.

Ook besloot Kay een nieuwe vensterbank te maken. Hij heeft van hout een soort van vensterbank gemaakt óver de oude vensterbank en deze gelakt. Het resultaat is zo mooi geworden!

De kleur is veel lichter dan ik die avond dacht te zien: gelukkig! Ik ben er echt onwijs blij mee. Lastig om te fotograferen trouwens, een kleur :)!

En toen kwam het leukste gedeelte: we haalden het wiegje naar beneden. Toen ik zwanger was van Flynn was ik zo ongelofelijk verliefd op dit wiegje.. En nog steeds. Het is ZO schattig en het idee dat er weer een jongetje ZO klein is dat hij in dit wiegje past vind ik ongelofelijk.

Het hemeltje is gemaakt van de sluier die ik droeg op onze trouwdag. Mijn schoonmoeder heeft deze zo gemaakt. Ondanks dat ik niet weet of ik het helemaal mooi vind in dit kamertje heeft het gewoon iets heel moois. Een aandenken aan onze mooie dag zo dicht bij onze baby :)!

De basis is gelegd en nu kan eigenlijk het allerleukste beginnen: het aankleden van het kamertje! De komende tijd zal ik jullie hier natuurlijk in meenemen :).

Wat vinden jullie van het kamertje? En voor wat voor stijl en kleur gingen jullie bij de babykamer? Ik ben heel benieuwd!

Gerelateerde artikelen

5 reacties

 • Reageren
  Eva
  29 maart 2019

  Oh wauw dat wordt een prachtig kamertje!!

 • Reageren
  Gelukjes van Maris
  29 maart 2019

  Prachtig zeg. Echt een Rosie kamer😍
  X

 • Reageren
  Natasja
  29 maart 2019

  Heerlijk al die voorbereidingen. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. De inspiratie foto’s vind ik in ieder geval prachtig, net als de kleur die jullie hebben uitgekozen.
  Natasja onlangs geplaatst…Recept – broccoli schotelMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  30 maart 2019

  Wordt een heel mooi en lieflijk kamertje!

 • Reageren
  Eveline Fleur
  3 april 2019

  Wat een schattige kamer! Echt heel mooi. :) En wat bijzonder dat je sluier boven het wiegje hangt. <3
  Eveline Fleur onlangs geplaatst…De 5 best verkochte make-up producten van 2018My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.