En dan ben je opeens grote broer!

Flynn en Kay fietsen de oprit op en ik doe de voordeur open. ‘Hoi mam! Waar is Morris?’. Hij klimt van de fiets af en wil eigenlijk al langs mij heen rennen ‘ik ga Morris een kusje geven!’ als ik hem nog even grijp en gauw een kus op zijn wang druk.

Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe lief Flynn is voor zijn kleine broertje. Vanaf het allereerste moment dat hij zijn broertje zag is het Morris voor en Morris na. Het liefst wil hij de hele dag knuffelen, kusjes geven, naast hem zitten en aan ie-der-een vertellen dat hij een broertje heeft gekregen.

Morris werd om 3:05 ‘s nachts geboren. Toen ‘s avonds de bevalling begon kwam mijn zus bij ons slapen zodat Flynn lekker kon blijven liggen. Omdat Morris in het vruchtwater gepoept had moest hij nog zo’n 8 uur ter observatie blijven wat inhield dat, als alles goed ging, we rond 11:00 naar huis mochten.

We belden mijn zus ‘s morgens om dit te vertellen en we vroegen of zij om 10:30 naar het ziekenhuis wou komen. We hadden haar gezegd dat ze natuurlijk mocht vertellen aan Flynn dat zijn broertje geboren was maar wouden graag de naam zelf aan hem vertellen. Zo gezegd zo gedaan. Om 10:30 stond mijn zus met Flynn en mijn neefje voor de deur van de verloskamer en mocht Flynn als allereerste naar binnen om zijn broertje te bewonderen.

Het wiegje van Morris stond naast mijn bed maar toen hij de kamer in liep was er enkel aandacht voor dat kleine snuitje wat in het wiegje lag. Hij was helemaal betoverd en schreeuwde het bijna uit: ik ben nu ECHT grote broer!!! Hij moest huilen van geluk en dook in Kays armen voor een mega knuffel. Er werden kusjes gegeven, liedjes gezongen voor Morris en uiteindelijk kreeg mommy ook nog een knuffel ;p!

Ook in de kraamweek en de rest van de weken die volgden werd er geen kwaad woord over Morris gezegd. Ook niet als hij huilt of Flynn per ongeluk een zwaai in zijn gezicht krijgt. Hij is alleen maar blij met zijn broertje en dat maakt me zo ontzettend blij en trots.

Maar soms is het ook wel eens lastig voor ons. Flynn wil letterlijk de he-le dag knuffelen en kusjes geven. Dus ook op momenten dat het even niet uit komt. Als ik Morris bijvoorbeeld, hevig spartelend, aan mijn borst wil leggen en Flynn ook nog letterlijk in mijn nek aan het hijgen is en uit alle macht zijn broertje een kus probeert te geven.. Ik kan je vertellen dat het zweet mij dan wel eens uitbreekt ;-)! Of als Morris nét slaapt na een uurtje krampjes en Flynn Morris eigenlijk gewoon wakker probeert te maken omdat hij met hem wil knuffelen.. PLEASE DON’T!

Hij is enorm aanwezig en ‘in your face’ op dat soort momenten en ooh, soms is dat gewoon even lastig ;-)!

Natuurlijk dacht ik dat het zo zou gaan omdat Flynn gewoon een heel lief en zacht karakter heeft maar het kan ook anders. Jaloerse gevoelens of het lastig vinden om de aandacht en tijd van je ouders te moeten delen.. Je weet natuurlijk nooit hoe je kind reageert. En dat kan natuurlijk nog steeds gebeuren. Morris is natuurlijk nog maar (bijna) 5 weken ;-)! Maar we genieten enorm van hoe het nu gaat en hoe het morgen gaat..

Daar dealen we dan wel mee! <3

Gerelateerde artikelen

1 reactie

 • Reageren
  Darina
  27 augustus 2019

  Wat een lieve foto’s en zo fijn dat het goed gaat!
  Darina onlangs geplaatst…De 10 dingen waar ik deze zomer volop van genoten hebMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.