Een dag in het leven van Morris met zijn streken.

Morris is inmiddels ruim 1 jaar en ik kan je vertellen dat, helemaal sinds hij loopt, niets meer veilig is in huis. Ja hij kan ontzettend fijn spelen, wat echt een verademing is, maar het grootste gedeelte van de dag spendeert hij aan het doen van stoute dingen. Heel veel stoute dingen ;-)!


HAI HAI HAI HAI HAI

Morris is ondeugend met de hoofdletter O. Als hij ‘s morgens zo tussen 5:00-6:00 zijn ogen open doet begint hij te kletsen, schreeuwen en jammeren. MAMAMAMAM DADADADA HAI HAI HAI JA JAJA. Zodra ik zijn slaapkamer binnenkom is het eerste wat hij zegt HAIIII en strekt hij zijn armpjes uit om uit bed getild te worden. ‘Daahaag’ denk ik op dat moment (hoe schattig ook, om 5:00 wint mijn slaapgebrek het even van het smelten bij zijn lieve gezichtje) en met nog één oog dicht zoek ik zijn speen & zet ik zijn muziekje aan. Meestal krijg ik dan nog een half uurtje de tijd om te dommelen of wakker te worden voordat de dag begint!

Na knuffels, kusjes en een schone luier lopen we samen met Flynn naar beneden want die is natuurlijk ook al wakker geschreeuwd door zijn kleine broertje! Eenmaal beneden maak ik pap voor de jongens en terwijl zij samen rondscharrelen, kruipwedstrijdjes doen of televisie kijken roer ik met mijn slaaphoofd door de pap. Kaneel erbij, banaan erdoor, drinken maken. Had ik er nu al kaneel doorheen gedaan?

Zodra de jongens gegeten hebben maak ik ontbijt voor mijzelf, kleed ik de jongens aan, smeer ik boterhammen voor in Flynns trommel, doe ik hun haren, zet ik Morris in de kinderwagen en lopen we om 8:15 naar school. Nummer één is afgezet op de plek waar hij het liefst is: school! Rustig loop ik met Morris naar huis.

En dan begint het, zijn ronde aan stoute dingen ;-)!

Eenmaal thuis is het voor Morris tijd om te spelen zodat ik kan beginnen met puinruimen. En dit is meestal wanneer hij start aan zijn vaste ronde. Zijn vaste ronde van dingen in huis doen die niet mogen. Hij weet héél goed dat ze niet mogen maar het is natuurlijk te leuk om het niet te doen.. En als hij het ene niet mag doen hobbelt hij gewoon door naar het volgende. Ik kan zo vaak ‘NEE MORRIS’ of ‘EH EH’ zeggen als ik wil maar hij lacht zijn twee tanden bloot en is al onderweg naar het volgende..

Hij gaat van rammelen aan de houtkachel naar gooien met de afstandsbedieningen. Hij trekt alle bladeren van de planten waardoor de planten in de woonkamer grotendeels dood gaan (zie foto). Hij slaat op de ramen van de schuifpui, klimt op de Tripp Trapp, doet alle kastdeurtjes open en trekt één voor één al mijn opgevouwen theedoeken of handdoeken eruit. Staat de schuifpui op een kiertje? Hij drukt zich er tussendoor en is alweer onderweg naar de kippen terwijl hij luidkeels HAI HAI HAI roept. Hij rammelt aan de verwarming, trekt de was van het wasrek, trekt stekkers uit stopcontacten die ik er zelf amper uitkrijg en loopt de polonaise met de kleine tafeltjes uit de woonkamer.

Soms weet ik gewoon niet meer of ik moet lachen of huilen om alles wat hij uitspookt. Hij is zo ondernemend, avontuurlijk, wil gewoon alles ontdekken en dat hoort ook helemaal bij de leeftijd.. Maar dat eeuwige dilemma tussen ‘laat hem maar, geen aandacht aan besteden’ en ‘NEE NEE NEE NEE NIET DOEN’ lijkt de hele dag te duren! En is eerlijk gezegd ook heel erg vermoeiend.

Iedere seconde dat hij niet in de box zit houdt ik mijn ogen op hem gericht. En hoe vaak ik hem vraag: WAT HEB JE NU WEER IN JE MOND is dagelijks niet meer op 2 handen te tellen. Morrisje mijn Morrisje, wat ben je er toch één.

Please tell me dat jullie ook van die draken thuis hebben waaraan je je handen vol hebt of dat het een fase is die vast heel snel voorbij is en ze dan opeens makke lammetjes zijn die de hele dag rustig spelen ;p!

Please? ;-)

Grappig om te lezen dat het bij Flynn rond deze periode precies hetzelfde was!

Gerelateerde artikelen

9 reacties

 • Reageren
  Renate
  6 september 2020

  Toch wel herkenbaar hoor, hier bij de jongste. Wel een meisje overigens. Ze is nu 2,5 maar gaat er expres met speelgoed van haar grote broer vandoor (schaterend van het lachen), heeft al ontelbaar keer de internet kabel eruit getrokken, tubes crème leeg geknepen.. zucht. Moet ogen in mijn achterhoofd hebben voor haar, haha. Maar wel heerlijk om over Morris zijn streken te lezen. Tis wat met die kinders :p

 • Reageren
  Anantha
  6 september 2020

  Ooh dit is zo herkenbaar! Mijn (tweede) dochter is precies zo. Die klimt via de triptrap op tafel, grijpt de bekers water van haar zus en gooit ze om, trekt alle doekjes uit het pakje billen doekjes, trekt keukenlades open en pakt er van alles uit, weet de vieze vaat doekjes te pakken te krijgen en in dr mond te stoppen.. haha en ik kan nog doorgaan. En inderdaad; nee zeggen of ‘eh eh’ heeft écht geen zin. Loop vooral de hele dag achter dr aan om dingen weer op te bergen waar ze lagen. Zou dit soort gedrag bij een tweede erger zijn? ;-)

 • Reageren
  Roos
  6 september 2020

  Oooh zo herkenbaar. Onze knul is 9 maanden, maar oh oh oh ik moet de hele dag opletten, als ik een kastje opendoe, ligt alles eruit of zit in zijn mond, hij grijpt allerlei vuiltjes van de grond (dus ik maar stofzuigen). En speelgoed is maar even leuk, vooral om ergens tegen aan te meppen. Dodelijk vermoeiend, maar ook zo leuk!

 • Reageren
  Audrey
  7 september 2020

  Hahaha! Sorry dat ik lach, hoor. Ik kan me voorstellen dat het best zwaar is, zo’n kleine draak in huis. Maar dat koppie is toch fantastisch?
  Audrey onlangs geplaatst…You know what I did last Summer? – 2020My Profile

  • Reageren
   Roos
   8 september 2020

   Hahaha absoluut! Om op te vreten!

 • Reageren
  Rachel
  8 september 2020

  Ik heb geen kids, maar wel een pup en dat gaat dus net zo haha.. paar keer wakker s’nachts, rond half zes/zes uur helemaal klaar wakker en dan blaft die ons wakker want dan moet die een poepje of plasje doen. Hij krijgt zijn eten en daarna begint zijn terror ollie momentje, bijten trekken, springen tegen tafeltjes en stoelen aan en als je niet oppast zit je vinger tussen zijn tandjes. Verder is het een lieverd, maar ik ben er ook een paar keer moedeloos van geworden, ik dacht echt.. waar ben ik aan begonnen haha.. gelukkig herkennen veel mensen zich hier in.
  Rachel onlangs geplaatst…The KIKO Milano Green Me CollectionMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  8 september 2020

  Aiii, helaas geen ervaring mee, maar kan me de frustratie helemaal voorstellen! Moet zeggen dat ook mijn dochter wel eens haar ondeugende momenten heeft. Ze is nu 4 en heeft van de week een leren witte eetkamerstoel onder gekrast met een balpen. Je snapt me, ik kon wel janken (en nog steeds eigenlijk want het gaat er dus niet meer uit). Ik hoop voor je dat het wel wat minder wordt als hij ouder is. Daarnaast heb ik mega veel respect voor je, want 5 uur is echt vroeg!!!
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe vallen Vans? Zo koop je de juiste maat!My Profile

 • Reageren
  Heidi
  8 september 2020

  O, ik ken dat. Als mijn zoont die leeftijd had, was dat meestal ook zo. Vooral als ik hem op latere leeftijd van school ging hallen dag hij gewoon op straat vervelend deed en echt op de grond ging gaan zitten, echt vreeslijk gewoon. Gelukkig is het nu al een pak beter moet ik zeggen.
  Heidi onlangs geplaatst…Zomeravontuur. #10My Profile

 • Reageren
  Saskia
  12 september 2020

  Oh ik heb hier ook een draak in huis ;-)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.