Bye bye eerste trimester!

Inmiddels ben ik ruim 13 weken zwanger en mag ik het eerste trimester dus officieel uitzwaaien. Op naar een dikke buik (heb ik eigenlijk al), uitvinden of we een jongetje of een meisje krijgen en de start van de babykamer!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik waarschijnlijk niet zo’n typische zwangere vrouw ben. Ik moest even googlen wanneer de trimesters ook weer over zijn (wat ik nu alweer vergeten ben) en ik wimpelde de vrouw van Moeders voor Moeders die begon over ‘berichtje uit je buik’ al gauw af (‘joah joah ik kijk wel even’). Daarnaast aai ik niet de hele dag over mijn buik en ben ik ook niet de hele dag bezig met mijn zwangerschap.

Heel erg positief!

Gister zei Kay nog: het feit dat je niet de hele dag bezig bent met je zwangerschap komt eigenlijk door zoiets positiefs. Toen ik zwanger was van Flynn werd ik er voor mijn gevoel iedere minuut van iedere dag aan herinnerd hoe zwanger ik wel niet was omdat ik me zo vreselijk voelde! Doooooooodmoe was ik, compleet uitgeput. Nu voelt het alsof het leven gewoon doorgaat, en ja ik ben zwanger! En dat is super LEUK!

Ik kan bijna niet geloven dat ik dit ooit zou typen omdat ik ergens dacht, na de vorige zwangerschap, dat het misschien voor mij niet zo was weggelegd: een goede zwangerschap. Nu realiseer ik mij dat ik nog maar 13 weken onderweg ben en er waarschijnlijk nog meer dan 27 op mij wachten maar iedere week dat ik mij niet als crap voel is er al één!

Nu is het niet zo dat ik alleen maar huppelend door het leven ga maar in vergelijking met mijn eerste zwangerschap voelt het tot nu toe als een eitje. Ja ik heb mij weken misselijk gevoeld en dat is niet fijn. Ja ik heb een stuk minder energie en ik ben snel moe maar als ik tussen de middag de mogelijkheid heb om even een dutje te doen grijp ik mijn kans en anders lig ik om 20:30 in bed. Niet zo gezellig maar als dat het is? Ik knijp mijn beide handen dicht! :)

Mijn buik!

Wat ik wel onwijs opvallend vind is hoe snel mijn buik groeit. Ik had natuurlijk al geen strakke buik. Er zat al wel vet op en ook mijn huid is heel zacht, maar het is echt al een strak bolletje. Als ik dat vergelijk met bijvoorbeeld deze foto toen ik 19 (!) weken zwanger was van Flynn.. Ik denk dat mijn buik nu al groter is hahaha.

Zo zag mijn buik er na iedere maaltijd uit toen ik niet zwanger was :p! Maar oh wat was ik toen al trots op mijn mini buikje!

Het is vooral heel erg fijn dat de spannende eerste weken voorbij zijn. Natuurlijk kan er altijd iets naars gebeuren maar de kans wordt na het eerste trimester aanzienlijk kleiner en dat is fijn! Ik voel mij goed, ik werk volop en geniet nog gewoon van alles, hopelijk blijft dit nog heel lang zo! <3

Gerelateerde artikelen

8 reacties

 • Reageren
  chucky1012
  17 januari 2019

  Gefeliciteerd 🎉
  Zo leuk.

  Een fijne dag 😉

 • Reageren
  Marjoleine
  17 januari 2019

  Aww wat fijn dat je zwangerschap nu zoveel positiever is! Leuk ook om erover te lezen :)
  Marjoleine onlangs geplaatst…Mijn eerste halfjaar als ondernemer (+ handige tips)My Profile

 • Reageren
  Eveline Fleur
  17 januari 2019

  Wat ontzettend leuk om te lezen dat je zwanger bent, van harte gefeliciteerd! Wat een geweldige tijd he. Ik ben momenteel 18 weken zwanger (van de eerste) dus ik vind het ook nog steeds heel spannend! Ben zo benieuwd hoe het leven is als ik ben overgestapt naar de moederzijde haha. ;) Hopelijk blijf je je de rest van de zwangerschap goed voelen!
  Eveline Fleur onlangs geplaatst…Life update: in verwachting!My Profile

 • Reageren
  Momo
  17 januari 2019

  Van harte gefeliciteerd, ben zelf ook in verwachting van mijn 2de kindje en nu 8 weken maar dat van die snel groeiende buik is hier ook het geval krijg mijn broeken niet meer dicht…haha
  Hopelijk blijf je je zo goed voelen 😚

 • Reageren
  Eva
  17 januari 2019

  Jeetje wat super fijn dat je 2e zwangerschap zo anders is. Ik hoop dat het bij mij niet andersom gaat zijn haha! Wij zouden ook graag een tweede kindje willen. Herken veel in je blogs, want wij hebben een moeilijke eerste tijd gehad met ons zoontje en daarom ook wat ‘langer’ gewacht om er weer voor te gaan.

 • Reageren
  Tineke
  18 januari 2019

  De tweede zwangerschap was ik er ook een stuk minder mee bezig. Het is niet allemaal nieuw meer en ik voelde mij toen ook een stuk beter. Ik vond het geweldig dat wij een tweede kindje hebben gekregen en wij houden evenveel van haar dan van onze eerste. Maar ik vond het soms wel eens jammer dat dat hele magische en speciale wat je wel bij een eerste zwangerschap had, bij een tweede (of derde enz.) veel minder aanwezig is.

 • Reageren
  Kirsten
  18 januari 2019

  Wat fijn om te lezen dat je je tot nu toe beter voelt dan je vorige zwangerschap. Ik hoop dat dit een fijne ervaring voor je blijft. <3 Morgen tik ik hier de 40 weken aan en hoop dat ons eerste kindje niet al te lang meer op zich laat wachten.
  Kirsten onlangs geplaatst…Het derde trimester van onze zwangerschap – update #4My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  18 januari 2019

  Wat fijn dat het zo goed gaat en dat je lekker in je vel zit! Ik wens je nog een hele mooie verdere zwangerschap toe, Rosanne! <3

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.