Dagroutine met een baby van 12 weken.

Mijn lieve Morris is inmiddels alweer 12 weken oud. Hij groeit als kool en afgelopen week rolde hij zelfs al voor het eerst van zijn rug naar zijn buik. WHUT! Ik deel vandaag onze dagroutine met een baby van 12 weken met jou!

Natuurlijk is alles wat ik schrijf ‘ongeveer’. Geen dag is hetzelfde maar toch vind ik dat we al wel een redelijk goede routine gevonden hebben met elkaar.

Morris is een heel makkelijk mannetje en ik kan je niet vertellen hoe dankbaar ik daar voor ben. Goed slapen, drinken, weinig huilen en hij kan zichzelf heel goed vermaken in de box, wipstoeltje of op een speelkleed. Altijd vrolijk, altijd lachen.

Flynn was ook een hele makkelijke en vrolijke baby tot het oorontsteking drama begon. In zijn eerste jaar heeft hij misschien wel een stuk of 8 dubbele oorontsteking gehad. Gelukkig kreeg hij met 15 maanden eindelijk buisjes en kregen we ons vrolijke meneertje weer terug.

Ik heb wel eens het gevoel dat mensen denken: ‘wat vreselijk positief allemaal, een baby is toch soms gewoon heel zwaar en heel hard werken’. Dat is ook absoluut zo. Natuurlijk sta ik ook niet iedere nacht te juichen als Morris wil drinken en zit ik stiekem soms gewoon te wachten tot ‘het feest voorbij is’ en de oorontstekingen zich aandienen.. Maar voor nu genieten we van iedere goede dag, waarom zorgen maken om iets wat misschien wel helemaal niet gaat gebeuren!

En wat betreft de nachten: het hoort er gewoon bij. Baby’s hebben nou eenmaal honger ‘s nachts (helemaal als je borstvoeding geeft) en ik merk dat als ik meer in ‘acceptatiemodus’ zit als in de ‘klaagmodus’ het allemaal zoveel makkelijker gaat ;-)!

Dagroutine met een baby van 12 weken:

4:00 Meestal wil Morris zo tussen 3:00 en 4:00 nog een keer drinken. Hij slaapt in zijn wiegje naast ons bed dus zodra hij onrustig begint te worden en smakkende geluidjes gaat maken til ik hem uit bed en voed ik hem bij ons in bed. In de eerste weken ging ik altijd naar beneden om te voeden, daar voelde ik mij toen fijner bij. Inmiddels vind ik het heel fijn om in bed te voeden. Ik dommel zelf nog een beetje ondertussen en zodra hij klaar is verschoon ik hem gauw even op ons bed en leg ik hem weer in zijn wiegje.

7:30 Eigenlijk zou Morris wel langer willen slapen maar helaas gaat dat niet omdat ik Flynn naar school moet brengen. Rond 7:30 maak ik hem wakker voed en verschoon ik hem. Als er genoeg tijd is was ik hem ook gelijk en trek ik hem schone kleertjes aan maar meestal doe ik dat nadat ik Flynn naar school heb gebracht.

8:30 We zijn weer thuis van school en Morris gaat gelijk door naar bed. ‘s Morgens is hij altijd nog zo moe. Ik baker hem in en hij gaat lekker slapen. Over dat inbakeren krijg ik altijd veel vragen en zal ik binnenkort ook even een blog schrijven :)

9:00 Het is eindelijk tijd voor mijn ontbijt en tegelijkertijd kolf ik. Iedere ochtend kolf ik en doe ik de melk in de vriezer. Dit is voor de dagen dat Morris naar mijn schoonouders gaat of wanneer ik een avond of middag wat met vriendinnen wil doen. Het geeft mij een heel fijn gevoel dat ik, ondanks de borstvoeding, soms ook gewoon met mijn vriendinnen een wijntje kan gaan drinken. Anders zou ik het niet zo lang volhouden denk ik :)!

9:30 Ik doe de melk in de vriezer en steriliseer gelijk de kolf. Daarna doe ik meestal de was, ruim ik wat op in huis en begin ik met werken.

11:30 Morris word wakker en wil weer drinken.

12:00 Morris gaat lekker op het speelkleed liggen of in de wipstoel. Probeert alles te grijpen en in zijn mond te stoppen haha. Op het moment vind hij het helemaal fantastisch als ik hem een hydrofiel geef terwijl hij in de wipstoel zit. Die wordt compleet afgelebberd terwijl hij ondertussen geluidjes maakt haha. Zo lief!

13:00 Morris gaat weer naar bed.

14:00 Ik maak hem wakker om Flynn op te halen van school. Ik neem hem eigenlijk altijd in de drager (Tula of Sling) mee. De ene keer is hij nog helemaal vrolijk, de andere keer wil hij eigenlijk alweer drinken en sta ik met een krijsende baby op het schoolplein haha. Niet helemaal handig qua timing is dit.

14:15 Flynn en ik drinken samen even wat aan tafel, eten een koekje en Morris krijgt natuurlijk alle aandacht van Flynn. Geen tijd voor mommy meer, Morris is zijn alles ;-)! Daarna voed ik Morris en gaat hij weer naar bed.

15:00 – 16:30 Meestal slaapt hij ‘s morgens lang en ‘s middags wat korter. Ik voed hem altijd gelijk weer rond deze tijd want anders wil hij al-tijd drinken als ik nét het eten op tafel zet. ALTIJD! Ongelofelijk haha. Zit ik weer koud eten te eten. Not gonna happen. Dat is ook het fijne aan voeden op verzoek. We hebben best een ritme met elkaar maar als hij eerder wil drinken: prima. Als IK wil dat hij eerder drinkt: prima.

17:30 Eten, Morris zit bij ons aan tafel in de Tripp Trapp newborn inzet. Daar ben ik wel zo blij mee. Het is zo gezellig om hem er bij te hebben aan tafel. Na het eten nog even spelen op het speelkleed of in de wipstoel!

18:30 Flynn gaat naar bed.

19:00 Ik voed Morris soms nog een keer, soms niet. Meestal wil hij eventjes drinken en leg ik hem om 19:30 in bed.

Sinds een weekje of 2 proberen we hem nu ‘s avonds ook lekker om 19:30 in bed te hebben. De eerste 10 weken wou hij ‘s avonds absoluut niet in bed liggen en sliep hij de avonden in mijn of Kays armen. Fijn! Maar het is ook fijn om beide jongens in bed te hebben zodat je wat aan je avonden hebt. De laatste 2 weken gaat dit gelukkig erg goed.

22:00 Voordat ik zelf ga slapen haal ik Morris uit zijn bedje en voed ik hem. In het donker in ons bed. Meestal wordt hij amper wakker en drinkt hij eigenlijk slapend. Nog gauw een schone luier en weer naar bed.

Zo zien onze dagen er uit. Best intensief soms met zo’n kleine baby maar tussendoor is er ook genoeg tijd om iets te doen of juist even niks te doen. En dat is ook heel erg fijn!

Gerelateerde artikelen

5 reacties

 • Reageren
  Jessica
  22 oktober 2019

  Leuk om te lezen, onze Jip heeft een totaal ander ritme bij 11 weken. Wil juist ‘s ochtends meer drinken en minder slapen en drinkt ‘s middags minder. Grappig hoe elk kind verschilt!

  • Reageren
   Roos
   22 oktober 2019

   Inderdaad! Morris wou de eerste weken ‘s morgens ook altijd veel meer drinken als s’ middags en opeens draaide dat om en pakt hij zijn lange slaapje ‘s morgens. Volgens mij is het ook echt dat zodra je ergens aan gewend bent het ook zo weer om kan draaien ;-)! In ieder geval, zo was het met mijn eerste haha! :)

 • Reageren
  Nathalie
  22 oktober 2019

  Zo leuk om te lezen! Mijn dochtertje is vandaag 15 weken oud en ons dageitme samen ziet er grotendeels hetzelfde uit, wat grappig. Hier ook een grote broer die naar schooltje gaat sinds september. Als ze zo lekker liggen slapen vind ik het wel echt sneu dat je ze wakker moet maken om fan mee te gaan broer ophalen.
  14u is best vroeg zeg, hier in België is de school meestal gedaan tussen 15u en 15u30 en dat vind ik al vroeg (om iets gedaan te krijgen dan, voor zo’n jonge kindjes is het zat lang).

  • Reageren
   Roos
   22 oktober 2019

   Leuk dat het er ongeveer hetzelfde uit ziet :)! Wauw, dat is inderdaad een stuk langer. Ik moet zeggen dat ik 14:15 ook echt niet lang vindt maar écht merk dat het voor Flynn lang genoeg is. Wij hebben wel een continue rooster wat inhoudt dat ze niet tussen de middag naar huis gaan. Is dat bij jullie ook zo? X

 • Reageren
  Mar
  27 oktober 2019

  Wat leuk om te lezen zo!
  Onze dochter van 5 weken slaapt helaas niet zoveel overdag en de avonden is ze ook altijd wakker. Soms best pittig, omdat ik weinig aan mezelf toe kom overdag. Maar aan de andere kant slaapt ze van 10 tot 6 uur ‘s nachts en daar mogen we ook niet over klagen volgens mij.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.